עבור לתוכן

עזרה בקניית מחשב נייח לצפיה בסרטים

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500, מעדיף שלא לחרוג, אלא אם מדובר בעיסקת המאה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפיה בסרטים, קצת גלישה. המחשב מחובר לטלויזיה. 

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה). יש כונן SSD

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיף מ KSP או מאייבורי שאני מכיר אותן וקניתי מהן בעבר והן קרובות לבית

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודש הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? יציאת HDMI עם תמיכה ב 4K עדיף 60 הרץ עם HDMI 2, עדיף HDMI 2.1. יציאת האודיו אופטית יתרון.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא קריטי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: המחשב ישמש ב 90% מהזמן לצפיה בסרטים בטלויזיה של 50 אינטש' דרך הדפדפן בנטפליקס, יוטיוב וכו.. ולצפיה קבצי סרטים מהדיסק הקשיח.

עד עכשיו היה לי במשך שמונה שנים מחשב i3 עם מעבד גרפי מובנה שעבד בצורה מופלאה, אבל בזמן האחרון הוא התחיל לגמגם ולפעמים הסרטים מפסיקים באמצע ויש מסך שחור, אז אולי כבר עבר זמנו וצריך להשתדרג לחדש, מה גם שהוא לא תומך ברזולוציה של  4K.

חשבתי פשוט לקנות את הסטרימר של שיאומי שעולה גרושים ואמור לתת את כל מה שאני צריך בגזרת הוידאו, אבל מהנסיון שלי סטרימרים הם קצת מסורבלים ולא מספיק אינטואטיבים.

שאלה נוספת היא אם לא כדאי להמתין עם זה עד שיצא דור חדש של לוחות אם עם מעבדים גרפיים און בורד שתומכים ב 4K ב 60 הרץ וב HDMI 2.1 ?

פורסם

למה אתה צריך hdmi 2.1? גם 2.0 מספיק בשביל 4K ב- 60Hz.

אגב, גם DP 1.2 ומעלה יכול להוציא 4K ב- 60Hz. יותר קל יהיה למצוא לוח עם DP 1.2.

פורסם
  • מחבר

אין לי דיספליי פורט בטלויזיה.

0.hdmi 2 כנראה שגם יספיק.

האם יש לכם הצעות ?

פורסם

אני יכול לחשוב על שתי אופציות:

1. כרטיס מסך חיצוני עם HDMI 2.0

2. לוח אם עם DP 1.2 + מתאם מ- DP 1.2 ל- HDMI 2.0.

האופציה הראשונה לדעתי עדיפה גם אם היא קצת יותר יקרה, כי תמיד כדאי לנסות להימנע ממתאמים. זה עלול להיות מקור לתקלות.

יש את הכרטיס הזה שלא יקר מדי ויש לו חיבור HDMI 2.0:

https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=16914

אבל אולי כדאי לך באמת לחכות קצת למעבדים החדשים ולכרטיסים החדשים.

אגב, אני לא בטוח שסטרימר ב- 200-300 ש"ח לא יעשה עבודה טובה בשבילך. לי יש את ה- mi box והוא עובד מעולה. מה שצריך בשביל שיעבוד טוב זה קליטה טובה של וויפי ומהירות גבוהה אם אתה רוצה לצפות ב- 4K.

פורסם

גם לי יש את ה-Mi Box 3 והאיכות מדהימה.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה, אבל שיאומי סיבכו את העניינים ויש מלא סוגים של סטרימרים של שיאומי.

מה הדגם האחרון?

פורסם

אתה יכול אפילו לקנות את הסטרימר של nvidia שנחשב מאוד חזק בקטגוריה מבחינת החומרה שלו, וזה עדיין יעלה לך הרבה פחות ממחשב נייח. למרות שלדעתי גם ה mi box מספיק, רק תוודא שהוא יכול לספק לך 60Hz ב 4K אם זה מאוד חשוב לך.

פורסם

השיאומי בא עם חיבור USB אחד. תחפש סטרימר עם 2 ותוכל לחבר עכבר ומקלדת. למרות שאפשר לשרשר (למשל עם מקלדת שיש בה USB HUB)

מחיפוש זריז - הסטרימר של נבידיה עונה על הדרישות שלך.

מצד שני אם אין צורך בעכבר ומקלדת השיאומי יעשה את העבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים