עבור לתוכן

הרחבת זכרון למחשב נייח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להגיל את כמות הזכרון במחשב שלי, אני כרגע לפעמים מגיע לאיזור ה-100, ואז המחשב שלי מתחיל לעבוד לאט.

מצורף צילום למטה מ cpuz של הזכרון והלוח אם.

כשפתחתי את המחשב וצילמתי את המדבקה של הזכרון רשום: transcend 4G ddr3 1333mhz

1) אתם יודעים למה ב cpuz רשום לי שמהירות הזכרון היא  700mhz ולא 1333Mhz?

2) יש לי סלוט פנוי בזכרון וחשבתי להוסיף את הזכרון הבא: Corsair Value 4GB DDR3 1600MHz CL11

https://ksp.co.il/?select=1038..392

האם יעבוד טוב?

תודה!

image.png.90493eacf9876d11c4175db5b6a88f04.png

image.png.6557590e3b221e3cc2726ad5f42ef462.png

פורסם

תכפיל את זה ותגיע ל1333HZ לא יודע איך עושים את החישוב המדוייק של זה אבל זה ברמת העיקרון הכפלה.

• 2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory (Note 1)
  • Dual channel memory architecture
  • Support for DDR3 1333/1066/800 MHz memory modules
  • Support for non-ECC memory modules
  • הלוח שלך לא תומך בתדר 1600HZ

אתה יכול לשים רק זיכרונות בתדר 1333HZ שכאמור במצב הזה עדיף לקנות יד שנייה שהעלות בערך 100-200 שקל לסטיק של 8 גיגה במידה ותחפש ולא תמהר לקנות מכל הבא ליד אלא תעשה טלפונים לכמה אנשים באתר יד 2 וככה תמצא סטיק בזול.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה!

הוא באמת לא תומך בתדר 1600hz.

אז למה נגיד לא לקנות את זה:

G.Skill Aegis 4GB DDR3 1333Mhz CL9

https://ksp.co.il/?uin=21130&select=.1038..392.

למה בעצם עדיף לחפש ביד 2 כרטיס של 8gb?

פורסם

אם אתה רוצה לקנות ב139 שקל כרטיס 4 גיגה מהחנות אתה יכול,

אבל באתר יד 2 אתה יכול להביא 8גיגה ב-100 עד 200 שקל

הכוונה פה שאם תתקשר לאנשים ותחפש ביד 2 אתה תימצא סטיק בודד של 8גיגה בסכום שלא עולה על 120 שקל מבין?

לרוב זיכרונות RAM לא נהרסים ולקנות יד שנייה במקרה הזה זה פיתרון מצויין...

פורסם
  • מחבר

אם אני קונה סטיק של 8GB, אני יכול להוסיף אותו על הקיים, או שאני מחליף אותו במה שיש לי?

תודה רבה!

פורסם

אתה מוסיף לקיים שיהיה לך 12 גיגה

פורסם

היי

הלוח אם תומך גג בשמונה גיגה.

כך שמודול / סטיק של 8 גיגה לא יעבוד,

וכמובן  שגם לא יתאפשר מצב של 12 גיגה.

לכן, פותח הדיון, קנה את ה - 4 גיגה מהחנות

וסע לשלום !  :D

פורסם

לא משתלם לקנות 4 גיגה ב139 שקל מהחנות

עדיף לו לקנות 8 גיגה יד שנייה ב100-120 שקל ולהעביר את הסלוט של 4 למחשב אחר בבית או למכור אותו.

ד"א לא כתוב במפרט של הלוח שאי אפשר לחבר סלוט בודד של 8 גיגה מוזר.

נערך על-ידי מאור.ד

פורסם

כתוב ששני הסלוטים תומכים בעד 8 גיגה.

משמע, כל סלוט  עד 4 גיגה.

גם בטבלת הזכרונות הנתמכים   לא מופיע יותר מסטיק של 4 גיגה.

איזה עוד אותות ומופתים צריך ?  :nixweiss:

את החשבונות מה משתלם ומה לא שיעשה פותח הדיון.

הזכרונות האלה כבר די ישנים ביד 2.

מספיק קורוזיות על המגעים וכו' בשביל שעוד חצי שנה יתחילו לעשות בעיות,

ואז למי בדיוק יפנה ?

פורסם

אני קונה הרבה ביד 2 ומוצא מציאות לפעמים בגרושים לגבי החלקים זה עניין של מזל ושל ידע מה טוב ומה לא טוב.

אין פה עניין של וויכוח כל אחד יעשה מה טוב לו אני פשוט לא רואה טעם לקנות זיכרון 4GB DDR3 שהוא יכול לקנות זיכרון 8 גיגה DDR4 וכבר לקחת את זה קדימה לשדרג את המחשב לחלקים עתידיים פעם אחת ל4-5 שנים הבאות כמו שהוא קנה את המחשב שיש לו כרגע ונהנה ממנו אני משער לעצמי מספר שנים...

ואת החלקים הישנים למכור יד שנייה ב-300-500 שקל ואז יהיה לו תוספת כמה מאות שקלים אבל כל מקרה שוב פעם לגופו.

פורסם
ציטוט של מאור.ד

אני קונה הרבה ביד 2 ומוצא מציאות לפעמים בגרושים לגבי החלקים זה עניין של מזל ושל ידע מה טוב ומה לא טוב.

אין פה עניין של וויכוח כל אחד יעשה מה טוב לו אני פשוט לא רואה טעם לקנות זיכרון 4GB DDR3 שהוא יכול לקנות זיכרון 8 גיגה DDR4 וכבר לקחת את זה קדימה לשדרג את המחשב לחלקים עתידיים פעם אחת ל4-5 שנים הבאות כמו שהוא קנה את המחשב שיש לו כרגע ונהנה ממנו אני משער לעצמי מספר שנים...

ואת החלקים הישנים למכור יד שנייה ב-300-500 שקל ואז יהיה לו תוספת כמה מאות שקלים אבל כל מקרה שוב פעם לגופו.

לא הבנתי מה שייך לדיון ddr4   :nixweiss:

הלוח עובד עם ddr3  וזה מה שהוא צריך לקנות.

קונים מה שמתאים, לא מה שבא לנו.

ואסור לקנות סטיק של 8 גיגה כי זה לא יעבוד.

ה"משחק" היחידי זה היכן לקנות זיכרון  4 גיגה של 1333 מה"צ.

פורסם

1. לפני שרצים לקנות זיכרון יש לוודא שהוא מסוגל לעבוד באותו המתח כמו הזיכרון הקיים. בכדי לדעת באיזה מתח הזיכרון הקיים מסוגל לעבוד יש לדעת את הדגם המדוייק שלו או לספק תמונה מתגית ה SPD של CPU-Z שבו רואים את פרטי מודול הזיכרון.

2. טכנית לא אמורה להיות בעיה להתקין זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר מקסימלי של 1600MHz בלוח GA-MA78LMT-S2 - הוא פשוט יעבוד בתדר של 1333MHz.

3. באופן אידיאלי רצוי לקנות זיכרון הזהה לחלוטין לזיכרון הקיים, כלומר אותו דגם בדיוק. באופן מעשי לא אמורה להיות בעיה גם אם מוסיפים זיכרון מדגם אחר של יצרן אחר, אך בכל זאת יש לציין כי תמיד קיימת האפשרות (אם כי בהסתברות נמוכה) שתהיה בעיית תאימות כלשהי בין מודולי הזיכרון או בין מודול הזיכרון החדש ולוח האם

4. אם כבר מדברים על רכישת זיכרון בזול, אני לא הייתי שולל קנייה של זיכרון כזה מ ebay (או מאתר דומה) - אפשר למצוא שם זיכרונות טובים חדשים במחירים הרבה יותר נמוכים מאשר בחנויות בארץ. אני יכול לומר שרכשתי מספר פעמים זיכרונות DDR2 חדשים של חברות מוכרות מ ebay והם היו תקינים לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על התגובות, חיפשתי קצת ב ebay ו Yad 2. לא מצאתי משהו רלוונטי בyad 2.

ב- ebay לפי דעתי מצאתי את הזכרון שיש לי (אותה מדבקה בדיוק), גם לי רשום

DDR3 4GB 1333MHz dimm cl9 של אותה חברה.

מה דעתכם?

https://www.ebay.com/itm/DDR3-4GB-1333MHz-PC3-10600U-10600-240PIN-2RX8-DIMM-Transcend-RAM-Desktop-memory/391766905533?hash=item5b372092bd:g:vjEAAOSwHptZAG8w

פורסם

בסה"כ זה נראה בסדר - אם מדובר במודול זיכרון שזהה למודול הזיכרון הקיים אז לא אמורה להיות בעיה להוסיף אותו למחשב. גם המוכר נראה בסדר. עכשיו זו שאלה של מחיר:

- האם משתלם לך לקנות זיכרון בכ-100 ש"ח? אני רואה שלעומת זיכרונות דומים חדשים בארץ מדובר כאן בחיסכון של כ 50-60 ש"ח (ואולי אף יותר מכך), אז הייתי אומר שמבחינת המחיר זה משתלם.

- האם ניתן להשיג זיכרון דומה משומש בארץ בפחות מכך? אני לא יודע - צריך לבדוק את לוחות המודעות ואולי אף לדבר עם המוכרים בתקווה להוריד את המחיר.

הערות:

א. יש לקחת בחשבון שקנייה מחו"ל היא לא מיידית כמו רכישת בארץ - ייקח זמן עד שהמוצר יגיע (לפעמים כמה ימים ולפעמים אפילו חודשים), אז זה עוד דבר שיש לקחת בחשבון.

ב. מבחינת קבלת המוצר אני לא חושב שתהיה בעיה - אם המוצר לא מגיע בזמן כמעט תמיד תוכל לקבל החזר כספי מלא (במטבע בו שילמת, הערך בשקלים יכול להשתנות בהתאם לשער המטבע).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים