עבור לתוכן

הגדלת טווח אינטרנט

Featured Replies

פורסם

היי חברים

חיבור האינטרנט אצלי נמצא בחדר העבודה שמחוץ לבניין (חדר בפני עצמו - 4 קירות) הנתב האלחוטי/קוי במרחק של כ- 25 מטר מהבית וחסום בקירות בטון.   לבית לא מגיע אפילו לא אות אינטרנט קלוש.   סיפרו לי שיש דרכים לעשות חיבור לבית, אולי דרך רשת החשמל (שהיא אחת, אבל זה תלת פאזי, והחדר על פאזה נפרדת, אך ניתן לחבר) או בדרכים אחרות.

מי יודע מה היא הדרך הכי טוב לעשות זאת ? 

ראיתי את המכשיר של שיומי בקישור להלן, https://he.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-WiFi-Electric-Cat-WiFi-Repeater-300Mbps-2-4G-Wireless-Range-Extender-Router-Access-Point/32850998652.html?spm=a2g16.10010108.1000013.3.628645c7sZCaP9&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.90158.0&scm_id=1007.13339.90158.0&scm-url=1007.13339.90158.0&pvid=4481a39f-f83a-4603-b001-ae1144b9ca7e     האם הוא אמור לפתור את הבעייה ?

תודה מראש למסייעים

פורסם

למרחק כזה מגדיל טווח, ובטח כזה המיועד לשוק הביתי, לא יעזור (חוץ מזה, גם אם נניח היה מתאים מבחינת המרחק ונניח שמוצאים כזה שמיועד להתקנה בחוץ, היית צריך למקם אותו איפה שהוא בין המשרד לבית במקום שבו עוצמת האות האלחוטי סבירה, כי כל מה שהוא עושה זה לקחת את האות שהוא קולט ולהעביר אותו הלאה, ואני מניח שאין תשתית חשמל מתאימה באמצע הדרך). הפתרון הכי טוב הוא לנסות למצוא דרך להעביר כבל רשת. אם המשרד והבית מחוברים לאותה תשתית הוט או כבלים, אפשר להשתמש בפתרון MoCA (אותו עקרון של רשת על גבי חשמל, רק יותר אמין). יש גם מתאמי HomePlug (רשת על גבי חשמל) שעובדים בחיבור תלת-פאזי, אבל זה הפתרון הקווי הפחות אמין מבין השלושה (אבל עדיין פתרון סביר, בתנאי שעובד).

כדי לחבר את הבית והמשרד אלחוטית יהיה עליך ליצור גשר אלחוטי בעזרת ציוד ייעודי כגון Ubuquiti NanoBeam. אתה קונה שתי יחידות כאלה וממקם אותן כשהן פונות אחת אל מול השנייה בקו ראייה ישיר על קיר חיצוני במשרד ובבית (מומלץ יחסית גבוה כדי שהאות לא יושפע ממעבר אנשים, רכבים בעלי חיים ושאר מכשולים חולפים. החסרון היחסי פה הוא שצריך לקדוח בקיר כדי להוציא את הכבלים (רשת וחשמל) מהנתב שבמשרד אל היחידה ולהכניס את הכבלים (רשת וחשמל) מהיחידה השנייה לתוך הבית, שם כבל הרשת יצטרך להתחבר למתג אם חדרי הבית מרושתים בכבלי רשת ו/או לנקודת גישה אלחוטית.

נערך על-ידי About:blank

פורסם
  • מחבר

הי חבר, תודה על התשובה המקיפה, כפי הנראה אנסה להעביר כבל רשת , 

אשמח לשמוע איזה כבל רשת אני אמור לרכוש, מדובר על כ-25 מ' שחלקו הגדול יהיה חיצוני. 

אשמח גם אם תוכל להמליץ לי על ראווטר איכותי ומותאם לבית.   - בקליניקה  יש לי ראוטר של סלקום עם  חיבור של סלקום/בזק, שבו 2 רשתית. 2.4 ו- 5.   לא ממש מבין בזה, אבל יש לי מחשב שיודע לקרוא את שניהם ומכשירים אחרים שיודעים לזהות רק את 2.4, , סיפרו לי שרשת ה- 5 מהירה ואיכותית יותר,  עד כמה זה נכון, אני לא באמת יודע. 

בכל מקרה הייתי מעוניין ברואטר מתאים, ואשמח להמלצות. 

תודה רבה.

נערך על-ידי שחר ויצמן

פורסם

מומלץ להשתמש בכבל רשת מסוג CAT 6a, אבל קשה לי להמליץ על סוג הסיכוך בגלל שחלק ממנו יעבור בחוץ וכאן נכנסים משתנים שונים לתמונה (מקורות להפרעה אלקטרומגנטית). בכל מקרה, מומלץ כמובן להעביר את הכבל בתוך תעלה שתגן אליו מנזקי מזג האוויר ופגיעות פיזיות אפשרויות. אם אתה לא ממש בקיא בתחום ונמצא באזור המרכז, הייתי ממליץ לפנות אל יבגני (https://www.g-media.org/) ולשכור אותו לביצוע העבודה. הוא יוכל לבדוק אפשרות של השחלת כבל ברשת בצינור קיים, אם יש כזה, ולהמליץ בשטח על הפתרון הכי טוב להעברת כבל רשת בין המשרד לבית.

רשת אלחוטית פועלת היום שני טווח תדרים. 2.4GHz ו־5GHz. לתדר 2.4GHz טווח כיסוי רחב יותר, אבל רוחב פס נמוך יותר והוא גם עמוס מאוד בגלל שכמעט כל מכשיר אלחוטי (מטלפון אלחוטי בבית ועד למקלדת ועכבר אלחוטיים) עובדים בתדרים האלה ולכן כמות ההפרעות בו גדולה, בייחוד בבניינים משותפים או שכונות שבהם הבתים צמודים זה לזה. תדר 5GHz הרבה פחות עמוס, מציע רוחב פס גדול יותר, אבל שטח הכיסוי שלו קטן יותר. מומלץ להשתמש בתדר 5GHz עד כמה שאפשר, אבל לפעמים זה לא אפשרי בגלל מגבלת כיסוי או פשוט כי מכשירי הקצה לא מסוגלים לעבוד בתדר הזה. מסיבה זאת מומלץ לכוון לרשת 5GHz כרשת הראשית עם רשת 2.4GHz כגיבוי/רשת ביטחון עבור מכשירים ישנים יותר או לחכיסוי פינות שתדר 5GHz לא מגיע אליהן.
לגבי מכשיר לבית. שוב, קשה עד בלתי-אפשרי לייעץ לגבי רשת אלחוטית בלי לבצע סקר שטח. יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על הקליטה ולכן אין פתרון אחד שבטוח יעבוד בכל מקום ובכל מצב גם אם הנתונים היבשים (שטח הבית, מספר קירות) מתאימים לכאורה. צריך לדעת כמה קומות בבית, מה גודל כל קומה (ובבתים גדולים או עם יותר מקומה אחת לפעמים צריך מספר נקודות גישה כי אחת לא תצליח לכסות את כל השטח), האם צריך קליטה בכל החדרים, האם צריך רק רשת אלחוטית או שיש גם כבלי רשת המושחלים בקירות.

בהנחה שתחבר בין הנתב שבמשרד לבית בכבל רשת, לא תצטרך בבית נתב נוסף. אם הבית מרושת בכבלי רשת אז תצטרך מתג (סוויץ') + נקודת גישה אלחוטית (כמו נניח Archer C7 אם רוצים הכל במכשיר אחד או מתג נפרד עם נקודת גישה נפרדת), ואילו אם התכנון הוא לכסות את הבית רק ברשת אלחטית – תצטרך רק נקודת גישה (או כמה נקודות גישה). אם שטח הבית באזור ה־100 מ"ר בקומה אחת, הייתי ממליץ על נקודת גישה Ubiquit AP-AC-LR (יש גם פתרונות זולים יותר, כדוגמת זה שקישרת אליו ןשמשדרים גם רשת 5GHz, אם כי לרוב שטח הכיסוי שלהם קטן יותר ולדעתי בטווח הארוך הם פחות משתלמים). שוב, כל זה בגדר מידע כללי כדי שתקבל מושג כלשהו. לצערי אני לא יכול לתת המלצה שתהיה 100% מהימנה בלי סקר שטח.
אני לא מנסה להתחמק מלנסות לעזור, אבל אם אתה נכנס לפרויקט כזה ולא ממש בקי בתחום או שאין לך זמן ללמוד את הנושא קצת יותר לעומק או להתעסק פיזית בהתקנה בשביל ההרפתקה, הייתי ממליץ להזמין בעל מקצוע להקמת התשתית וייעוץ בשטח. אני כמובן אשמח להמשיך לנסות לעזור כאן ככל שאוכל.

נערך על-ידי About:blank

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים