עבור לתוכן

סקר - צבא

התגייסות לצבא . 852 הצבעות

1. 1. התגייסות לצבא .

• מתגייס (מורעל)
    • לא רוצה לשרת - אבל מתגייס בכל זאת
    • יוצא על 21
    • יעשה שרות לאומי (התנדבות)
    • דופק עריקות - ומנסה לצאת על אי התאמה
    • סיימתי צבא סתם היה מסריח.
    • סיימתי צבא והיה כייף.
    • יצאתי לפני שניכנסתי או יצאתי קצת אחרי שניכנסתי)
    • הוציאו אותי על 21 רפואי.
    • הייתי יוצא על 21 או משהו אבל אני סתם נקניק :)

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אז מה אתם אומרים

• תגובות 96
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מתגייס כמו גדול!!!

כל מי שלא מתגייס פשוט מחליא אותי

למה אני צריך להגן על עלוקות?!

פורסם

למה אין אופצייה של "התגייסיתי\ אני אתגייס וגם אחתום על קבע"?

לא יפה לקפח עתודאים!

פורסם

דרך אגב הציעו לי עתודה איך זה?? כדאי??

פורסם

בעזרת השם אתגייס וגם ארצה שלוש שנים בקרבי.

ואני חושב שכולם צריכים למלא את החובה המוסרית שלהם למדינה.

ואם הם כשירים אז קרבי. (יש לי הערכה לכל המקצועות האחרים בצבא.. אבל אין על ההקרבה של הקרביים)

פורסם

זה נכון שהקרביים מקריבים הכי הרבה(בין השאר את החיים שלהם) אבל גם תלפיות עתודה ממרם 8200 עושים עבודה מכובדת ביותר ולולא מודיעין לדוגמא הרבה מהפעולות של הקרביים היו נכשלות.

בקיצור מה שאני מתכוון להגיד זה שקרבי זה הכי אחי אבל בכל זאת הצבא צריך את כולם וכל מי שמשרת בצבא(חוץ מהגובניקים בשקם) חשוב באותה מידה למדינת ישראל

פורסם

אמרתי, שהעבודה של המובחרים בעורף לא פחות חשובה~!!

אבל האהדה נתונה יותר לקרביים, ומי שטוחנים.. והלב נתון להם. בניגוד לחברים בשחקים, ותלפיות,

הם לא מפיקים תועלת משירות בשטחים

ואין להם יציאות כל יום כמו החברים בתתלפיות....

פורסם

דרך אגב הציעו לי עתודה איך זה?? כדאי??

זה תלוי בך: מצד אחד, חייבים ללמוד (אבל בדרך כלל זה משהו שאוהבים... לפחות אחרי השנה הראשונה...) ומצד שני אתה לא צריך לעמוד דום כל בוקר בשש למיסדר...

בגיל 28-29 אתה יוצא עם תואר, חשבון בנק די מלא וניסיון, החברים שלך וצאו עם תואר (בד"כ עם ממוצע יותר נמוך...), מינוס ענק בבנק, בלי הרבה ניסיון וכאב ראש ענק.

אגב, אם אתה גר באיזור שבו פועלת תוכנית "עתידים" אתה תקבל גם לפטופ חדש משהו סוף הדרך (אני קיבלתי השנה T40 של IBM  8))

תוספת: COM, בלי הג'ובניקים שבעורף (לפחות חלק מהם... אלה שהזכרת) לא הייה לקרביים היתרון שיש להם על האויבים, אגב, לא כל הג'ובניקים יוצאים כל יום הביתה! אני דיברתי פעם עם מישהי שהיתה עתודאית ועכשו משרתת במודיעין (פיתוח של משהו...) והיא מרה לי שהם תוחנים 16 שעות ביום ויוצאים הביתה רק לסופ"ש, וגם זה לא תמיד...

פורסם

נו זה ברור ועם כל הכבוד לקרביים חייל תלפיות שווה הרבה יותר לצבא

אם זה פיתוח כלי נשק חדש או שיטות האזנה מתוחכמות בכל מקרה הוא שווה הרבה יותר מחייל קרבי

ואיפה זה עתידים??(קרית עתידים?)

פורסם

אני יתגיס ברור.

אבל רק שתדעו לא כל מי שלא מתגיס הוא סתם מנייק, אלה שפועלים במכינות וכל הדברים האלה תורמים הרבה יותר למדינה ולקהילה מעוד חייל או 10 חילים שיושבים ומגרדים ת'ביצים רוב השרות שלהם במחסומים שמירות וכל מני שטויות של הצבא.

תאמינו לי חילים לא חסר, אנשים כאלה כן.

אני מתגייס ברור, למי יש כוך להשקיע שנה שנתיים בלעזור לכל מני נכים וחיות אחרות, אני מעדיף לחסל מבוקשים ;D

פורסם

עתידים זה פרוייקט של הצבא ("איפה זה עתידים" ;D ;D ;D)

הפרוייקט הזה הוקם לפני 4 שנים ע"י רא"ל במי"ל שאול מופז והמטרה שלו לקדם חבר'ה מהפריפרייה... הם נותנים עזרה לבגרות איכותית לתלמידי תיכון (לאלה שלומדים במסלול של בגרות מלאה... הם מתמקדים באלה שיש להם פוטנציאל...), הם נותנים מילגות (למי שצריך...) לחבר'ה שמתקבלים לעתודה האקדמאית הרגילה ויש אפילו פרויקט שניקרא "עתידים לתעשייה" שבו הם מקשרים בין חברות וחיילים משוחררים, החברות (או הצבא... כבר שכחתי....) נותנים מילגת לימודים לחייל המשוחרר ואחרי הלימודים יש לו גם עבודה לכמה שנים...

כל העתודאים ששותפים לפרוייקט הזה מקבלים גם לפטופ. הפרוייקט הזה ממומן ע"י הצה"ל, משרד הביטחון ועוד כמה עמותות (קרן רש"י וכאלה...)

פורסם

זה תלוי בך: מצד אחד, חייבים ללמוד (אבל בדרך כלל זה משהו שאוהבים... לפחות אחרי השנה הראשונה...) ומצד שני אתה לא צריך לעמוד דום כל בוקר בשש למיסדר...

בגיל 28-29 אתה יוצא עם תואר, חשבון בנק די מלא וניסיון, החברים שלך וצאו עם תואר (בד"כ עם ממוצע יותר נמוך...), מינוס ענק בבנק, בלי הרבה ניסיון וכאב ראש ענק.

ואיך זה מבחינת חווית ה"בילוי" בהשגת התואר? האנשים הגדולים ממך, החברים הישנים וכל שאר הדברים האלו?

אני אתגייס, לא יודע אם לנסות עתודה או סתם לעשות משהו חסר משמעותי בצבא (סיירת שק"ם מישהוא?)

פורסם

אה אני לא ממש גר בפריפריה. אני גר בצפון ת"א(ליד האוניברסיטה) ולפ טופ גם ככה יהיה לי כשאני ילך לאוניברסיטה

אמא דורשת שאני ילך לתלפיות או לעתודה או למודיעין אבל שמעתי שבמג"ב מזה כיף

אח של חבר שלי טען ברובה שלו מחסנית סרק והתחיל לירות שם על איזה פלסטיני. הפלסטיני ישר נפל על הריצפה והתחיל לחפש חורים בגוף

פורסם

LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

פורסם

כל מקצוע צבעי מכבד את מי שמבצע אותו על הצד הטוב ביותר - אם זה חיל קרבי או אם זה תומך לחימה ...

כל תפקיד חשוב וללא כל תפקיד גם הקטן ביותר הצבא היה מתפקד פחות טוב, נכון שיש מקום לשיפור אבל כמו כל מערכת שתוכננה ע"י אנשים היא מלאה שגיאות שאפשר לתקן עם הזמן.

בנימה קצת שונה : אני לא מבין אדם שחי במדינה הזאת ולא שרת או תרם משהו להגנת המדינה ויכול להסתכל בעיניים של הורים שכולים. חבר שלי מהכיתה נהרג לפני כשנתיים בהתפוצצות הטנק שלו - הייתי בהלוויה שלו על מדים והרגשתי שרק בזכותו ובזכות כל החללים אני חי פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים