עבור לתוכן

סקר - צבא

התגייסות לצבא . 852 הצבעות

1. 1. התגייסות לצבא .

• מתגייס (מורעל)
    • לא רוצה לשרת - אבל מתגייס בכל זאת
    • יוצא על 21
    • יעשה שרות לאומי (התנדבות)
    • דופק עריקות - ומנסה לצאת על אי התאמה
    • סיימתי צבא סתם היה מסריח.
    • סיימתי צבא והיה כייף.
    • יצאתי לפני שניכנסתי או יצאתי קצת אחרי שניכנסתי)
    • הוציאו אותי על 21 רפואי.
    • הייתי יוצא על 21 או משהו אבל אני סתם נקניק :)

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

זה דיי שטויות מה שאתה אומר אתה יודע...

המדינה רק הייתה מרוויחה מזה... היא הייתה לוקחת את הטופ שבטופ...ואנשים גם היו משקיעים כדי להיות בצבא...

אבל מה שהמדינה עושה זה דוחה רק את האנשים...תראה אני לא יודע בן כמה אתה עם הייתה בצבא או לא...

אבל הוא דפוק...מנוהל על ידיי אנשים מאוד דפוקים שמזמן התנוונו...ככה גם מנוהלת המדינה הזאת...

מה שטויות בזה?

עם אוכלוסיה בגודל שלנו, ובייחוד עם מנטליות כמו שלנו (של אנשים כמוך לדוגמה), בחיים הצבא לא היה מוצא מספיק אנשים למלא את כל הצרכים שלו, שבסופו של הדבר הם הצרכים של הבטחון שלי ושלך. זה שאתה נפלת על ג'וב אדיוטי, זה אומנם פאק של המערכת אבל גם באיזשהו מקום פאק אצלך. אתה הרי לא באת בראש טוב. אתה אמרת בהתחלה "הנה באות כמה שנים של דפק", והיית אומר את זה לא משנה איפה היו משבצים אותך. והנה, עובדה שאנשים כמוך נפלטים בסוף מהמערכת.

אין, פשוט לא יכול להיות צבא התנדבותי בארץ הזו, לא במצב שבו אנחנו נמצאים כיום. אם הינו בשלום (שלום נורמלי, לא כמו עם מצרים למשל) אם השכנים שלנו, לא היו פלסטינים ואיראן פתאום הייתה הופכת לדמוקרטיה, אז אולי. אם תהפוך את הצבא להתנדבותי, הוא לא יוכל לענות על אף אחד מהצרכים שלנו, גם בגלל שלא יהיו אנשים וגם בגלל שאין לנו כסף להחזיק כזה צבא, והקיצוצים היו פוגעים בדיוק במה שנותן לנו את היתרון-טכנולוגיה ומה שקשור בזה.

ותאמין לי שלצבא יש מספיק אנשים ... יש הרי לא סתם יש כזה דבר עודף בנות...

בגלל שהוא חובה. כמה אנשים ישארו אם הכל יהיה בהתנדבות?

ומה הקטע של המשפט על בנות? לא הבנתי למה התכוונת.

היה איזה כושי אחד בבסיס שישבתי איתו ועם המקשית תש והוא בכה לא שהוא מאוד רוצה לשרת והכל אבל הצבא לא מתחשב בו

שיש לו רק סבתא ואין הורים והיא עם האחים הקטנים בבית והוא המבוגר היחד שיכול לפרנס ובני  זונות האלו לא נתנו לו אישור עבודה...

או עזרו לא ... הוא אמר לה הייתי יכול מזמן לצאת על 21 והכל אבל אני רוצה לשרת ולתרום אבל הוא אמר גם שהוא מרגיש שאין לו למה לתרום

כי אף אחד לא תורם לו בחזרה והוא בוכה ואומר לה את זה...והיא כמו ב מק 22 עם הפרק של המשקית עושה לו כזה אוייייי נעזור לך...

סתם צבא מסריח ... אין מה להתגייס למסגרת כזאתי.

א. רק מהצורת כתיבה וטון הדיבור שלך, אין לי בכלל חשק לענות לך.

ב. שוב פעם, לך יצא להתקל בפאק של המערכת. ואני אומר לך-אולי אם היית רוצה לעשות משהו ב-3 שנים האלה ולנצל אותן לטובה, זה לא היה קורה.

• תגובות 96
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין כזה דבר לנצל את הצבא לטובתך...

אבל בכלל לא בצבא אז מה אתה מזיין את השכל...

כשתגיע לשם נדבר.. בסדר?

כי זה מעצבן לראות איזה אחד קטן שלא יודע על מה הוא מדבר (אפילו עודף בנות לא יודע מה זה)

ומזיין את השכל על דברים שהוא לא יודע...

פורסם

אין כזה דבר לנצל את הצבא לטובתך...

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ואתה אומר שאני לא יודע על מה אני מדבר?

תבינו, זה שאתם נדפקתם בשירות, לא מעיד על הכלל.

לא כולם מגיעים להיות עובדי רסר או דברים כאלה, אלא בד"כ אנשים שלא רוצים (או לא יכולים) לעשות שום דבר אחר.

ואם אתם לא רוצים לעשות משהו אחר, אל תזיינו את השכל על כמה שדפקו אתכם.

פורסם

לך כבר עכשיו...

תגיד, אתה רוסי?

יש לך משהו נגד רוסים??? רוב הרוסים משרתים בקרבי ותורמים למדינה בדיוק כמו (ואפילו יותר) הצברים!!!

אולי עוד מישהו יגיד לי שאני צריך קשרים????

אני יודע טוב מאוד שקב"א זה נתון שכביכול נשאר בתוך הצבא בלבד, אבל יש לי קשרים... אחרת לא הייתי אומר סתם...

ולא הבנתי, מה הקשר של לעשות את הראיון האישי לפני ההמתנה? ואת הבדיקות ביום אחר?

מה קשור?!?!

בראיון אתה צריך לדעת מה אתה אומר, כדי לא לצאת מטומטם, כי גם הוא משפיע על הקב"א. אחרי כמה שעות של המתנה לבדיקה הרפואית, רוב האנשים נהיים קצת מסטולים ואומרים שטויות (תחשוב על זה, חיכית שעה לאימות נתונים, חיכית עוד 3-4 שעות לבדיקה הרפואית, עוד איזה חצי שעה במיקרה הטוב לתוצאות... אתה מת לעוף מישם, יהייה לך כוח לחכות עוד איזה שעה לראיון?), אז רצוי שתעשה את הראיון לפני "ההמתנה" או ביום אחר (איכפת לך להפסיד בצפר ;)) אותו דבר לגבי המיבחנים...

לגבי הנושא הכללי: כל מי שלא משרת בצבא בגלל שהוא לא רוצה פשוט מגעיל אותי! מילא להוריד פרופיל (או משהו כזה...) כדי לקבל ג'וב קל, אבל לא לשרת בכלל?!

יש לי חבר שהייה חולה סרטן, ולא מגייסים אנשים שלא עברו 5 שנים מההחלמה ליום הגיוס (בקיצור- הוא קיבל פרופיל 21), והוא בכל זאת התנדב, ולא סתם, הוא התנדב לממר"מ! 6 שנים בצבא!

יש לי רק דבר אחד להגיד למשתמטים: לכו תדחפו את עצמכם איפושהו ואל תראו את הפרצוף שלכם בארץ.

פורסם

רק דבר אחד להגיד למשתמטים: לכו תדחפו את עצמכם איפושהו ואל תראו את הפרצוף שלכם בארץ.

פורסם

רוב הרוסים משרתים בקרבי ותורמים למדינה בדיוק כמו (ואפילו יותר) הצברים!!!

בהחלט יש בזה משהו...

בראיון אתה צריך לדעת מה אתה אומר, כדי לא לצאת מטומטם, כי גם הוא משפיע על הקב"א. אחרי כמה שעות של המתנה לבדיקה הרפואית, רוב האנשים נהיים קצת מסטולים ואומרים שטויות (תחשוב על זה, חיכית שעה לאימות נתונים, חיכית עוד 3-4 שעות לבדיקה הרפואית, עוד איזה חצי שעה במיקרה הטוב לתוצאות... אתה מת לעוף מישם, יהייה לך כוח לחכות עוד איזה שעה לראיון?), אז רצוי שתעשה את הראיון לפני "ההמתנה" או ביום אחר (איכפת לך להפסיד בצפר  ;)) אותו דבר לגבי המיבחנים...

שמע נראה לי שאני אעשה את זה כמו הרוב...

נכון שזה בטח מתיש, אבל יש לי מוטיבציה גבוהה ואני יודע מה להגיד בראיון. ככה שברגע שאהיה בתוך החדר 1 מ"ר בלשכה עם הפקידה, אני אדע פחות או יותר מה לומר. אני חושב  :-\

וזה כבר לא עניין של להפסיד בי"ס, כי זה ייצא לי בחופש (14/6 צו ראשון). ואין לי כוח להיסחב לחיפה יותר מפעם אחת.

תודה על ההמלצה, אבל נראה לי שאני אעשה כמו כולם וארכז את הכל ביום אחד.

פורסם

אני הגעתי לחיפה ב8 וחצי בערך. לראיון נכנסתי מיידית, לרופא 5 דקות, למבחנים מיידית ולראיון חצי שעה בערך. זה ממש לא נורא, מקסימום חפש חבר שיש לו באותו יום (קרה לי) ו\או דיסקמן

לא הייתי עייף לפני המבחנים אבל הייתי מוטש אחריהם. ממש נשכבתי שם על הכיסא, הרמתי את היד ונתתי לmg להפיל את היד שלי על הENTER

פורסם

לא יודע מה איתכם, אבל לי דווקא לא הייתה בעיה של עייפות או משהו כזה בצו ראשון, ועשיתי את הכל באותו יום......

והראיון היה לי אחרי המבחנים.....

פורסם

מי שהולך להיות פה גובניק יעשה את זה למשך 3 שנים בערך, אתם מתלוננים על חצי יום אחד?

פורסם

בשביל זה הכי טוב לפצל את הצו לכמה ימים

גם מפסידים בצפר וגם מוציאים דפ"ר יותר טוב

פורסם

אני אומר מתעללים בך במחסום??

אל תעבור בו יותר יהיה הרבה יותר טוב

מי בכלל צריך אותם בארץ שלנו??

אתה יודע שיש מחסומים גם בתוך השטח הפלסטינאי. נכון?

כאילו בין קלקיליה לטול כרם. בין משפחות או בין אנשים לעבודה שלהם. דברים שחייבים לעבור.

וגם אם זה בין השטחים לישראל זאת לא סיבה להתעלל באנשים!

מלחמות ישראל(חוץ מכיפור שאז הטעות הייתה של גולדה).

לך תלמד היסטוריה

פורסם

רק תנו לי להבהיר דבר-מה, קב"א לא כזה בעיה לגלות במידה ויש לך גבוהה. הסיכוי שבשאלות הרצונות שלך תראה

דברים כמו שב"כ, מוסד, משרד הבטחון/חוץ וכיו"ב ולא יהיה לך קב"א גבוהה הוא אפסי. אפשר לגלות אותו בכמה

דרכים. אפשר להתקשר לכוח אדם (אם תצליח לעבור את 10000 השיחות הממתינות), אפשר להוציא תדפיס בכוח

אדם ברגע שאתה בבסיס הדרכה, בד"כ גם ניתן לך אחד בסיום הקורס ובמידה והקב"א שלך גבוהה ביותר, 54-56,

אז זה יופיע שם. אפשר גם לשאול את הקב"ן, אחרי הגיוס, לא ביום הגיוס. שלי היה כנה איתי ואמר שיש לי 55, למה

לא 56 - כי הורידו לי 1 על ספק לשפיות. :P

גם מיונים ליחידות מסויימות יכולים לרמז עם קב"א. מיונים כמו סיווג בטחוני למשל (יתחילו לשאול שם שאלות מאד

מאד מביכות...). אם בא לכם לגלות את הקב"א של חבריכם (או מפקדיכם) ליחידה, אז היו מנומסים והציעו עזרה ל-

-מדור ת"ש או כ"א בגריסה שלהם. בד"כ יושבות שם פקידות פדלאות שלא ירימו את התחת מהכיסא כדי להכניס כמה

ניירות למכונה גורסת והחומר מצטבר במשך שנים. כך אני מצאתי את הקב"א ונתונים אחרים של מפקדים שלי לשעבר

והגעתי למסכנה שאני צריכה לפקד עליהם כי לא ייתכן שקוף יגיד לבנאדם מה לעשות.

למשתמטים שביניכם - צר לי עליכם. אנשים עמלו ולחמו, שחו בדם, זיעה וחרא בשביל שתוכלו לחיות פה בשלום (יחסי) ואתם זורקים זין. מילא אם אתם לא מתכוונים לחיות במדינה הזאת (אלא לנסוע לתאילנד כדי לאזן בין הישראלים לתאילנדים) אז בבקשה, לא נחזיק אתכם. אבל אלו שרוצים להמשיך לחיות פה, דעו לכם: אנו חיים באיזור חסר איזון ומוקפים באוייבים. דרושה רק החלפת שלטון באחת החזיתות ועלולה להביא למלחמה נוספת וצרייך לפעמים גם לתת את מיטב שנות חייכם כדי שמדינה זאת תמשיך להתקיים לדורות. אם אין לכם עיניין לקחת בכך חלק - זב"ש, סעו מכאן. לי אין כוונה להמשיך לחיות כאן ועם זאת התגייסתי עם מלוא המוטיבציה (ופי 2 קיטורים) ואני עושה מה שאני יכולה במסגרת השירות שלי וכשאני לא מרגישה שזה תורם מספיק, אני עושה עוד. אז אני לא עומדת במחסום או במערב על מחבלים, אבל אני יודעת שאני עוד בורג במערכת הזאת ואני ועמיתיי לחולייה שלי חוסכים המון כסף לצבא ומשפרים את השירות שניתן ליחידות הקרביות בים, ציוד יותר טוב ואיכותי.

למתגייסים - אל תהיו שבוזים, הרימו ראש, צעדו קדימה בגאווה ותקוו שלא תהיו טבחים/אפסנאים/מש"קי ממטרות. שמרו עלינו ותחזרו בשלום! :-* :D

פורסם

לכל מי שחושב על עתודה.

בתור אחד שעכשיו לומד בטכניון סוף סמסטר שני בתור עתודאי אני יכול לנסות ולתת לכם קצת מידע.

ראשית, תנו ליע להגיד לכם שאתם צריכים לחשוב ולשקול טוב טוב אם יש לכם עוד אוויר כדי ללמוד עוד 3-4 שנים רצוף אחרי סיום י"ב. אם אתם לא צריכים קצת חופש ואיוורר מלמידה. אני לא הייתי צריך ואני עדיין מרגיש שיש לי אויר, אבל אני מכיר אנשים שוויתרו מהסיבה הזאת.

דבר שני שהכי קשה לעתודאים זה ההבנה שהלימודים במוסד להשכלה גבוהה טיפה שונים מלימודים בבית ספר. ניקח אותי לדוגמא. אני שיעורי בית לא עשיתי מאז כיתה ז, וללמוד למבחן היה לוקח לי יום יומיים טופ. ופתאום ליפול למערכת שכל הזמן יש דדליינים חובה וחומר לא מובן שצריך לעבור עליו לבד. ההסתגלות לעתודאים לזה לדעתי יותר קשה מההסתגלות של סטודנטים רגילים. אבל יש גם יתרונות כמובן, החומר הרבה יותר טרי במוחם של אנשים צעירים.

חשוב גם להבין ולהפנים שבניגוד לתיכון, כאן הקשבה בשיעורים לא מספיקה, ואמנם 30 שעות שבועיות נשמע מפתה ביחס למערכת שהייתה לי בכיתה י"א אבל על כל שעה בהרצאה צריך לקחת בחשבון עוד זמן לבד שדרוש לחזרה על החומר והבנה שלו.

אם אתם שוקלים ללכת ללמוד באוניברסיטה/טכניון (וזה לא קשור לעתודה או לא) לכו אך ורק למשהו שמעניין אתכם ואתם רוצים לדעת עליו ולעסוק בו. לא מכניסים שיקולים של לזה אני אתקבל ולזה לא ושיקולים זרים כאלו. מקסימום תעשו מכינה. אחרת, אם תלכו ללמוד משהו שלא מעניין אתכם אתם תישברו בלאו הכי.

לדריה שאמרה שעתודה דופקת את החיים. אני לא מסכים איתך. אחרי ה3 שנים קבע שאותם הייתי עושה בכל מקרה במשכורת רעב, עתודאי מקבל משכורת יפה (במיוחד למי שמצליח להגיע לקבע בדרגה יפה של סרן) ובסוף השרות המענק שחרור של אחד ששירת 6 שנים בתור קצין הוא יפה מאוד (כבר הכרתי אנשים שקיבלו מעל 120000 במענק...). הניסיון שצברת בצבא שווה יותר מזהב בשוק בדרך כלל לעתודאים יש אפשרותץ לצאת ללמוד תארים מתקדמים במהלך השרות.

יש אפשרות לקחת שנה חופש באמצע כדי לטייל וכמו בכל מקום אחר בצבא הכי חשוב זה האנשים שאיתם אתה משרת....

ואם עדיין הם ישבצו אותי במקום חרא בצבא, תמיד אני יכול להגיד שהתחרטתי ואני כן רוצה לעשות קורס טייס (מקוצר של רק שנתיים כי כבר יש לי תואר) כי הרי עברתי גיבוש :)

פורסם

לך תלמד היסטוריה

אני את הבגרות שלי כבר עשיתי

דבר שני לך תלמד להגיב

זה נחמד ויפה שאתה אומר שמישהו טועה אבל המעט שבמעט שאתה יכול לעשות זה להסביר מה הטעות ואת תיקון הטעות

פורסם

מור, כל הדברים שאמרת נכונים לא בהכרח לגבי עתודה, אלא לגבי כל מי שהולך ללמוד באוניברסיטה......

ואם עדיין הם ישבצו אותי במקום חרא בצבא, תמיד אני יכול להגיד שהתחרטתי ואני כן רוצה לעשות קורס טייס (מקוצר של רק שנתיים כי כבר יש לי תואר) כי הרי עברתי גיבוש :)

מזתומרת כי עברת גיבוש-בגלל העתודה (בתוך קורס הקצינים) או בלי קשר עשית גיבוש טיס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים