עבור לתוכן

יש דרך להמהיר את המחשב הנייד הזה?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני משתמש במחשב הזה מזה 8 שנים. השימושים הם עבודת מסמכים קלה, דוא"ל ומעט אינטרנט.

הוא אף פעם לא היה חזק במיוחד ומראש השיקולים לקנייה היו ניידות (גודל ומשקל) ושעות סוללה ובזה הוא מעולה.

אבל הוא כבר איטי להחריד. גלישה באינטרנט היא כמעט ולא אפשרית (פחות חשוב לי), האיטיות מתבטאת לפעמים אפילו בתגובת המקלדת

כבר הגדלתי את הזכרון ל-2gb המכסימליים שלו.

האם יש דרך להמהיר אותו אפילו מעט וכך לחסוך קניית נייד חדש? 

פורסם

- אפשר להחליף לו את מערכת ההפעלה לגרסת לינוקס חסכונית במשאבים

- אפשר לשים לו SSD

אבל אני בספק האם הדברים האלה יהיו יצדיקו את ההשקעה ובאמת יחסכו לך קניית מחשב חדש

פורסם

המחשב פשוט חלש מאוד עבור דרישות המחשוב של ימינו. שום המהרה לא תעזור לכך. זה מחשב שהיה חלש גם כשיצא, כך שבטח ובטח כיום. דרישות הזכרון עלו בהרבה מאז. בהתאם למשאביך הכספיים, ממליץ בחום לבדוק האם אפשר להחליף. מעריך שאפשר לארגון דברים עדיפים בהרבה (משומשים בני מספר שנים, כרומבוקים, טאבלטים) בסכומים נמוכים למדי (מאות שקלים בודדים).

לינוקס לא ישנה שום דבר (מעבר לזניח). דפדפנים/אתרים בימינו פשוט צורכים הרבה זכרון ומשאבי עיבוד. לינוקס לא ישנה את העובדה שטעינה של אתר דורשת X זכרון ו Y משאבי מחשוב, וכמו כן, יש לזכור שלא מדובר שם בגירסת ווינדוס "מלאה" (כלומר, מלכתחילה מכילה פחות Services).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Ido.G

המחשב פשוט חלש מאוד עבור דרישות המחשוב של ימינו. שום המהרה לא תעזור לכך. זה מחשב שהיה חלש גם כשיצא, כך שבטח ובטח כיום. דרישות הזכרון עלו בהרבה מאז. בהתאם למשאביך הכספיים, ממליץ בחום לבדוק האם אפשר להחליף. מעריך שאפשר לארגון דברים עדיפים בהרבה (משומשים בני מספר שנים, כרומבוקים, טאבלטים) בסכומים נמוכים למדי (מאות שקלים בודדים).

לינוקס לא ישנה שום דבר (מעבר לזניח). דפדפנים/אתרים בימינו פשוט צורכים הרבה זכרון ומשאבי עיבוד. לינוקס לא ישנה את העובדה שטעינה של אתר דורשת X זכרון ו Y משאבי מחשוב, וכמו כן, יש לזכור שלא מדובר שם בגירסת ווינדוס "מלאה" (כלומר, מלכתחילה מכילה פחות Services).

ברור אני מבין,

אבל נייד עד 13.3 אינטש עם חיי סוללה מכובדים במאות שקלים? גלה לי איפה בבקשה רק לא כרוםבוק אלא אם אפשר להתקין עליו לינוקס.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

- אפשר להחליף לו את מערכת ההפעלה לגרסת לינוקס חסכונית במשאבים

- אפשר לשים לו SSD

אבל אני בספק האם הדברים האלה יהיו יצדיקו את ההשקעה ובאמת יחסכו לך קניית מחשב חדש

כבר מותקן לינוקס. אשמח לשים לו ssd קטן אבל אני לא יודע אם אפשר

פורסם

אפשר. זה פשוט לא יהיה כיף במיוחד, ותסתכן (סיכון נמוך, בהתאם לסבלנות ולמיומנות שלך) בשבירה של פלסטיקה.

אני מבין את הדרישות של ניידות (משקל) ואורך חיי סוללה, אלו אכן דרישות מאוד חשובות בנייד, גם לדעתי. אישית - הדרישה שהמחשב קודם כל בכלל יהיה שמיש ככוח מחשוב עולה על הדרישות הללו, כי לא ברור לי מה שווה מחשב שבקושי מריץ מה שצריך להריץ כיום (ובשביל זה באמת שלא צריך משהו חזק במיוחד).

לדעתי אפשר להשיג ניידים משומשים סבירים ב Ebay או בקבוצות יד שניה. לא יודע לגבי "חיי סוללה מכובדים". אי אפשר לקבל הכל בלי לשלם כלום. לשיקולך. 😎

פורסם

אני מניח שאתה יכול לקנות SSD זול (120GB) ולבדוק כמה שיפור יהיה. במידה וזה לא יספק אותך, תוכל להתקין אותו במחשב אחר. ההשקעה הכספית תהיה סבירה למדי (110 - 130 שח), לפחות לדעתי (אין כוונה "להכנס לך לכיס").

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Ido.G

אפשר. זה פשוט לא יהיה כיף במיוחד😎

מעולה תודה על הקישור!  זה דווקא כן יהיה כייף והצאצאים יהנו מאוד מהחוויה

פורסם

בלי חלילה לפגוע בהנאה מנסיון השדרוג = התעללות בנייד,

כאחד שניסה את כל זה, אל תתלה תקוות בדבר.

באמת ש 120 ש"ח זה לא משהו לעשות ממנו עניין דרמטי,

והכיף של הצאצאים  הוא דבר שאין לו מחיר, אבל לענייננו,

כפי שציין IDO.G , זה לא ממש יעזור, מאותן הסיבות שצויינו.

תהנו !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים