עבור לתוכן

בעיות חיבור לאינטרנט - DNS server is not responding

Featured Replies

פורסם

אז לפני כמה שבועות הייתה לי הפסקת חשמל ומאז כל כמה שעות בלי שום פעולה יוצאת דופן מצידי אני לא מצליח להיכנס לשום אתר ומקבל הודעת שגיאה "לא ניתן לגשת לאתר הזה" (אוסיף תמונה בהמשך)
אחרי שאני מריץ את הבדיקה האוטומטית של windows אני מקבל הודעה כמו שכתוב בכותרת "DNS server is not responding".
בנוסף לבעיה הזו (לא יודע אם זה קשור) יש לי ניתוקים קצרים של 3-5 שניות מידי פעם.

אני מחובר לבזק עם ראוטר בי סייבר, הספק שלי כרגע הוא CCC.

מה כבר ניסיתי לעשות:
התקשרתי לתמיכה, עשו ריסט לפורטים ועוד כמה בדיקות נוספות - לא עבד.
הגיע טכנאי והגדיר מחדש את הראוטר - לא עבד.
הגיע הטכנאי שוב והחליף לגמרי את הראטור - לא עבד.
החלפתי ספק (מ018 לCCC) - לא עבד
שמתי DNS של גוגל וopen DNS - עבד (אבל אני לא חושב שזה פתרון תמידי)
ריסט למחשב - עובד לפעמים
ריסט לראוטר - עובד לפעמים

המחשב לא מראה שגיאה בחיבור לאינטרנט (אין סימן קריאה צהוב)

לא יודע איזה עוד פרטים צריך אבל תשאלו ואשמח לענות.
האם נגזר עלי לעשות ריסט למחשב כל כמה שעות לשארית חיי או שיש בן אדם עם פתרון לבעיה הנוראית הזו?
תודה מראש לכל מי שינסה לעזור!

פורסם
ציטוט של YarinKaplan

שמתי DNS של גוגל וopen DNS - עבד (אבל אני לא חושב שזה פתרון תמידי)

אז אבחנת (ופתרת) את הבעיה. מקורה בתקדורת עם שרת ה-DNS של ספק האינטרנט בנקודה כזאת או אחרת לאורך הדרך. מדוע אתה חושב שהחלפת שרת DNS אינה פתרון קבוע?

זה קורה רק במכשיר מסוים או בכל המכשירים המחוברים לרשת?

אם פרטיות חשובה לך, אני ממליץ על שרתי ה-DNS של Cloudflare בכתובת 1.1.1.1 או Quad9 בכתובת 9.9.9.9. אם יש מקום להגדרת שני שרתים בלבד הייתי מגדיר את אחד מהנ"ל כראשי ואת זה של גוגל כגיבוי בגלל הזמינות.

לחילופין, תוכל להתקשר לתמיכה של ספק האינטרנט ולהסביר שהחלפת כתובת שרת ה-DNS לשונה מזה שלהם פותרת את הבעיה, בתקווה שייפתרו את העניין, אבל אין כל סיבה להתעקש דווקא על שימוש בשרת ה-DNS של ספק האינטרנט.

נערך על-ידי About:blank

פורסם
  • מחבר

הנחתי שזה פתרון זמני כי הטכנאי בזק שהיה אצלי אמר שזה צריך להיות אוטומטי ולא עם DNS מוגדר. אם אתה אומר שזה יכול להיות פתרון קבוע אז סבבה.
כמובן שפרטיותי חשובה לי :) אם זה מסכן את הפרטיות שלי באיזושהי צורה אז זה לא פתרון יעיל בשבילי, אבל אני אנסה את הכתובות שנתת פעם הבאה שהתקלה תופיע.

ולשאלתך השניה, זה קורה לי גם על הפלאפון (המחשב מחובר בחיבור קווי והפלאפון בWIFI)

תודה על התגובה!

פורסם

שרת DNS מתרגם את הבקשה (הכתובת של האתר) לכתובת IP. זה כל תפקידו, אבל בלעדיו אין ממש גישה לרשת. אין שום הכרח להשתמש דווקא בשרת ה-DNS של ספק האינטרנט שלך.

לגבי הפרטיות, תרגום הבקשות נדמר ביומן. כך בתיאוריה מי שיש לו גישה ליומן יכול לדעת מי גלש באיזה אתר ומתי. יש למידע הזה ערך מסחרי (אם כי בארץ לא נהוג למכור אותו, בניגוד למה שקורה בארה"ב) ובאופן כללי מדובר ביומן מעקב של םעילות הגולשים. שרת ה-DNS של גוגל הוא מאוד זמין (לא נופל) אבל אוסף עליך מידע. שני שרתי ה-DNS שהזכרתי טוענים שהם לא שומרים לוגים של הפעילות ליותר מ-24 שעות. נכון לעכשיו אין גם סיבה לחשוד שלא זה המצב. שניהם גם מאוד זמינים ומהירים למדי. המהירות לא ממש משנה, אבל משיקולי פרטיות הם עדיפים לדעתי על שרתי ה-DNS של ספקי האינטרנט וזה של גוגל (שמצוין בתור גיבוי).

אתה יכול לנסות ולבצע בדיקה בפעם הבאה שזה קורה: פתח את שורת הפקודה במחשב (CMD) וכתוב את הפקודה הבאה:

ping www.google.com

אתה צפוי לקבל את ההודעה Connection timed out.

כעת, הקלד את הפקודה הבאה:

ping 8.8.8.8

אם התקלה היא אכן בשרת DNS, כשאתה מבצע ping ישירות לכתובת השרת החיבור אמור לעבוד בצורה תקינה. 

פורסם

עשיתי פינג ל-1.1.1.1 וקיבלתי 5ms. זה הגיוני? השרתים שלהם בארץ? tracert עובר בבזק ומחזיר one.one.one.one

פורסם

יש ל-Cloudflare שרתים בארץ כחלק מרשת ה-CDN ומכלול השירותים שלהם.

ספקי DNS לרוב מחזיקים שרת Cache כדי להאיץ את החיפוש ותרגוםצץ הכתובות (זה גם מה שעושים ספקי האינטרנט בארץ שבגדול המהירות שלהם טובה) ואני בטוח שיש להם בארץ לפחות שרת Cache.

נערך על-ידי About:blank

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים