עבור לתוכן

המלצה לכרטיס רשת חיצוני

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

ברשותי מחשב LENOVO 510S. ומותקן עליו כרגע כרטיס רשת INTEL AC-3165.

כמו כן יש לי ראוטר של פרטנר שאמור לתת לי מהירות גלישה של 200 M

בפועל כשאני בקרבת הראוטר בסלון אכן מקבל מהירות של כ 180M אבל בחדר של הילד שנמצא במרחק של כ 6 מטר מהראוטר בקושי מקבל 20 M

הציעו לי לקנות מגדיל טווח של EDIMAX AC750WIFI  אבל מסתבר שהוא רק מגדיל טווח ולא מגדיל מהירות גלישה וההצעה השנייה הייתה לקנות כרטיס רשת חיצוני שיתמוך במהירות 200M שהראוטר מספק.

לפני שאקנה ואבזבז עוד כסף אשמח לוודא שאכן זה הפיתרון הנכון ואם כן מה כרטיס הרשת המומלץ שיוכל לעקוף קיר שמפריד בין הראוטר בסלון לחדר של הילד ויספק לו מהירות גלישה הקרובה ל 200M כדי שישחק בפורטנייט אצלו בחדר ויעזוב אותי בשקט😎

פורסם

הפתרון הכי טוב הוא כבל ולא חיבור אלחוטי בטח כשמדובר במשחקים.

אני מניח שזו לא התשובה שרצית לקבל אז לפני שאתה רץ לקנות ציוד תנסה לבדוק יותר לעומק את הבעיה. תתקין בטלפון אפליקציה wifi analyzer, תלך לחדר של הילד איפה שהוא משחק במחשב ותבדוק את עצמת הקליטה של הרשת גם ב-5 גיגה וגם ב-2.4, תראה שהתדרים שאתה עובד בהם לא מתנגשים בטעות עם השכנים, תעשה גם בטלפון בדיקת מהירות גלישה (כשהוא על WIFI כמובן). נכון ש-AC-3165 הוא לא הכרטיס הכי מתקדם בעולם אבל אם הקליטה חלשה מדי באזור הזה אז אף כרטיס רשת לא יפתור את הבעיה.

למי שלא רוצה להעביר כבלים בדירה בדרך כלל ממליצים על מתאמי רשת דרך שקעי החשמל, אם שני החדרים יושבים על אותה פאזה זו לא אמורה להיות בעיה. 

לגבי מאריך טווח אני חושב שפספסת את הקשר בין עצמת האות למהירות. איפה שעצמת הקליטה נמוכה המכשירים אוטומטית עוברים לשיטות שידור איטיות שעמידות יותר להפרעות ובעיות קליטה, ברגע שהמאריך הטווח יכסה את האזור אז תהיה קליטה טובה יותר המכשירים יבחרו להעלות את הקצב בעצמם. מה שכן מאריכי טווח כאלה הם בדרך כלל מוצא אחרון, דרך הפעולה של המכשיר פוגעת במהירות ולא לכולם יש מקום טוב למקם את המכשיר בין הראוטר לבין האזור שצריך כיסוי.

פורסם

מדובר על ראוטר של truecolor? אם כן הוא בעייתי (חצי מטר ממנו וכבר מתחילה ירידה דרסתית בקליטה\פאקט לוסט\פריזים וכו'), אתה יכול לרכוש ראוטר אחר ולהתקין קושחה של WRT ולקבל קליטה גם של 100-150 מטר בין יקירות בטון.
אני לא אשקר לך, אתה לבטח תקבל 70-90 מגה לא יציב.
מתאמים ברשת החשמל ניסיתי עשרות מציוד של 150 ש"ח עד ל-1200 ש"ח, אתה תקבל בממוצע 30-40 מגה וזה בתנאי שאתה יושב על אותה פאזה.
להעביר כבלים לדעתי זה הפיתרון הכי טוב, אפשר לקנות קופסת הרחבה ליציאת טלפון\הוט במידה וקיימת אצל הילד בחדר ולהשחיל 2 כבלים או להתקשר לחברת התשתית ולהעביר את הראוטר לחדר של הילד ואז כולם מרוצים.

*אגב, פורנייט ממש לא צריך 200 מגה, אפילו לא 12 מגה.

נערך על-ידי andralamusya

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים