עבור לתוכן

קטודות קרות- שאלה

Featured Replies

פורסם

קטודות קרות זה בעצם קטודות של UV? ואם לא, אז איך קטודות של UV נקראות באנגלית? (לצורך הזמנה מג'ב טק).

תודה רבה לכל מי שיעזור!!

פורסם

שאתה רואה קטודה צבעונית, זאת קטודה צבעונית (:

כל מה שנמכר למחשב נקרא COLD CATHODE זה לא באמת קר היא פשוט לא מתחממת הרבה...

הUV לא מפיץ אור אלה רק את קרני האולטרה סגול, גם היא לא מתחממת אז מחשיבים אותה ל Cold Cathode UV (:

פורסם

בשביל הרקורד:

UV-Ultra Violet

Cold Cathode UV

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע לגבי הUV=אולטרה סגול (ויולט...) אבל עדיין.. לא ראיתי בכלל שמה cold cathode UV, אז אם מישהו יוכל להביא לינק זה יהיה נהדר...

תודה רבה לכל מי שענה\יענה!

פורסם
  • מחבר

תודה! עזר לי מאוד אני אזמין בקרוב.. אולי אני אפרסם פה (אם אני אשיג את הדיגיטלית של דודה שלי :( )

עוד דבר אחד.. שמעתי שאולטרה סגול זה רק סגול\כחול.. זה נכון? ואם לא, אז האם זה מוגבל לכמה צבעים?

פורסם

מה מה מה?!

שוב התחלתם עם השיגעונות שלכם של-UV יש צבעים?

לא הסיברו את זה 200 פעם כבר?

UV -

ראשי תיבות של

Ultra-Violet

אני מאמין שאת זה אתה יודע (לפי התגובה הקודמת..)

זה לא קרנים שבן אדם יכול לראות (בלי אמצעים מיוחדים) ופשוט אם אתה קונה חפץ כלשהו שרגיש לקרניים האלה

אז ברגע שהקרניים פוגעות בחפץ ואז חוזרות לעין שלך אז אתה תראה אותו זוהר..(בערך ככה זה עובד, לא? ::))

בקיצור! אין UV סגול/כחול! זה פאקינג מנורה סגולה שלא מפיצה אור ורק דברים רגישים לצבעי ה-UV זוהרים בזכותה..

עכשיו תסביר למה התכוונת שאמרת "סגול/כחול" אולי לא הבנתי אותך.. ::)

פורסם

נראה לי אם עוד מישהו אחד מעיז להגיד על אולטרה סגול בצבעים סופר גוהן ישתגע 

רציתי להוסיף שאלה קטנה...

מה יקרה אם נגיד במארז שלי אני ישים קטודה אדומה למשל

ובנוסף את ה uv .. יהיה לזה אותו אפקט?

מישהו ניסה כבר?

פורסם

רגע, אז איפה אני יכול להשיג קטודה UV אדומה?

:P

לפי דעתי האפקט של הUV די יבלע, כי כמו שגוהן הסביר, הקטודה הזו לא ממש "מאירה" (לפחות לא משהו שאתה יכול לראות), ופשוט "גורמת" לדברים שרגישים ל-UV לזרוח.

ככה שאם תשים קטודה אדומה היא תאיר לך את המארז ובמקום שיראו את האפקט של ה-UV** יראו לך פשוט אור אדום במארז......

אבל אם תשים את הקטודות ממש רחוק אחת מהשניה ויש לך מארז גדול, אז אולי תראה את האפקט של ה-UV ליד הקטודה הזו.

**(שדברים "זורחים"-אם היית במועדון או משהו, בטח ראית שם מנורות סגולות כאלה, שאם נעמדת לידן כל מה שלבשת שהיה לבן פתאום זרח-אז זה זה.....)

פורסם

נראה לי אם עוד מישהו אחד מעיז להגיד על אולטרה סגול בצבעים סופר גוהן ישתגע

רציתי להוסיף שאלה קטנה...

מישהו ניסה כבר?

;D

אל תנסו אותי ;D

ובקשר לשאלה שלך כמו שענה לך top-gun, האפקט יהרס.

בקיצור, קטודה בעלת צבע מסויים (צבע ולא UV!!) וקטדות UV - הן לא שילוב טוב.

הקתודה בעלת הצבע תהרוס את אפקט ה-UV..וגם על זה היו הרבה דיונים.. ;D

פורסם

לא מבין מה אתם מתלהבים מקטודות זה לא הכי משהו,

האמת היא שאי אפשר לראות UV רק דרך מסך פלורסנטי...

פורסם

מה הקשר להתלהבות?

זה רק עוד נושא נחמד על קטודות.. :)

פורסם

אל תנסו אותי ;D

רגע, אז איפה אני יכול להשיג קטודה UV אדומה?

:P :P :P

וגם על זה היו הרבה דיונים.. ;D

אין כמו לטחון נושא עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם ...........

לא מבין מה אתם מתלהבים מקטודות זה לא הכי משהו,

האמת היא שאי אפשר לראות UV רק דרך מסך פלורסנטי...

למה זה דווקא יכול להוסיף אפקט נחמד למודינג, במיוחד אם הוא משתלב עם הצבע הכללי (של המארז, הרכיבים וכו'....).

פורסם

כמעט כל מה שאתה רואה זה אור מוחזר. איך האור מוחזר? פוטונים אם אורכי גל שונים שונים) פוגעים במשטח בצבע מסויים, הפוטונים שיש להם את אורך הגל המתאים לצבע המשטח מוחזרים. היתר נבלעים והאנרגייה שלהם הופכת לחום.

איך מתרחשת ההחזרה? לפוטונים אנרגייה מסויימת, שנמצאת ביחס הפוך לאורך הגל. כשפוטון פוגע בצבע מסויים, הוא מערער את האליקטרונים של החומר, מעלה אותם לרמה אחרת. החומר שואף להקטין את האנרגייה ומחזיר את האליקטרון למקומו, תוך כדי פליטת אנרגייה- פוטונים- באותה אנרגייה= אורך גל שגרמו לעירעור.

לכל חומר יש את האנרגייה שלו, שגורמת לאליקטרונים שלו לעבור בין רמות אנרגייה. אם יש השקעה של אנרגייה מעבר לאנרגייה המסויימת של החומר, אבל לא כפולה של אותה האנרגייה (2*E...) לא מתרחש מעבר בין רמות אנרגייה.

לUV יש אורך גל קצר מאוד= אנרגייה גבוהה מאוד-> נגרם עירעור רציני לכל צבע שבו הוא פוגע-> החומר (הצבע) מחזיר את האנרגייה שגורמת לעירעור- למעבר בין הרמות (לא בהכרח סגול!), וככה נגרם האפקט של הזריחה של הצבע.

זה הסבר "גס" של מה שקורה, אז אל תאירו( ;D) לי על אי דיוקים או דברים שהחסרתי, אלא אם אני ממש טועה. אם למישהו יש מה להוסיף, אז תוסיפו :)

פורסם

הצבע שמוחזר בהחלט לא חייב להיות סגול, אבל ה UV כן.

אמנם זה בתדר שאנחנו לא רואים אבל אותו גל קצר וחזק, הוא סגול!!

חוצמזה קצת פתיחת ראש לא הרגה אף אחד, לא צריך להיות גאון כדי לקשר בין UV ל Ultra Violet...

תודה על ההסבר IG.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים