עבור לתוכן

מחשב מאתחל עצמו בכל פעם שהמזגן "מתאמץ"

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי תקלה מוזרה במחשב נייח שהחלה לפני כשבועיים וגורמת לכך שכל פעם שהמזגן בסלון שלי "מתאמץ" (אני לא יודע אם זה התיאור הנכון אבל בכל פעם שהוא מתחיל לעבוד "חזק" יותר באופן אוטומטי), המחשב מאתחל את עצמו.

כשהמזגן כבוי, המחשב עובד כרגיל.

בתחילה חשדתי שהבעיה היא בספק הכוח אז החלפתי אותו והבעיה המשיכה.

לאחר מכן, רכשתי מגן ברקים עם השהייה, בתקווה שזה יפתור את הבעיה אך זה לא נפתר.

ניסיתי לחבר את המחשב למספר שקעי חשמל בחדרים אחרים אך הבעיה המשיכה להתקיים. 

חשוב לציין שהבעיה הנ"ל לא משפיעה על מכשירי חשמל אחרים אצלי בבית, כולל על מחשב נוסף שמשמש כ- HTPC ומעולם לא אתחל את עצמו בגלל המזגן (ניסיתי לחבר את המחשב הבעייתי גם לשקע שמשמש את ה- HTPC אבל האתחולים ממשיכים...)

המחשב הבעייתי הוא מחשב בן 6 ולפני שאני מבצע רכישה של מחשב חדש במקומו, אני אשמח לדעת האם - 

1. נתקלתם אי פעם בתקלה כזאת?

2. האם הבעיה הנ"ל עלולה להשפיע גם על מחשב חדש שארכוש?

3. האם רכישה של אל פסק תנטרל את הבעיה?

תודה מראש.

פורסם

אל פסק לא קשור. קרה לי פעם עם מודם של בזק. כל פעם שהמזגן היה נותן "קליק" יעני שהמנוע בחוץ עובר ממצב מנוחה למצב הפעלה. היה עושה ריסטרט.

אחרי שהחלפתי אותו באחר, נפתר העניין.

אז כן זה כנראה קשור לספק כוח. תבדוק גם שהכבל מהחשמל לספק לא ישן. לפעמים הכבל מתעקם והסיבים בפנים נקרעים ואז נוצרת התנגדות בחוטים.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

אל פסק לא קשור. קרה לי פעם עם מודם של בזק. כל פעם שהמזגן היה נותן "קליק" יעני שהמנוע בחוץ עובר ממצב מנוחה למצב הפעלה. היה עושה ריסטרט.

אחרי שהחלפתי אותו באחר, נפתר העניין.

אז כן זה כנראה קשור לספק כוח. תבדוק גם שהכבל מהחשמל לספק לא ישן. לפעמים הכבל מתעקם והסיבים בפנים נקרעים ואז נוצרת התנגדות בחוטים.

תודה על התגובה.

רשמתי שהחלפתי ספק כוח והבעיה לא נפתרה. מה הסיכוי שגם ספק הכוח השני תקול? נראה לי לא סביר.

אני אחליף כבל ואנסה לבדוק אם הבעיה חוזרת על עצמה.

שוב תודה.

פורסם
ציטוט של shareall123

תודה על התגובה.

רשמתי שהחלפתי ספק כוח והבעיה לא נפתרה. מה הסיכוי שגם ספק הכוח השני תקול? נראה לי לא סביר.

אני אחליף כבל ואנסה לבדוק אם הבעיה חוזרת על עצמה.

שוב תודה.

כאשר המזגן "מתאמץ" - אתה שומע את המדחס נכנס לפעולה (אלה מזגני on/off ) יש נפילה במתח עקב הצריכה החזקה של המזגן (המדחס)

כאשר יש את "הנפילה" ספק הכח של המחשב שלך מרגיש אותה ומחשב שלך מבצע RESET

אל פסק היה מונע את התופעה.

נסה לבקש בהשאלה אל פסק מחבר לפני רכישה לוודא שהבעיה נעלמת

נערך על-ידי kobi_g

פורסם

הספק כוח שלך לא תקול. פשוט לא איכותי מספיק. תנסה להצליב בין הספקים של המחשב השני

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

הספק כוח שלך לא תקול. פשוט לא איכותי מספיק. תנסה להצליב בין הספקים של המחשב השני

2 ספקי הכוח במחשב המדובר הם של seasonic. אחד 450W והשני 550W.

ספק הכוח במחשב השני הוא ספק גנרי ואני בטוח שהוא נחות מהשניים שהזכרתי.

אתה רושם שאל פסק לא יסייע ואילו המגיב השני רשם שכן. שניכם נראים לי מבינים בתחום אבל מי מביניכם צודק לגבי האל פסק :)

פורסם

אל פסק יסייע. זאת העבודה שלו, למנוע נפילות מתח רגעיות.

רשמתי שזה לא קשור לבעיה.

כמו שאמרתי, תנסה להצליב עם הספק הג׳נרי. אל תאמץ אותו יותר מדי כמובן. אם לא מתכבה הרי שקיבלת את המסקנה שלך.

ד"א איזה דגמים הססוניק?

נערך על-ידי Jabberwock

פורסם

כנראה שיש לך חיבור חשמל לדירה חד פאזי 25 אמפר. אתה צריך הגדלה ל40 ורצוי לתלת פאזי 25 או 40. לא רצוי שהמזגן יהיה על אותה פאזה של המחשבים או מכשירים אחרים, זה יגבה את המחיר בדמות קיצור חייהם. גם אם המקרר או מחשב אחר למשל ממשיך לעבוד זה לא אומר שהוא לא ניזוק. 

(התופעה מוכרת, בהרבה דירות כשהמזגן מתחיל לפעול הנורות היו מתעמעמות לשניה). 

מקווה שלא בלבלתי את השכל. @Ash Binary בעל ידע מקצועי ואולי יוכל לעזור. 

נערך על-ידי nachum37

פורסם

כאחד שככ הרבה פעמים תיקן מצבים כאלה אני יכול לומר לך שרוב המקרים זה מקרה קלאסי של דירה עתיקה עם 25 אמפר חד פאזי
תעשה ניסוי קטן, תחילה תבדוק שהפחת קופץ ותקין.
תחבר קומקום בחדר בזמן שהמדחס נכנס לפעולה (לרוב 2-5 דקות מרגע ההפעלה)
ותראה אם העסק קופץ, במידה וכן - בינגו.
מה ניתן לעשות כנגד זה? הרבה אבל לא משהו שאתה יכול או הייתי ממליץ, תזמין חשמלאי שיבדוק את תקינות החשמל (עלות בדיקה לרוב 250 ש"ח ואולי תעזור)

נערך על-ידי andralamusya

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים