עבור לתוכן

סקר - צבא

התגייסות לצבא . 852 הצבעות

1. 1. התגייסות לצבא .

• מתגייס (מורעל)
    • לא רוצה לשרת - אבל מתגייס בכל זאת
    • יוצא על 21
    • יעשה שרות לאומי (התנדבות)
    • דופק עריקות - ומנסה לצאת על אי התאמה
    • סיימתי צבא סתם היה מסריח.
    • סיימתי צבא והיה כייף.
    • יצאתי לפני שניכנסתי או יצאתי קצת אחרי שניכנסתי)
    • הוציאו אותי על 21 רפואי.
    • הייתי יוצא על 21 או משהו אבל אני סתם נקניק :)

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

עשיתי גיבוש טיס לפני שהתחלטי ללמוד, עברתי אבל החלטתי לא ללכת אלא ללכת לטכניון.

וברטון, אתה מוזמן ללמוד את ההיסטוריה של מלחמת יום כיפור לפני שאתה אומר "אז הטעות הייתה של גולדה". הטעות הייתה בעיקר של אגף במודיעין בצבא שנתן הערכות שגויות בגלל שהוא העריך לא נכון את ההרתעה של צה"ל, לא הקשיב לסוכני המוסד והיה תחת לחץ של הדרג המדיני. הרמטכל היה בעד גיוס מילואים הרבה לפני פרוץ הקרבות ודווקא שר הביטחון היה נגד (הייתה שנת בחירות, לחץ של העולם שאנחנו לא נתחיל ועוד כל מיני בולשיט כזה.)

גולדה אמרה תמיד שהיא בביטחון לא מבינה. בגלל זה היא הקיפה את עצמה בגנרלים. להגיד שהיא אשמה במלחת יום כיפור זה לא נכון.

• תגובות 96
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא עניין של ללמוד היסטוריה כי אני מכיר את כל הסיפור עם אמ"ן שווקא כן העביר את המידע הלאה אבל כשיש טעות בסדר גודל כזה תמיד ראש הממשלה אשם.

לדוגמא גם אם בוש ידע או לא ידע אם יש בעירק WMD הוא עדיין אשם בכך.

גם אם הטעות היא של המודיעין זה המודיעין שבאחריותו בתור ראש המדינה.

חוצמיזה שאתה צריך להבין להתרכז בעיקר ולא בתפל. אני רציתי להביא דוגמאות לכך שהצבא שלנו צבא מוצלח לחכם ועדות לכך היא הצלחותינו במלחמות ובמבצעים.

ברור שהיו לנו גם טעויות(בין אם זה מצד הצבא או מצד הממשלה) עיקר התגובה שלי הייתה בנושא גדולת צה"ל ולא אם גולדה אשמה או לא. אז בבקשה תתרכז בעיקר ולא בתפל.

פורסם

התרכזתי בעיקר. קראתי והסכמתי עם חלק (ועם חלק ממש לא...). אבל טעיות כאלה צריך לתקן. גולדה לא הייתה אחראית למשגה שהיה שם. בשביל זה היא הביאה את דיין ואת בר לב לממשלה.

פורסם

רק תנו לי להבהיר דבר-מה, קב"א לא כזה בעיה לגלות במידה ויש לך גבוהה. הסיכוי שבשאלות הרצונות שלך תראה

דברים כמו שב"כ, מוסד, משרד הבטחון/חוץ וכיו"ב ולא יהיה לך קב"א גבוהה הוא אפסי. אפשר לגלות אותו בכמה

דרכים. אפשר להתקשר לכוח אדם (אם תצליח לעבור את 10000 השיחות הממתינות), אפשר להוציא תדפיס בכוח

אדם ברגע שאתה בבסיס הדרכה, בד"כ גם ניתן לך אחד בסיום הקורס ובמידה והקב"א שלך גבוהה ביותר, 54-56,

אז זה יופיע שם. אפשר גם לשאול את הקב"ן, אחרי הגיוס, לא ביום הגיוס. שלי היה כנה איתי ואמר שיש לי 55, למה

לא 56 - כי הורידו לי 1 על ספק לשפיות. :P

גם מיונים ליחידות מסויימות יכולים לרמז עם קב"א. מיונים כמו סיווג בטחוני למשל (יתחילו לשאול שם שאלות מאד

מאד מביכות...). אם בא לכם לגלות את הקב"א של חבריכם (או מפקדיכם) ליחידה, אז היו מנומסים והציעו עזרה ל-

-מדור ת"ש או כ"א בגריסה שלהם. בד"כ יושבות שם פקידות פדלאות שלא ירימו את התחת מהכיסא כדי להכניס כמה

ניירות למכונה גורסת והחומר מצטבר במשך שנים. כך אני מצאתי את הקב"א ונתונים אחרים של מפקדים שלי לשעבר

והגעתי למסכנה שאני צריכה לפקד עליהם כי לא ייתכן שקוף יגיד לבנאדם מה לעשות.

למשתמטים שביניכם - צר לי עליכם. אנשים עמלו ולחמו, שחו בדם, זיעה וחרא בשביל שתוכלו לחיות פה בשלום (יחסי) ואתם זורקים זין. מילא אם אתם לא מתכוונים לחיות במדינה הזאת (אלא לנסוע לתאילנד כדי לאזן בין הישראלים לתאילנדים) אז בבקשה, לא נחזיק אתכם. אבל אלו שרוצים להמשיך לחיות פה, דעו לכם: אנו חיים באיזור חסר איזון ומוקפים באוייבים. דרושה רק החלפת שלטון באחת החזיתות ועלולה להביא למלחמה נוספת וצרייך לפעמים גם לתת את מיטב שנות חייכם כדי שמדינה זאת תמשיך להתקיים לדורות. אם אין לכם עיניין לקחת בכך חלק - זב"ש, סעו מכאן. לי אין כוונה להמשיך לחיות כאן ועם זאת התגייסתי עם מלוא המוטיבציה (ופי 2 קיטורים) ואני עושה מה שאני יכולה במסגרת השירות שלי וכשאני לא מרגישה שזה תורם מספיק, אני עושה עוד. אז אני לא עומדת במחסום או במערב על מחבלים, אבל אני יודעת שאני עוד בורג במערכת הזאת ואני ועמיתיי לחולייה שלי חוסכים המון כסף לצבא ומשפרים את השירות שניתן ליחידות הקרביות בים, ציוד יותר טוב ואיכותי.

למתגייסים - אל תהיו שבוזים, הרימו ראש, צעדו קדימה בגאווה ותקוו שלא תהיו טבחים/אפסנאים/מש"קי ממטרות. שמרו עלינו ותחזרו בשלום! :-* :D

את תהסעי לתיילנד !!

מי לעזזל נוסע לשם??

וצבא זה מסריח! יש מספיק אנשים שיעסו את מה שאני לא עושה...

שטויות הצבא הזה ...

נמעס כבר שעושים ממנו דבר כזה קדוש! ו הוא רחוק מלהיות קדוש זה צבא של מאנייקים! של מושחטים .

שמנוהל על ידיד מדינה מפגרת שכבר לא יודעת מה לעשות עם עצמה.

ותחסכו ממני את התגובות המפגרות שלכם של

"זה למה את פה ו..." וכל החרא הזה... כי עם הייתה לי האופציה והכסף מזמן לא הייתי פה , עכשיו אני מנסה למצוא עבודה כדי לחסוך קצת כסף ולנסוע

ועם מישהו מוכן לעזור אני פתוח להעצות.

פורסם

תעבוד שלוש חודשים, תקנה כרטיס טיסה ותסע לאיזה מדינה שתרצה לקבל אותך.

כרטיס טיסה בכיוון אחד זה לא משהו שאי אפשר להרוויח בחודש עבודה אחד.

ופשוט עוף מפה.

פורסם

תעבוד שלוש חודשים, תקנה כרטיס טיסה ותסע לאיזה מדינה שתרצה לקבל אותך.

המממממ - פה כבר יש בעיה.

בעיה, שרוב המדינות לא יקבלו אותו בכזאת קלות.

וזאת בדיוק הסיבה שאנשים נשארים פה, בגלל שאחרי הכל, זה המקום היחיד שמוכן לקבל אותך בלי תנאים, ועוד מעודד אותך לבוא אליו.

ועל זה בדיוק מגן הצבא.

ובגלל זה בדיוק אתה צריך ללכת ולתרום לו את מה שאתה יכול, כי בסופו של דבר זה בשבילך, לא בשביל אף אחד אחר.

כי כשיחליטו פתאום במדינה אחרת שהיהודים אחראים לכל הצרות שלהם וירצו להעיף אותם, אתה נורא תרצה שיהיה לך מקום כמו ישראל שיהיה מוכן לקבל אותך.

ד"א-עם צורת הכתיבה וההתבטאות (שלא לדבר על שגיאות הכתיב) של רוב האנשים שהגיבו פה נגד שירות בצבא, אני באמת הייתי מעדיף שתלכו.

פורסם

צריכם להיות כמה שלבים בין מורעל ל-"לא רוצה לשרת".

חפשו אותי שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים