עבור לתוכן

אוברקלוק ללוח אם, כיצד?

Featured Replies

פורסם

אוקיי הבנתי בערך איך הולך התהליך האצה של המעבד והזיכרון (במקביל) והיחס מעבד:זיכרון.

אבל יש גם אוברקלוק ללוח, מה זה עושה ? איך עושים את זה? מה זה נותן בעצם?

המון תודה, אם אפשר הסבר מפורט זה יהיה טוב, לא אכפת לי אפילו אם יהיה מצוטט מת'רד אחר או משהו, המון תודה מראש!

פורסם

עקרונית את בסיס האוברקלוקינג מבצעים בצורה הבאה

FSB כפול המכפלה = מהירות המעבד

ברגע שמעלים\מורידים את המכפלה - זה משפיע אך ורק על המעבד, אבל לצערינו המעבדים החדשים נעולים לכל INTEL גם..

בקיצור שאתה מעלה את ה FSB זה משפיע על הכל.. מעבד זכרונות צ'יפסט.. הכל

בגלל זה קיימות קומבינות אחרות בשביל לא להפריע ולא להגביל את האוברקלוקינג

כגון, נעילת תדרי PCI\AGP, יחסי זכרונות:מעבד שמשפיע אך ורק על הזכרונות ביחסית ל FSB..

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה "וואטוס לוקוס" אבל לא חידשת לי כלום, בקשר למעבד אני יודע שכאשר אתה מעלה אז הזכרון עולה במקביל וגם היחס בין המעבד לזיכרון משפיע וכו', אבל איפה הלוח הכל הסיפור הזה?? המכפלה של המעבדים נעולה נכון (חוץ ממוביילים) אבל מה איך הלוח קשור לזה? איך מאיצים אותו? איך קשורה נעילה של AGP:PCI לתהליך??

מצטער על השאלות המרובות פשוט אני לא רוצה להתחיל להאיץ עד שאני לא יודע הכל כמו שצריך.

פורסם

חחח מה אתה מסטול מה זה להאיץ את הלוח

ברגע שאתה מעלה את ה FSB עולה התדר של הצ'יפסט הצפוני NB אז הינה זה מה שנקרא להאיץ את ה"לוח" אין עוד דברים אתה מתבלבל..

פורסם
  • מחבר

חח אוקיי ;)

אז כשאני מעלה את הבאס של המעבד עולה במקביל התדר של הגשר צפוני? תגדיר מזתומרת תדר? ואיך זה משפיע , מבחינת טמפ', צריכת חשמל וכו'?

פורסם

נראה לי שהוא לא הבין למה נועלים את ה-AGP PCI

פורסם

תדר נמדד במגהרצים

התדר של המעבד שלך לדוגמא 2400 מגהרץ

התדר שהNB עובד בו שיש מעבד אינטל לדוגמא הוא 200 מגהרץ

תדר ה PCI בדרך כלל הוא 33 מגהרץ

והAGP נדמה לי שזה 66 מגהרץ

ברגע שאתה מעלה את ה FSB אתה מעלה את התדר שהלוח נמצא בו כרגע זה משפיע על זכרונות\NB\מעבד ועוד

פורסם
  • מחבר

אז רגע אם אני נועל את הAGP:PCI אז התדר לא משתנה? מצטער אני בור בקטע הזה.

אגב, איך נועלים בכלל? והאם אני צריך לנעול פני שאני מתחיל להאיץ?

פורסם

הוא לא משתנה

פורסם

אם אתה נועל את הagp :pci אז שתעלה את הבאס/fsb אז יעלה רק מהירות המעבד ,זכרונות,גשר צפוני עושים את זה כי הכ.מסך לא עובדים טוב עם תדרים לא רגילים כמו 70 מגה ואז יש בעיות אם נועלים את זה זה נשאר 66 מגה לagp ו33 לpci זה תמיד יחש של 1 ל 2 בין pci לagp עוד משהו?

פורסם

כדרך אגב איך אפשר דרך תוכנה לבדוק את תדר ה PCI\AGP מישהו יודע?

כי אצל חבר שלי בביוס אני לא מוצא נעילה ועשינו לו אוברקלוק אני לא יודע מה תדרי ה PCI\AGP עכשיו אם הם סבירים או לא..

פורסם
  • מחבר

אם אתה נועל את הagp :pci אז שתעלה את הבאס/fsb אז יעלה רק מהירות המעבד ,זכרונות,גשר צפוני עושים את זה כי הכ.מסך לא עובדים טוב עם תדרים לא רגילים כמו 70 מגה ואז יש בעיות אם נועלים את זה זה נשאר 66 מגה לagp ו33 לpci זה תמיד יחש של 1 ל 2 בין pci לagp עוד משהו?

אז רגע אם אני נועל (אגב איך עושים את זה??) אז עולה רק המעבד והזכרונות נכון?

פורסם

דרך הביוס יש בהגדרות ציפסט מדקדמות(אם אני לא טועה) משהו שקוראים לו agp/pci lock וכן זה גורם שרק התדר של המעבד ו הזכרונות יעלה

פורסם

והצ'יפסט לא לשכוח.... אצלי למשל בין 166 ל200 מגהרץ הוא עלה בערך ב3 מעלות

פורסם
  • מחבר

מה גם לצ'יפסט צריך לעשות משהו??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים