עבור לתוכן

עזרה באוברקלוק שאני מבצע (מנסה)

Featured Replies

פורסם

זה קצת ארוך, מקווה שהמידע יעזור לכם לעזור לי :-[

שלום לכולם, יש לי מספק שאלות בקשר לOc שאני מנסה לעשות.

דבר ראשון, המפרט שלי:

AMD Authlon XP 1800 (PELOMINO)

Msi MS-6712 (ver 1.0) (Motherboard)

Msi GeForceFX5600 VTD

[glow=red,2,300]זכרון ראם

Logical/Chipset 1 Memory Banks

Bank 0 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD

Bank 1 : 128MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD

Bank 2 : 256MB DDR-SDRAM 2.5-3-3-7CL 2CMD

Memory Module(s)

Memory Module 1 : 256MB 16x(16Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 143MHz) (CL2 up to 100MHz)

Memory Module 2 : 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC2100U-2533-750 (CL2.5 up to 133MHz) (CL2 up to 100MHz)[/glow]

אין לי מושג מה מה שרשמתי למעלה אומר...

טמפרוטרה (אני יכול להוריד עוד קצת את של המעבד (זה במנוחה))

Temperature Sensor(s)

Board Temperature : 33.0°C / 91.4°F

CPU Temperature : 52.5°C / 126.5°F

האוברקלוק שעשיתי:

Bus מ 133 ל 140 בדקתי STRESS TESTING והמערכת לא קרסה, העלתי ל 142, המערכת קרסה :(

מספר סיבות אפשריות?(אולי) אין לי מושג אם זה אחד מהסיבות האלה, תקנו אותי בבקשה.

אחד הרכיבים מגביל אותי

אני צריך להעלות עוד מתח למעבד

אני צריך לנעול pci agp (אין לי מושג מה זה אומר, אבל ראיתי שמישהו פה אומר לעשות את זה.)

משהו עם היחסים של הזכרון ( 2.5-3-3-7CL ) אין לי מושג מה המספרים האלה אומרים... בזמן שאני עושה אוברקלוק אני צריך לדאוג לגביהם? (לשנות אותם או משהו, ראיתי שאנשים מדברים על זה פה)

אם יש לכם פתרונות להציע לי אני אודה לכם.

דבר שני: אם אני אצטרך להעלות מתח, זה יכול להרוס לי את הספק כוח? כי יש לי ספק כוח שהוא 230 volt (זה מה שרשום עליו) ועוד חיברתי בזמן האחרון מלא מאווררים, יכול להיות שזה יהרוס לי את הספק? ההעלאת מתח למעבד.

דבר שלישי: קניתי את ה FX5600 לא יותר מדי מזמן ולא הרגשתי שיפור ניכר בביצועים, יכול להיות שזה בגלל הספק כוח החלש שלי? כי ראיתי פה מישהו רושם שצריך ספק חזק בשביל כרטיסי מסך...

זה יעזור אם אני אשיג עוד ספק ונגיד את המסך אני אחבר לספק השני? :D

טוב, זה הכל, תודה מראש לעוזרים, כפי שאתם רואים אני צריך עזרה

אם אתם צריכים עוד משהו על החומרה בבקשה תבקשו :P

פורסם

קודם כל לפני כל מה שאתה מתכוון לעשות או כבר עשית, תדאג לקירור איכותי מאוד כי 52 במנוחה זה המון! וזה בגלל שיש לך מעבד פלומינו שידועים בהתחממות הגובהה שלהם. בכל אופן קודם כל תדאג לקירור מכובד! אח"כ תחליט כמה אתה מעלה למה לא מעלה וכו'. ובטח ובטח שתדאג לספק איכותי משהו כמו 350W של אנרמקם או חברה איכותית אחרת! חובה!

מה שרשמת למעלה זה מידע על הזיכרון , כמה סטיקים יש לך מה התיזמונים של כל זיכרון באיזה סלוטים הם יושבים, המלצה אישית אני אומר שאם אתה לא מבין מה אומרים כל הדברים האלה אולי עדיף שלא תתחיל להאיץ עד שלא תלמד דברים חשובים, כי חבל שסתם יפגעו לך החלקים או משהו. אוברקלוק זה לא רק לעלות באס למעבד כי במקביל גם עולה המהירות של הזיכרון וצריך לעלות לאט לבדוק יציבות לעלות מתח אם צריך, תמיד לבדוק שהטמפ' בטווח נורמלי.

תקרא יש המון מדריכים וכדומה, אח"כ תנסה שוב פעם לעלות ולהאיץ.

פורסם
  • מחבר

אוקיי כמה דברים:

הטמפ בסדר... יש לי Termaltake extreme volcano 12 הוא פשוט על מהירות 25% משהו כזה... ויש עוד 3 מאווררים במארז אז הטמפ זה לא בעיה (רק שתדע שלפני שהיו את כל המאווררים הטמפ במנוחה הייתה 60 ו 63 ביום חם כמו שיש עכשיו) והמעבד הזה הגיע גם ל 67 טמפ' אז זה לא ממש בעיה.

בקשר לספק, מה זה משנה בדיוק איזה ספק, מה יכול לקרות אם אני משתמש בספק הזה, ושוב, אם אני אשיג עוד ספק ואחבר אליו חלק מהשיט זה יעזור?

בקשר לזכרון, אני צריך לשנות את היחסים בו או משהו?או שזה משתנה לבד..., כשאני מעלה FSB הזכרונות מתחממים יותר?

אם למישהו יש מדריך בקשר לקטע הזה אני אודה לו O_o

פורסם

הספק הוא רכיב חושב מאוד גם כשאתה עושה אוברקלקו וגם אם אתה לא עושה אוברקלוק, ספק לא טוב יכול לשרוף לך את המערכת!

ובמיוחד כאשר אתה עושה אוברקלוק אתה צריך שהספק שלך ייתן מתחים יציבים ויעמוד בהספק, ספק 230W בטח שלא מספיק וזה בטח ג'נרי לא ?

בקשר לזיכרון יש מספר יחסים 1:1 זה היחס הכי טוב ויציב ונותן ביצועים הכי טובים, זה כאשר הבאס של המעבד זהה לזה של הזיכרון.

מלבד זה יש עוד יחסים 5:4, 3:2 כשאר כאן כבר למשל ביחס 5:4 אם אני לא טועה הזיכרון הוא 80% מהמירות של המעבד מה שאומר אם אתה מעלה ל250 באס את המעבד הזיכרון נשאר על 200, אבל זה שונה ממערכת למערכת אני נתתידוגמא מהמעבדים של נוט'רווד פנטיום 4. זה שונה בכל מעבד, מה שאני בא להגיד לך הוא שהזיכרון עולה ביחד עם המעבד ויש לשים לך לכך, לעלות מתחים במידת הצורך (לא יודע מדי גורם להתחממות!) מה שמצריך ספק טוב והכי חשוב להיזהר ולבדוק יציבות וקרירות של המערכת כדי שלא יילכו לך חלקים!

בהצלחה!

פורסם

ספק חשוב שהוא לא יהיה ג'נרי , אם לא תשתמש בספק נורמלי יכולים להישרף לך דברים במחשב בנוסף לספק עצמו

אז תקנה ספק איכותי עם שם... ;)

פורסם
  • מחבר

אם אני לא מעלה מתח אז המתח של הספק משתנה? עד עכשיו שנתיים וחצי מאז שקניתי את המחשב שום דבר לא נהרס, והספק מחזיק. עכשיו שאני יעלה מתח של מעבד מ 1.75 ל 1.775 הכל יתפוצץ? זה יכול לקרות כאילו? אם עד עכשיו הוא עבד טוב למה שפתאום הוא #@$%&%^*&.

ושוב אני שואל, אם אני יביא עוד ספק, ויחבר אליו חלק מהדברים, זה כאילו יוריד עומס מהספק שלי ואז אני אוכל להיות יותר בטוח במה שאני עושה?

ושוב אני שואל עוד משהו, יכול להיות שאני לא מצליח לעלות מעל 142 בגלל שלא עשיתי lock pci&agp

ת ו ד ה

אהה איפה אני יכול לשנות את היחס של הזכרון.תודה :P

פורסם

אי אפשר להגיד בוודאות אם יחזיק הספק או יפול או יישרף, אתה פשוט לוקח סיכון תיקח את זה בחשבון!נעילת של AGP:PCI מאוד יכול לעזור באוברקלקו הרבה פעמים אומרים בפורוםשהנעילה היא תנאי חשוב להמשך העלאה באוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודע על המידע על ה pci agp

אוקיי, בקשר לספק, אם הוא יתפוצץ או ימות מוות קליני זה יהיה בגלל שהוא ספק מסריח נכון? לא בגלל שהעלתי אותו עוד 0.025 ב vcore

פורסם

the unknown , מי אמר לך שיש לו ספק 230 W ? הוא רק אמר שזה 230V שזה לא אומר לנו הרבה... תסתכל על הספק איפה כתוב עליו כמה W הוא ...

VOLT זה מתח, כולנו יודעים שבשקע אצלינו המתח הוא 220-230V לא תגלית חדשה.

פורסם
  • מחבר

230V

זה מה שרשום על המאחורה של הספק, איפה שיש את המאוור, בחוץ של המארז...

יש עוד דרך לבדוק?

עריכה: טוב פתחתי את המארז והסתכלתי על הספק, יש שם מאיין טבלה כזאת

יש ac input והוא מתחלק ל2:

voltage : 230 50 hz

current: 115 v 60 hz

ואז יש טבלה כזאת עם -5 +5 ועוד ועוד, וכל מיני צבעים

והכי בצד ימין יש כזה Max power ורשום שם כל מיני מספרים עד 400W

השם של החברה זה maxpower o_O

אוקיי

לאחר חיפושים וטמטום קל מצדי, שמתי לב שבטבלא יש שמות של מלא מודלים, והזה של ה 400W מסומן, זאת אומרת ששלי זה 400W אני משער...

אבל על המאחורה של המארז רשום V230... איך זה הגיוני שזה 400W, מה אומר ה230V וה 400W

זה מחשב מלפני שנתיים יכול להיות שזה 230?

זה: http://www1.2themax.com/products/maxpower/400D.asp אני חשוב שזה זה

סליחה שאני כזה מפגר... :\ תעזרו לילד מסכן :D

פורסם

אל תסתכל מאחורי הספק , תחפש את זה בצד של הספק או בחלק התחתון שלו.

פורסם

צודק, לא שמתי לך אם זה W או V בכל אופן הסקתי ישר שהספק הוא ג'נרי מה שמאוד אבל מאוד לא מומלץ למחשב ועוד במיוחד כשאתה עושה אוברקלקו ודורשה יציבות מתחים, והספק גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, כנראה שלא הבנתם, על הספק כוח רשום כזאת טבלה, והזה של ה 400W מסומן, זאת אומרת ששלי זה 400W, זה חלק מהטבלא: http://planet.nana.co.il/veetsite/MaxpowerVoltage.JPG

MaxpowerVoltage.JPG

זאת אומרת ששלי זה 400W, לא?

זה בסדר?

פורסם

400W במידה והספק של חברה מוכרת, כן...

אם זה ספק ג'נרי רוב הסיכויים שתקבל בקושי 3\4 וגם זה לא יציב

פורסם
  • מחבר

זה לא ספק ג'נרי. זה ספק של חברה שנקראת Maxpower (זה מה שרשום עליו), וקיבלתי אותו עם המחשב שקניתי מ Ivory :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים