עבור לתוכן

לנובו יוגה 3 מת לגמרי - מנסה לתקן

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב לנובו יוגה 3 14" (דגם מדויק: Lenovo Yoga 3 14 80JH00FLUS), בן שנתיים וחצי, נקנה בארה"ב. תוקן לפני כחצי שנה במעבדה פרטית מכיוון שלנובו ישראל סירבו לתקן מכיוון שנקנה בארה"ב. שוב פעם התקלקל והפעם בצורה יותר חריפה.

העבר

1. לפני כחצי שנה הייתה בעיה במחשב שתוקנה במעבדה פרטית:
  2. המחשב לא היה עולה (האור במקלדת היה נדלק ואז ישר נכבה), אולי רק ב-1 מתוך 100 ניסיונות המחשב היה נדלק ואז תוך כמה רגעים נכבה. כאמור המחשב תוקן במעבדת פרטית ונמסר לי על ידם שהייתה בעיה כלשהי בלוח אם (אולי איזה צ'יפ פגום אבל לא זוכר בוודאות מה הייתה בדיוק הבעיה בלוח אם).

ההווה

1. המחשב מת לחלוטין, לא מגיב לשום הדלקה (HARD & SOFT RESET), לא מגיב לכפתור ההפעלה המיוחדת (שמעלה אפשרות ביוס,recovery  וכו'). זה נגרם לאחר עוד אירוע מהסוג המופיע בסעיף הבא:
  2. לעיתים שהמחשב היה הרבה זמן במצב שינה הוא לא היה מגיב ליציאה ממצב שינה כאשר הייתי לוחץ על כפתור ההפעלה, אלא הייתי חייב לעשות hard reset. ** אני כמעט בטוח שזה היה קורה לי רק במצב שינה ולא כשהמחשב היה מכובה לגמרי **.
  3. ניסיתי להפעיל את המחשב רק עם הסוללה או רק עם כבל ההטענה בלי סוללה בכלל – הניסיונות העלו חרס. ניסיתי גם לרוקן כל שארית חשמל ע"י החזקת כפתור ההפעלה. בכל אופן לדעתי אין בעיה עם המטען\ כבל ההטענה או הסוללה מהסיבה הבאה:
  4. המחשב, כאשר הוא מחובר דרך כבל ההטענה או דרך הסוללה משמיע סוג של זמזום (ראו תמונה מצופרת – עיגול אדום מהיכן מגיע הרעש), שניתן לאפיין אותו כמו רעש של תדר גבוה (דומה לרעש של  7000-8000HZכמו שמופיע בסרטון הזה: https://www.youtube.com/watch?v=qNf9nzvnd1k).
  5. אציין, שגם באירוע שהוביל למוות, הצלחתי להדליק אותו כמה פעמים בודדות, במסגרתן הוא נכבה אחרי כמה דקות של שימוש בווינדוס. לאחר מכן הפסיק לעלות לחלוטין. פרט נוסף חשוב הוא שבפעמים שכן עלה, זה קרה לאחר שאותו זמזום מסתורי פתאום נפסק. לאחר מכן שב לזמזם.
  6. פרט מעניין נוסף ששמתי לב אליו – גם פעם קודמת וגם בפעם הזאת קצת לפני שהמחשב התקלקל יציאת ה-USB  (ראו מצ"ב - איפה שהחץ הכחול) הפסיקה לעבוד.
  7. עוד מידע חשוב - יש כמה חלקים בלוח אם שמתחממים כעבור זמן מה כשהמחשב מחובר עם סוללה ו\או לחשמל (ראו מצ"ב – עיגול צהוב)

העתיד

8.      כל רעיון שעולה בראשכם – אשמח לנסות אותו.

9.      האם לדעתכם לוח האם הלך טוטאל לוס? בגדול אני מאמין שניתן להזמין לוח אם חדש מחו"ל. הפחד שלי שגם עם הלוח אם החדש המחשב לא יידלק ואז לך תבין אם הלוח אם ניזוק במשלוח או שבכלל קניתי לוח אם שכבר היה פגום. אז אני תוהה אם כדאי כבר לקנות מחשב חדש.

תודה לכל העוזרים :)

20180304_003344.jpg

נערך על-ידי scarymovie

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מישהו??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים