עבור לתוכן

סקר - צבא

התגייסות לצבא . 852 הצבעות

1. 1. התגייסות לצבא .

• מתגייס (מורעל)
    • לא רוצה לשרת - אבל מתגייס בכל זאת
    • יוצא על 21
    • יעשה שרות לאומי (התנדבות)
    • דופק עריקות - ומנסה לצאת על אי התאמה
    • סיימתי צבא סתם היה מסריח.
    • סיימתי צבא והיה כייף.
    • יצאתי לפני שניכנסתי או יצאתי קצת אחרי שניכנסתי)
    • הוציאו אותי על 21 רפואי.
    • הייתי יוצא על 21 או משהו אבל אני סתם נקניק :)

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

תראה, אני לומד באוניברסיטת בן גוריון ופה ההבדל בין העתודאים ל"זקנים" (המרכאות זה כדי לא להעליו יותר מידי...) כמעט ולא מורגש, יש חברים חדשים, אין הורים, אומנם צריך להיסתדר לבד עם הכביסה והניקיון, אבל מתרגלים, בצבא ממילא אתה צריך לגאוג לדברים האלה... פה יש לך חופש מוחלט! אתה רוצה ללכת למסיבה, אתה לא צריך מסכם עם ההורים שאתה מגיע מאוחר, ושיתנו לך פתק למורה כי לא תתעורר לשיעור הראשון (יש ימים שבהם מתחילים גם ב4 אחרי הצהוריים...). תבין, האוניברסיטה מתחשבת גם באנשים שצריכים לעבוד, ובתפושה של כיתות הלימוד (יש כיתות ל30 איש ויש אודיטוריומים ל200...) ככה שבדרך כלל אין לך סדר יום קבוע. בסך הכל זה סבבה, אם יש לך ראש ללימודים (ולפעמים לימודים קשים) ואין לך ראש לשינה באוהלים בטיזינאבי, מפקד עם שיגעון גדלות ו2 קילו על הכתף ל3 שנים, אתה מתאים לעתודה ;D

החברים ה"ישנים" תקועים כל השבוע בבסיס שלהם, ככה שגם עם לא תהייה עתודאי, תוכל לראות אותם רק בסופ"ש...

תוספת: גם כמה חברים שלי ואנשים שאני מכיר שמעו שבמג"ב כיף- עד שהגיעו לשם...

• תגובות 96
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אה אני לא ממש גר בפריפריה. אני גר בצפון ת"א(ליד האוניברסיטה)

ממש עיירת פיתוח....... ;D ;)

אבל שמעתי שבמג"ב מזה כיף

תגיד, נפלת בזמן האחרון? על הראש? אולי הרופא החליק?

מה כיף במג"ב?!

פורסם

עוד סיפור ממג"ב:

אז אח של חבר שלי סיפר שהם קשרו לפלסטיני במחסום את העיניים וקשרו אותו לסורגים של ההאמר באזיקונים ועשו איתו רונדלים במחסום

הוא גם סיפר שהם לפעמים סתם לוקחים להם את התעודות בטענה שהם לא בתוקף וכל מיני שטויות שמתאים לישראלים לעשות

זה מזכיר לי את השטויות שהייתי עושה בכיתה י אבל ברמות

פורסם

אח של חבר שלי טען ברובה שלו מכסנית סרק והתחיל לירות שם על איזה פלסטיני. הפלסטיני ישר נפל על הריצפה והתחיל לחפש חורים בגוף

>:(

בגלל זה מג"ב נראים כמו שהם נראים וישראל מקבלת את כל הדעות השליליות של העולם

פורסם

אני אומר מתעללים בך במחסום??

אל תעבור בו יותר יהיה הרבה יותר טוב

מי בכלל צריך אותם בארץ שלנו??

פורסם

דרך אגב הציעו לי עתודה איך זה?? כדאי??

ברח ומהר! אתה באמת רוצה ללמוד לתואר כמה שנים טובות בשביל לחתום קבע 6 שנים ורוב הזמן לקבל 600 שקל עלובים משכורת כמו זונה (תסלחו לי על הביטוי אבל כמה שזה נכון...). אולי תרצה לעשות עם החיים שלך משהו אחרי 3 שנות שירות במקום להידפק ל-6. המקצוע שאתה רוצה ללמוד לעתודה, באזרחות אתה יכול לעשות איתו הרבה יותר מאשר להתבזבז מינימום 6 שנים בצבא כמו טמבל. קצין אתה יכול להיות גם בלי עתודה ולקבל אותו תשלום ואותם תנאים מסריחים אבל בלי ה-6 שנים.

וכבר הספקתי להכיר אחד שהתקשרה אליו איזו פקידה עייפה מהבקו"ם ושאלה אותו אם הוא רוצה ללמוד לתואר במחשבים בתור עתודאי באוניברסיטה והוא קפץ זה כמו גדול, רק שמה? במקום אוניברסיטה הביאו אותו ל-"בר-עיראן" והוא למד שם לוגיסטיקה (שזה שם יפה לאפסנאות בצבא, למרות שההגדרה במילון שונה בתכלית) בלית ברירה כי אסור היה לו לוותר ולא היו שולחים אותו מייד לקרבי או לכלא או שטות כזאת. אז הוא למד והוא נדפק ועכשיו הוא אלכוהוליסט ומתוסכל ומקלל את הצבא.

ללמוד - כן!

עתודה - לא!

פורסם

אח של חבר שלי טען ברובה שלו מחסנית סרק והתחיל לירות שם על איזה פלסטיני. הפלסטיני ישר נפל על הריצפה והתחיל לחפש חורים בגוף

זאת הסיבה שהוא משרת במגב ולא בקרבי אמיתי, חיל כזה לא היו מקבלים לקרבי.

מגב זה בדיוק המיץ של הזבל של האוכלוסייה, הרבה מזרחיים קורדים בדואים וסתם אנשים טיפשים שבאו כדי להרביץ לערבים בשטחים.

אני לא רוצה להעליב אף אחד (אני בעצמי מזרחי מעיירת פיתוח, יותר גרוע מזה אין  ;D, לפחות אני לא טיפש) אבל זה נכון.

ברור שלא כולם, אבל רובם, וזה מה שחשוב.

לא משנה מה אני יהיה אני רוצה למלות את אחד התפקידים הבאים:

או להטיס F15 סופה, או לנהוג במרכבה סימן 4, או לירות בתבור (כל סוג), או לפוצץ בנינים בשטחים עם מטעני חבלה.  ;D

אחד מהתפקידים אני בטוח יקבל.

פורסם

Merrymoon, קצת הגזמת... נכון, הצבא לא מאשר ללמוד את כל המיקצועות הקיימים (אבל את הרוב...), נכון, צריך לחתום על קבע ל-3 שנים (לא 6... 6 זה יוצא עם השירות הסדיר...). לגבי מוסד הלימודים והמיקצוע: למלש"ב יש שליטה של 90% על מה הוא\ היא תלמד ואיפה! (הצבא לא תמיד מאשר ללמוד מקצועות מסויימים לאנשים מסוימים, ואם לא מאשרים אף מקצוע או שהמוסד האקדמי לא מקבל את המועמד למקצוע שהוא בחר, הצבא מציע למועמד ללמוד מקצוע אחר...) כבר ציינתי שכל עתודאי מקבל מילגה של 8500 ש"ח בשנה (לפחות בשנה הנוכחית...)

"אני אומר  מתעללים בך במחסום??

אל תעבור בו יותר יהיה הרבה יותר טוב

מי בכלל צריך אותם בארץ שלנו?? "

חזק ואמץ!

פורסם

תגיד לי אוברלווד השתגעת אני אשכנזי מרמת אביב ג על מה אתה מדבר??

ומרימון זה לא מדוייק

ב3 שנים קבע אני מרוויח משכורת יותר טובה מאשר נגיד מתכנת זוטר שרק התחיל לעבוד

פורסם

זאת הסיבה שהוא משרת במגב ולא בקרבי אמיתי, חיל כזה לא היו מקבלים לקרבי.

אני מאוד מקווה.

מגב זה בדיוק המיץ של הזבל של האוכלוסייה...

טוב בוא לא נגזים.....

לא משנה מה אני יהיה אני רוצה למלות את אחד התפקידים הבאים:

או להטיס F15 סופה, או לנהוג במרכבה סימן 4, או לירות בתבור (כל סוג), או לפוצץ בנינים בשטחים עם מטעני חבלה.  ;D

אחד מהתפקידים אני בטוח יקבל.

1. קודם כל, סופה זה F16.....

2. אל תהיה כל כך בטוח שתקבל אחד מהתפקידים.... בן כמה אתה?

למלב"ש

התכוונת מלש"ב (מועמד לשירות בטחון)

פורסם

BARTON, אם בראש שלך לתכנת, למה שלא תנסה ללכת לממר"ם? זה בערך כמו עתודאי, רק בלי ה4 שנות לימוד (אתה עובר קורס לחוץ כמו טמפון שלא הוחלף שבוע, במשך חצי שנה, ואז אתה משרת בג'וב לא רע במשך 5.5 שנים...)

ממר"ם זה יחידה של מתכנתים (האקרים וכאלה...) ברמה די גבוהה ש... מתכנתים כל מיני מערכות ותוכנות עבור הצבא (למי שלא מכיר...)

עריכה: אאא כן, מלש"ב... טעות הדפסה... תודה על ההערה.

פורסם

תגיד לי אוברלווד השתגעת אני אשכנזי מרמת אביב ג על מה אתה מדבר??

אתה גם במג"ב?

אמרתי שלא כולם כאלה.

TOP GUN

1צודק F16

2אני רק בן 16 אבל מה זה משנה?

ברור שלא בטוח שזה מה שאני יעשה. אבל מה אתה אומר בזה?

פורסם

אבל האם אתה באמת רוצה להיתקע בצבא? זה הרבה יותר אחריות, אחריות על חיילים שהם ברובם ילדים מפגרים

שעושים צרות ואתה לעיטים גם נענש על השטויות שלהם ויש לך את כל הפיקוד היותר כבר על הראש, זה ממש לא

כיף. אני מסתכלת על הקצינים שלי, שניהם עתודאים, שניהם נקניקים (היא והוא) ואני מרחמת עליהם! תורנויות, שבתות,

שמירות, ועוד הצרות שאני עושה להם... ואני נחשבת חיילת טובה, תאר לעצמך אם יביאו לך איזה קוף עם תסמונת טורט?

זה לא שווה את זה. לא שווה שאתה לא רואה בית כי לפעמים משאירים אותך עד סוף החיים באיזה דיון או להכין איזה דוח.

הקצין (רב סרן) שלי בן כמעט 40 נדמה לי, יש לו ילדה בת שנתיים והוא לפעמים לא רואה אותה 5-6 ימים כי כשהוא חוזר הביתה היא כבר ישנה. אישתו... בטח לא זוכר איך היא נראית! הקצינה בכלל... טוב שאין לה את הצורך לחיים מחוץ לצבא, אחרת היא היתה משתגעת. היא צעירה, לא מכוערת, בגיל שלה היא צריכה להינות מהחיים ולא לטפל בתסמיני הסג"מת שלה

(מחלה שמקבלים כשיוצאים מקורס קצינים, יותר נפוץ אצל בנות), או לטייח פספוסים של הרב-סרן שלא הגיע לאיזה דיון והיא

צריכה להחליף אותו וכו' וכו', ואם זה לא מספיק, אז תמיד יש לה אותי ועוד קולגה שלי שכל הזמן דואגים שהעבודה לא תיגמר

לה, אם זאת אני שמתחילה לפתח תסביכים, או אם זה הוא (החייל השני) שמאחר מאז היום שהוא בא לפה לפני חודש והיא צריכה להשתגע מדאגה שמא קרה לו משהו (היא דואגת כמו אמא אווזה כי הכניסו אותה לסרטים בקורס קצינות...) ועוד פנינים שכאלו. אתה באמת צרייך את זה??? ??? :-\

פורסם

דעתי על הצבא היא מאוד שלילית, ממש שאין לי כוח לפרט, מאחר וזה יגרור וויכוח גורף שבסופו לא ישתנה שום דבר...

I'd say get out of here, b4 it's too late.

פורסם

מצטער שאני הולך להקפיץ פה לכמה אנשים את הפיוזים, אבל אני פשוט לא יכול לקרוא חלק מהדברים שהולכים פה.

אני אמנם לא חושב שלערבים מגיע לקבל מדינה אחרי כל מה שהם עשו, אני לא שמאלני בדעותי, אני לא מעריץ נלהב של יוסי ביילין ו\או אביב גפן.

אבל לא נשמע לי הגיוני שבנאדם ירצה לבוא לשרת בקרבי כדי "להרוג ערבים".

אני, אישית, עם כל העניין שלדעתי כן צריך לתת משהו למדינה ולתרום (בייחוד במדינה כמו שלנו), אני בחיים לא אסכים ללכת לקרבי. אם אני אהיה בצבא במצב שבו אני אהיה חייב לסכן את החיים שלי למען המדינה, אני אמצא מקום אחר לשרת בו או אוציא 21 נפשי. אני פשוט לא מסוגל לחשוב על "מוות למען המדינה" כדבר חיובי.

כל שבוע שומעים בחדשות על עוד חייל שנהרג, סתם עוד בזבוז של בנאדם. פשוט בגלל שאנשים פה מנסים לדחות את הקץ הבלתי נמנע של מדינה לפלסטינים (שוב, אני לא חושב שמגיעה להם מדינה, אבל אין ברירה!).

אני, אישית, אתגייס, ולא כ"כ מרצון. אני אתן מעצמי 3 שנים לצה"ל. אני אתרום למדינה. אבל אם לדעתכם לבוא ולהרוג אנשים סתם כי זה כיף הוא דבר חיובי, אז בבקשה תעזבו את הצבא הזה, שמתיימר להיות נאור, ותעשו משהו יותר טוב עם עצמכם.

(אני לא בא במטרה לתקוף פה אנשים מסויימים, אלא לתקוף דעה שרווחת אצל יותר מדי אנשים במדינה הזאת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים