עבור לתוכן

אחוזי האצה/שחיקת המעבד, שאלה בקשר לאוברקלוק.

Featured Replies

פורסם

אוקיי אני רוצה להאיץ את ה2.4C שלי, הוא כרגע על 200 באס כמו כן גם הזיכרון.

כרגע הטמפ' אצלי במנוחה הם 43-47 בימים חמים ואולי גם 48, הזמנתי SP94+אנרמקם 92 מ"מ עם ארקטיק סילבר 5, ואני רוצה להאיץ את המעבד למשהו כמו 3200 או 3000 ולהשאיר אותו 24/7 אם זה יהיה אפשרי, אם יהיה יציב ואם תהיה טמפ' הגיונית.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת, בשביל להאיץ ל3200 אני צריך לעלות את הבאס ל270, אני כנראה ישתמש במחלק 5:4 כי יש לי זיכרון 400 מה"צ מה שאומר באס 200 אז זה ייצא שהמעבד יהיהי על 270 והזיכרון על 216 (יחס 5:4 כפי שציינתי) , האם 270 למעבד זה הרבה מדי בשביל להשאיר 24/7 כי חבר שלי אמר לי שהמעבד לא יוכל להחזיק את זה, וגם זה ישחק אותו מהר מאוד.

מה אתם אומרים הרבה מדי 270? ללכת על 250 ככה?

אגב, יש לי זיכרונות של מושקין לבל 1 400 מג"ה, לוח של אביט IC-7, יכול להיות שהזכירון לא יחזיק מהירות 216 ? יהיה צורך ביותר ממתח של 2.8 לזכרון (זה הכי הרבה שהלוח נותן)??

תודה רבה לכולם!

פורסם

בקשר ללהעלות מתח מ2.8 מעלה לזכרונות אני חושב שזה מאוד מסוכן, מעל 2.8 זה מאוד מאוד לא בריא לזכרונות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני רוצה להאיץ את ה2.4C שלי, הוא כרגע על 200 באס כמו כן גם הזיכרון.

כרגע הטמפ' אצלי במנוחה הם 43-47 בימים חמים ואולי גם 48, הזמנתי SP94+אנרמקם 92 מ"מ עם ארקטיק סילבר 5, ואני רוצה להאיץ את המעבד למשהו כמו 3200 או 3000 ולהשאיר אותו 24/7 אם זה יהיה אפשרי, אם יהיה יציב ואם תהיה טמפ' הגיונית.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת, בשביל להאיץ ל3200 אני צריך לעלות את הבאס ל270, אני כנראה ישתמש במחלק 5:4 כי יש לי זיכרון 400 מה"צ מה שאומר באס 200 אז זה ייצא שהמעבד יהיהי על 270 והזיכרון על 216 (יחס 5:4 כפי שציינתי) , האם 270 למעבד זה הרבה מדי בשביל להשאיר 24/7 כי חבר שלי אמר לי שהמעבד לא יוכל להחזיק את זה, וגם זה ישחק אותו מהר מאוד.

מה אתם אומרים הרבה מדי 270? ללכת על 250 ככה?

אגב, יש לי זיכרונות של מושקין לבל 1 400 מג"ה, לוח של אביט IC-7, יכול להיות שהזכירון לא יחזיק מהירות 216 ? יהיה צורך ביותר ממתח של 2.8 לזכרון (זה הכי הרבה שהלוח נותן)??

תודה רבה לכולם!

אפשר לקבל מענה לכל התשובות שלי? מישהו?

פורסם

תשתמש ביחס 1:1 ושים על באס 240 או משהו כזה... זה אומר 3.2.

אני לא יכול להבטיח לך שזה יחזיק.... אבל הזכרונות של GEIL3200 GOLDEN DRAGON SERIES מחזיקים ב3.2GHZ.

פשוט תנסה... ולא הזכרונות שלך לא יצטרכו עוד מתח.

לאן שתגיע הכי רחוק בבאס פשוט תישאר שם.

ולא זה לא יעבוד על באס 270.. אני לא יודע בוודאות למה, אבל לא זה לא יעבוד אין מצב.

הכי רחוק זה 240-250 מקסימום.

פורסם

Roy, your answer is 100% wrong... for starters 240 FSB with a 2.4C gets you to 2880 mhz... Anyway, I have a 2.4C that runs constantly at 270 FSB (which is 3240 mhz btw) all the time 1:1 (ADATA PC4000). If you have a 2.4C from a good batch it should be able to get to that speed, only way of knowing is trying. I had a 2.4C before that couldn't work at anything above 3.06 ghz with no matter how much voltage and now with this 2.4C I run 3.24 ghz at default voltage.

Also, 2.8V should be enough for your memory to work at 216 FSB, perhaps you'll have to tweak the timings a bit.

פורסם

מצטער לא שמתי לב ל2.4C..

טוב בכל זאת... אני לא יודע על המעבד הרבה.

אבל אני יודע שב2.6 להגיע ל3.0-3.2 זאת ממש לא בעיה.

ובגלל שהמחשב שלי שרוף, אני לא יכול להגיד לך בדיוק כמה FSB זה יוצא ב3.2.

פורסם

Is it really that hard to divide 3200 by 13 (for a 2.6C)?

פורסם
  • מחבר

תשתמש ביחס 1:1 ושים על באס 240 או משהו כזה... זה אומר 3.2.אני לא יכול להבטיח לך שזה יחזיק.... אבל הזכרונות של GEIL3200 GOLDEN DRAGON SERIES מחזיקים ב3.2GHZ.

פשוט תנסה... ולא הזכרונות שלך לא יצטרכו עוד מתח.

לאן שתגיע הכי רחוק בבאס פשוט תישאר שם.

ולא זה לא יעבוד על באס 270.. אני לא יודע בוודאות למה, אבל לא זה לא יעבוד אין מצב.

הכי רחוק זה 240-250 מקסימום.

רועי הסיכוי שזכרון של 200 יעשה 240 הוא קלוש מאוד! אני כנראה יעשה איתו הכי הרבה 220, אבל אם אתה אומר שגייל מחזיקים אז אולי אני יגיע ל225 אם יהיה מזל למרות שאני לא מאמין.

Roy, your answer is 100% wrong... for starters 240 FSB with a 2.4C gets you to 2880 mhz... Anyway, I have a 2.4C that runs constantly at 270 FSB (which is 3240 mhz btw) all the time 1:1 (ADATA PC4000). If you have a 2.4C from a good batch it should be able to get to that speed, only way of knowing is trying. I had a 2.4C before that couldn't work at anything above 3.06 ghz with no matter how much voltage and now with this 2.4C I run 3.24 ghz at default voltage.

Also, 2.8V should be enough for your memory to work at 216 FSB, perhaps you'll have to tweak the timings a bit.

What is a "batch"??

אני חושב לעלות את המעבד ל270 ואז לשים יחס 5:4 מה שיוצא 216לזיכרונות, יחזיקו?? , אם ארמגדון אומר שהמעבד יחזיק 270 (המעבד) אני סומך עליו.

כפי שכבר אמרתי הקירור יהיה SP94 + אנרמקס 92 מ"מ + ארקטיק סילבר 5.

המון תודה!!

אגב, המעבד ישחק ממש באוברקלוק כזה או שאם הוא יקורר טוב אז לא ישחק כל כך?

פורסם

לדעתי זה אמור להחזיק

פורסם

Aslong as you don't over volt it in a drastic manner the life expectancy shouldn't change greatly.

As for "batch" it means a group of CPUs that come out from a certain FAB, since Intel make their CPUs in several FABs even CPUs from the exact same stepping can be utterly different, thus you need to hope to get one from a good batch.

I can't assure you that your 2.4C will do 270, as I said, I had one that wouldn't do anything above 3.06 and now I have another one which is exactly the same (stepping etc) and it does 3.25 without over volting.

You'll have to try and see, same goes for your RAM.

פורסם

כשאתה אומר "Over volting" לכמה אתה מתכוון 1.75?

פורסם

Aslong as you don't over volt it in a drastic manner the life expectancy shouldn't change greatly.

As for "batch" it means a group of CPUs that come out from a certain FAB, since Intel make their CPUs in several FABs even CPUs from the exact same stepping can be utterly different, thus you need to hope to get one from a good batch.

I can't assure you that your 2.4C will do 270, as I said, I had one that wouldn't do anything above 3.06 and now I have another one which is exactly the same (stepping etc) and it does 3.25 without over volting.

You'll have to try and see, same goes for your RAM.

חחח! גדול! הוא ביקש ממך להסביר לו מילה באנגלית, אז הסברת לו אבל בשפה גבוהה...

אני לא מבין את הקונספט הזה של מעבד שלא מחזיק... מעבדים לא נשחקים/נשרפים/מקצרים/... אם לא מעלים להם את המתח. אפילו לטמפרטורות גבוהות יקח הרבה זמן להשפיע! חובה לקרוא את הת'רד ב OCForums שמדבר על NSDS, כל אחד מספר על הנסיון שלו עם מעבדי אינטל שמתו לו ומסתבר שכל המתחים מסתכלים על 1.75 מלמעלה, חלק אפילו מעל 1.8.

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר זה שבעצם כל עוד נשארים מתחת ל1.75 VCore אז אין סיבה שהמעבד יישחק או שכל עוד לא מעלים מתח בכלל?

בוא נגיד ככה 1.6 זה מתח נורמלי בשביל להשאיר את המעבד 24/7 באוברקלוק?

המון תודה!

פורסם

כן

ב1.6 אין סכנה למעבד...

הסכנה מתחילה כשאתה עובר את ה1.75V

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה רבה לכל המגיבים על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים