עבור לתוכן

איך האינטרנט בכבלים? אני חושב לעבור לכבלים אבל אני צריך קצת מידע

Featured Replies

פורסם

אני כרגע מחובר עם אינטרנט זהב בחבילה של ADSL 1.5MB.

הפינגים במשחקים די גבוהים, והגלישה די איטית וגם יש לי מלא תקלות כל הזמן.

אני לא יודע אם זה בגלל הספקית או לא, אבל די נמאס לי מזה אז חשבתי לעבור לכבלים.

רק רציתי לדעת:

יש לי כרגע YES, אם אני אתחבר לאינטרנט איתם אני אשאר עם בזק כספק תשתית?

והם יתנו לי מודם בחינם (שיהיה בהשאלה) אם אני עובר אליהם?

וכמה זה עולה לחודש כולל הכל?

ומה דעתכם על המהירויות? שמעתי שאם יש הרבה אנשים מחוברים לאינטרנט בכבלים באותה שכונה אז הגלישה נהיית איטית, אבל לי אין מה לדאוג לגביי זה כי בשכונה שלי לאנשים יש בקושי מחשב (יש רק שלוש משפחות בכל השכונה שבכלל מחוברים לאינטרנט).

פורסם

אינטרנט דרך YES = איידיאסאל על תשתית הטלפון (החברה היא בזק) והספקית תהייה בזק בינלאומי. ל-YES בעצם אין קשר טכנולוגית, הם סתם מקשרים אותך לשתי החברות (בזק ובזק בינלאומי) ועושים הנחה כלשהי על הכל ביחד. כמובן שאתה יכול לעשות ADSL דרך בזק ישירות, ולבחור ספקית בעצמך.

אינטרנט בכבלים = אינטרנט דרך אחת מחברות הכבלים (ערוצי זהב/תבל/מת"ב, תלוי במיקום שלך בארץ). הספקית לבחירתך.

אם אתה ב-YES, אתה יכול לעשות אינטרנט דרך הכבלים (והוא יהיה על תשתית הכבלים ולא הטלפון) אבל תצטרך להתקין תשתית כבלים, כי אין לך.

באותו אופן, ניתן לעשות אינטרנט ב-ADSL על תשתית הטלפון עם בזק, גם אם אתה מחובר לטלוויזיה בכבלים.

בקשר לעדיפויות בקשר למהירויות, הדעות חלוקות. יש כאלה המעדיפים ADSL מבחינת האיכות, יש כאלה שכבלים. הכי טוב פשוט ללכת על החבילה המשתלמת יותר.

אתה יכול לקרוא את ההודעה שלי פה. אמנם היא קצת ישנה, אבל אני לא חושב שהמצב השתנה באופן משמעותי מאז.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי

אני מעדיף להישאר עם ADSL דרך בזק, חשבתי יש הבדל לטובה בין כבלים לחיבור רגיל עם בזק.

אבל אני רואה שכל המאמץ הזה לא שווה.

פורסם

שווה מאוד מכיוון שאתה תקבל מחיר מעולה בתור לקוח חדש בכבלים, ובנוסף 4KB/s יותר upload.

139 ש"ח כולל הכל זה המבצע הרישמי שלהם ל 1.5MB עם איזה ספק שאתה בוחר.

אתה משלם פחות מזה בADSL?

פורסם

אני גולש בכבלים 1.5 דרך אינטרנט זהב, אני מאוד מרוצה כי הפינגים טובים (14-25 בדרך כלל) ואין את הבעיות שהיו לי בבזק כל שבוע בעיות התחברות, בכלל אצלי זה חיבור קבוע, עדיף.

פורסם
  • מחבר

ב-ADSL אני משלם 130 ש"ח לבזק ו-90 ש"ח לזהב, אז בעצם אני משלם 220 ש"ח על חבילה של 1.5MB.

אז באמת שווה לי יותר.

אתה מתכוון לכך שאני אתחבר דרך YES נכון? כי אין לי תבל.

בבקשה תסבירו לי מההתחלה דרך מי אני אהיה מחובר?

יש לי YES כמו שאמרתי.

ואיך אני אחשב ללקוח חדש בכבלים? חשבתי שאינטרנט דרך YES לא נחשב לכבלים.

פורסם

ב-ADSL אני משלם 130 ש"ח לבזק ו-90 ש"ח לזהב, אז בעצם אני משלם 220 ש"ח על חבילה של 1.5MB.

אז באמת שווה לי יותר.

אתה מתכוון לכך שאני אתחבר דרך YES נכון? כי אין לי תבל.

הוא דיבר על הכבלים, הינך יכול להיות לקוח של האינטרנט בכבלים גם ללא היותך מנוי ל"שירותי הצפייה".

כלומר: תראה טלויזיה ב YES, תגלוש דרך אחת חברות הכבלים - אין פה ניגוד.

בבקשה תסבירו לי מההתחלה דרך מי אני אהיה מחובר?

תלוי באיזור בו אתה גר, יש חלוקת איזורים לכבלים כפי שאתה בטח יודע (ערוצי זהב, תבל, מת"ב)

ואיך אני אחשב ללקוח חדש בכבלים? חשבתי שאינטרנט דרך YES לא נחשב לכבלים.

כפי שהסבירו לך - YES משתמשים בשירות של חברת בזק והוא בעצם ADSL (על קווי הטלפון).

במידה ותרשם לשירותי האינטרנט בכבלים - תחשב כלקוח חדש.

* אישית: אני פרשתי מעולם ה ADSL ומאוד מרוצה מהכבלים, אנשים יכולים לטעון אחרת אבל לדעתי היתרון כרגע של הכבלים.

אם פינגים זה מה שמעניין אותך - והתשתית שלך טובה, מהכבלים תוציא פינגים נמוכים יותר.

פורסם

blackman10

כל מה שאתה צריך לעשות זה ללהתקשר לחברת הכבלים באיזור שלך (או לספק האינטרנט שאתה רוצה)

ולהגיד להם שיש לך ADSL כרגע ואתה מעוניין לעבור לכבלים.

אתה תראה טלוויזיה ביס והאינטרנט לא קשור לזה...

באינטרנט יהיה לך כבלים+ספק ----------- במקום בזק + ספק

פורסם
  • מחבר

אהה, הבנתי.

תודה על העזרה.

רק אם אפשר בבקש תביאו לי את המספר של חברת הכבלים (אני גר בלוד) כדי שאני אתקשר אליהם.

ואתם יודעים כמה זה עולה לבנות תשתית או מה שזה לא יהיה בתוך הבית? כי אין אצלי לכבלים.

פורסם

טלפון: *6900

אין עלות לבנית התשתית

אבל יש דמי התקנה (של המודם וכו) בסך 99ש"ח

פורסם
  • מחבר

למה דמי התקנה יש למודם?

אני יודע להתקין את המודם לבד

פורסם

צריך לסדר את השקע של הכבלים ככה שתוכל לחבר גם את המודם אליו. בשביל זה צריך לבוא טכנאי ולסדר את השקע.

ההתקנה עצמה של המודם למחשב היא מאוד פשוטה ולא עליה אתה משלם ולא בגללה בא טכנאי.

פורסם
  • מחבר

צריך לסדר את השקע של הכבלים ככה שתוכל לחבר גם את המודם אליו. בשביל זה צריך לבוא טכנאי ולסדר את השקע.

ההתקנה עצמה של המודם למחשב היא מאוד פשוטה ולא עליה אתה משלם ולא בגללה בא טכנאי.

אהה, הבנתי.

תודה רבה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים