עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מחשב לעריכת וידאו 4k (הרזולוציה 4K, לא המחיר)

Featured Replies

פורסם

אני כבר חודש חורש רכיבים כדי להגיע למפרט טוב לעריכת וידאו.

לא הגדרתי הגבלת תקציב אך המגמה היא בכל רכיב לעצור במקום בו להוסיף אלפי שקלים נותן שיפור של אחוזים בודדים.
הדילמה הגדולה ביותר היא המעבד.
שלוש אפשרויות:

1. מעבד 9900k - שמונה ליבות המהירות ביותר בשוק כרגע, תמיכה רק עד 64GB ram
2. מעבד 2950x - שש-עשרה ליבות במחיר הנמוך בשוק אבל מהירות כל אחת לא אידיאלית, תומך 128GB ram, וכביכול אמור להיות אידיאלי בגלל שאפשר להגיע לליבה אחת בטורבו ל 4.4ghz אבל בפועל התאימות לתוכנות כמו adobe כנראה לא משהו בכלל. זה מאד מתסכל שכזה מעבד חזק לא מנוצל כהלכה כי טכנולוגיית התוכנות נמצאת מאחורי טכנולוגיית החומרה.
3. מעבד 7820x - שמונה ליבות מהירות בינונית ויש תמיכה ל 128GB ram. ארכיטקטורה ישנה יותר.

נוסף על כך ש 9900k (כמו גם 8086k) לא תומכים 128GB ram הם גם מוגבלים בליינים ואני תוהה איך זה ישפיע עליי במידה ואחליט להכניס כמה כונני NVME 
ואיך זה ישפיע עליי במידה ובשלב מסוים ארצה להוסיף כרטיס מסך שני?

מכיוון ששאר המפרט חזק אין לי בעיה לקחת את היקר מביניהם. הבעיה היא שתוכנות העריכה המובילות בשוק העבודה כיום מוגבלות בניצולת שלהן:
אפטר אפקטס - מנצלת בעיקר ליבה אחת מהירה אך מצד שני תובענית ב ram ובפרויקטים של 4K ומעלה למרות ש 64GB זה לא רע , 128GB זה עדיף.
פרמייר - יודעת לנצל הרבה ליבות אבל מעבר ל 8 לא רואים שיפור משמעותי.

אביד - יודעת לנצל הרבה ליבות, אין הרבה מידע איך ולמה.
אלה שלושת העיקריות אך כנראה אעבוד עם תוכנות נוספות כמו resolve, sony, c4d, blender, fcpx שיודעות איך לנצל ליבות יותר טוב

אז איך בוחרים? אני אוהב מולטיטסקינג והייתי שמח לקחת מעבד רב ליבות אך המהירות הנמוכה לכל ליבה וחוסר התאימות ל AMD מרתיעים אותי.

אני גם לא רוצה לעשות overkill במעבדים כמו 7940x/7960x

אשמח בנוסף לשמוע המלצה לשאר המפרט על הדרך.
כרגע שאר המפרט הוא:

לוח - תלוי במעבד אבל דגש על העברת חום טובה והרבה יציאות.

כרטיס מסך - 1080ti gigabyte gaming oc במחיר 2300שח יד2 עם שנתיים אחריות או titan xp במחיר 2800 יד 2 בלי אחריות (שניהם טוענים שלא עברו כרייה אך מצאתי כמה שמוכרים בכרייה ולא פסלתי על הסף) 

מארז שקט - be-quiet 600 / antec p110

אוורור מעבד - נוקטואה nhd15 או משהו של bequiet

ספק - סיסוניק פוקוס 80+ גולד 850W / ספק antec hcg 850 מסתבר שזה אותו ספק באריזה אחרת

זיכרון - 32 גיגה קורסייר vengence 3000mhz cl15 - שאותם ארחיב ל 64 ואחכ ל 128 במידת הצורך. עד כמה קריטי שהדגמים לא יהיו זהים?

כונן מערכת ותוכנות - crucial mx500 500gb (או NVME זול של קינגסטון, סתם חבל לי לתפוש סלוט M.2 כי אולי בהמשך אנצל אותו ליותר גיגה)
אולי כונן קבצים זמניים קש / סקרץ' - crucial mx500 500gb או שאשלב בהתחלה עם כונן המדיה
כונן קבצי מדיה בפרויקט פתוח - crucial mx500 1t - בהמשך שוקל משהו כמו סמסונג פרו NVME m.2 970 אך כרגע זה קצת הגזמה במחיר.
כונן גיבוי - wd red 4T

אל-פסק - אשמח להמלצה מתאימה למפרט

יש גם מישהו מפלונטר ששולח לי מפרטים ואני קצת משחק איתם הנה הגרסה האחרונה בלי כרטיס מסך כי כאמור אני אקנה יד 2
לא כל הרכיבים תואמים את המפרט שלי כי ככה זה כל חנות והדגמים שלה.... אולי אקח ram מ KSP במקום כי יש להם את הדגם שרציתי ועוד יותר זול מהדגם שמוצע לי בפלונטר.. נראה...
מפרט ניסיון לדוגמא מפלונטר

לגבי מסכים, כרגע יש לי דל 27" 2K מצוין אך אני רוצה לקנות מסך 43" כי אני יושב רחוק מהמחשב. ראיתי כמה דגמים מאד זולים כולם עם פאנל IPS ו 4K
ולהשתמש בו כמסך עבודה ובדל כמסך רפרנס ווידאו.

של פיליפס BDM4350UC ב 2600שח

של LG דגם 43UD79-B ב 4200שח שזה מחיר לא הוגן כי בחול נמכר 650$

של viewsonic VX4380-4K ב 3200 שח

שאלות שלכם שעדיין לא עניתי:

עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד. זה אולפן הקלטות.

האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. אבל יעבוד קבוע בטורבו.

האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות. אין צורך בתוכנות נילוות.

האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? גר לי דיזינגוף סנטר.

האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? הרבה USB צריך איזה 12 אך כנראה אשים hub וזהו.

בנוסף אחבר שני מסכים בחדר אחד ומסך שלישי בחדר נפרד עם כבל ארוך של 15 מטר (אפשרי נכון?)

האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? ram וכוננים

אשמח למישהו שיעזור לי לקבל את ההחלטה מה יותר נכון לצרכיי במיוחד בעניין המעבד.
אצרף גם טלפון למי שמוכן לשוחח - 0507999684
תודה!
אוהד

נערך על-ידי sishbari

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.