עבור לתוכן

התלבטות למפרט עם I5 8400 או I7 8700

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,בשבועיים הקרובים אצטרך לרכוש מחשב נייח,מה שאקח מהמחשב הישן זה מסך על 60 HZ ו SSD 500 GB.

אני מתחיל ללמוד קורס מנהל רשתות MSCA והבנתי שאצטרך מינימום מעבד I5 ו 16 GB ראם

ההתלבטות של בין שתי המעבדים I5 8400 או I7 8700,המחשב ישמש לתוכנות וירטואליות ושימושים רגילים וקצת גיימינג שלשם כך אקח כרטיס מסך 1060 6GB.

חשבתי לקחת לוח אם Gigabyte B360M AORUS GAMING 3 או שעדיף לקחת לוח Z370 על מנת להמהיר זכרונות ראם שאקח על מהירות 2400 MHZ? ועד כמה אוכל להמהיר אותם אם בכלל המעבד תומך עד 2666 MHZ?

בגדול אני שובר את הראש איזה מעבד ולוח אם לקחת שיהיה הכי אופטימלי לשימושים שלי? תודה רבה

ואם אקח I7 8700 איזה קירור טוב לקנות לו?כי הבנתי שהקירור שבא עם המעבד לא יעיל בכלל,דר"כ הספק שאני מתכוון לקחת לאחד מהמעבדים שאבחר הוא Corsair PSU 650W TX650M 80+ Gold Modular הוא לא אוברקיל?

סליחה על החפירה ואשמח לעזרה :)

פורסם

ל VM כמה שיותר ליבות  יותר טוב, הייתי הולך על i7 או אם אתה מוכן ללכת על AMD אז במחיר של i5 יש את ריזן 2600 עם 6 ליבות ו 12 תהליכים.

במחיר של i7 יש לך את ריזן 2700 עם 8 ליבות ו 16 תהליכים. רק תוודא תאימות של תוכנות הוירטואליזציה עם המעבדים לפני שאתה מחליט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,הרוב אלמד על שרת win server 2016 

הבנתי שבשביל שרייזן 2600 ייתן תפוקה מלאה אצטרך לקנות לוח אם מהסדרה X470 שהיא כלל לא זולה,וכנראה גם אצטרך זכרונות ראם יותר מהירים בשביל מעבד של AMD

ל I7 8700 איזה לוח עדיף לקחת B360 H370 או Z370 ככה שאוכל להמהיר את הראם?

באופן כללי אני לא נעול על אינטל פשוט רוצה כבר להחליט ולרכוש את המחשב

פורסם

מניח שגם יגיעו לוחות X470 זולים ובהמשך מין הסתם גם לוחות B450 זולים , המעבדים רק יצאו ואני לא יודע כמה זמן זה הולך לקחת.

בכל מקרה אתה יכול לקחת אפילו לוח B350 עם ריזן 2 , לפי הסקירות שאני ראיתי אין שום פגיעה בביצועים.

זיכרונות יותר מיהירים בהחלט עדיפים אבל הפער במחיר לא כזה גדול ,סדר גודל של 100-120 שקלים.

לגבי אינטל רק לוח Z370 מאפשר OC לזיכרון , כל שאר הלוחות מוגבלים 2666MHZ

פורסם
  • מחבר

הבנתי,אז לאינטל I7 8700 כדאי לקחת Z370 או שעם שאר הלוחות המעבד ישאר יציב גם?

איזה מעבד ולוח היית מציע לי מאינטל?

פורסם

ברור שהוא יהיה יציב עם כל הלוחות.

Z370 אין טעם לקחת עם מעבד עם מכפלה סגורה אלא אם אתה קונה זיכרון שמהיר מ 2666MHZ או שהתוספת במחיר זניחה לעומת לוח מסדרה נמוכה יותר.

כדי להציע לך לוח צריך לדעת מה התקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

היי,עשיתי חושבים והחלטתי שכנראה אלך על הרייזן 2600X ההחלטה לקחת אותו לא את ה 2600 הרגיל היא כפי שהבנתי שהקירור שלו מספיק טוב ולא אצטרך להתעסק עם OC של המעבד.

עכשיו מבחינת הלוח מה עדיף לקחת B350 או X370 ואיזה דגם נחשב טוב ואמין? התקציב ללוח אם הוא בין 400-600 ש"ח

ומבחינת ספק כוח להשאיר את Corsair psu 650W TX650M 80+ Gold Modular או שיש אלטרנטיבה יותר זולה לדו"ג אנטק 650 ברונז?

כרטיס מסך אקח כמו שאמרתי 1060 6GB 

ומבחינת זיכרון ראם אני רוצה 16GB,איזו מהירות לקחת עם המעבד הנ"ל ועד כמה אוכל להמהיר אותו? הראם זה הדבר היחיד שאעשה לו OC

ואשמח לשמוע איזה דגם וחברה של זכרונות ראם הכי טוב לקחת עם המעבד רייזן

תודה :)

פורסם
ציטוט של chric

היי,עשיתי חושבים והחלטתי שכנראה אלך על הרייזן 2600X ההחלטה לקחת אותו לא את ה 2600 הרגיל היא כפי שהבנתי שהקירור שלו מספיק טוב ולא אצטרך להתעסק עם OC של המעבד.

אכן כן , בלי OC הקירור בסדר גמור וגם האמת לא הייתי טורח לעשות OC עם מעבדי ה X.

ציטוט של chric

עכשיו מבחינת הלוח מה עדיף לקחת B350 או X370 ואיזה דגם נחשב טוב ואמין? התקציב ללוח אם הוא בין 400-600 ש"ח

זה אחלה לוח B350 ואתה גם מקבל עכבר נחמד מתנה , שים לב שהלוח הוא MICRO ATX אם זה משנה לך.

https://www.tms.co.il/mb350mmortardsb1

זה לוח ATX X370 טוב מאד

https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=17307

ציטוט של chric

ומבחינת ספק כוח להשאיר את Corsair psu 650W TX650M 80+ Gold Modular או שיש אלטרנטיבה יותר זולה לדו"ג אנטק 650 ברונז?

ספק נראה לי OVERKILL אבל עולה רק 40 שקל יותר מה 550W אז אפשר כבר לקחת אותו.

לא רואה ספק אחר שזול משמעותית שהייתי לוקח.

ציטוט של chric

ומבחינת זיכרון ראם אני רוצה 16GB,איזו מהירות לקחת עם המעבד הנ"ל ועד כמה אוכל להמהיר אותו? הראם זה הדבר היחיד שאעשה לו OC

ואשמח לשמוע איזה דגם וחברה של זכרונות ראם הכי טוב לקחת עם המעבד רייזן

מבחינת חברה/דגם כדאי להתיעץ עם החנות לדעתי כי הם בטח יודעים איזה זיכרונות עבדו טוב עם ריזן מהדור הריאשון.

בדור השני התמיכה הרבה יותר טובה.

מבחינת מהירות המינימלית שהייתי לוקח זה 2400MHZ במידה ואתה מנסה לחסוך אבל בהחלט עדיף זכרונות יותר מהירים , רייזן יודע לנצל את זה.

ושוב אני  אומר תוודא שתוכנת הוירטואליזציה שאתה הולך להשתמש תומכת כמו שצריך ב RYZEN.

בעיקרון לא צריכה בעיה אבל תוודא , לדוגמא אמלטור של אנדוריד סטודיו לא עובד כמו שצריך עם מעבדי AMD.

פורסם
  • מחבר

היי שוב תודה,מבחינת תוכנות אשתמש רק ב v hyper שנמצא ב win server 2016

לוח אם כנראה באמת אקח את gigabyte ga-ax370 gaming 3 מקווה שלא יעשה לי בעיות בתוכנות וירטואליזציה,לפי מה שהצלחתי לקרוא ברשת משום פה בכל הקטע של התוכנות האלה דווקא טוענים שהמעבדים של אינטל יותר יציבים

ופה החשש שלי נשאר

פורסם

לא ממש מבין בתחום אבל ברמה העקרונית Heyper V  נתמך במעבדי AMD.

עד כמה שאני מצליח להבין יש 2 דברים שמעבד אינטל תומך שמעבד AMD לא.

Shielded virtual machines

Nested Hyper-V

אם אתה צריך תמיכה בזה או לא רק אתה יודע.

לפי מה שאני מבין הטכנולוגיה הרלונטית של AMD היא SVM (AMD-v) ושל אינטל VT-x , אמורות להיות בביוס אפשריות שקשורות לזה.

בין שאתה קונה מעבד אינטל או AMD הייתי מוריד את ה PDF של הלוח ומחפש שם את האופציות הרלונטיות לורטואליזציה.

אם יש לך ספק ואתה לא מצליח לקבל תשובה ברורה וחד משמעית אולי כדאי ללכת על i7.

תנסה להמתין קצת לתגובות נוספות אולי יש פה מישהו שמבין יותר ממני בתחום ויודע לתת לך תשובה חד משמעית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים