עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך למק פרו 2008

Featured Replies

פורסם

אז הסטודיו שלנו מצא אופציה זולה למחשב מק לעריכה גרפית!

השאלה היא כזאת.

יש לנו כרטיס מסך  gtx 970 strix asus עם חיבור 8pin pci-e.

המפרט של המחשב הוא 

Xeon e5462 (שני מעבדים) סהכ 8 ליבות

32gb ddr2 800mhz ecc

240gb ssd Sandisk plus

1tb wd blue 7200 rpm

בינתיים יש שם gt120 עם 512mb ram (מן הסתם לא מתאים לעריכה ב 4K בfinal cut)

המחשב יעלה בסביבות ה4k

אז ככה !

שאלה ראשונה !

האם ה970 יתמוך במערכת ההפעלה mac ובדרייברים של nvidia ובחיבורי חשמל הpci-e (פרמטר קריטי)?

האם שווה לקנות מחשב כזה בשנתון כזה?(חשוב לציין שכבר בדקנו את המחשב והכל היה טוב חוץ מהכרטיס מסך!

תודה לכל מי שיעזור! 

פורסם

רד מזה אתה מבזבז את הזמן. בשם אולי מופיע xeon אבל מדובר על מעבדים מתקופת ה-core 2 שלא יתמודדו עם עריכה ב-4K, כל imac מודרני עם 4 ליבות יהיה יותר מהיר מזה. בעיקרון נוידיה שחררה לפני שנה דריברים לכרטיסים החדשים שלה ל-mac אבל בשביל דריברים צריך מערכת ההפעלה מעודכנת והמחשב הזה תקוע כבר כמה שנים על גרסה ישנה של OSX שאי אפשר לעדכן אותה.

פורסם
  • מחבר

אני מבין אותך. השיקול פה הוא האפשרות לשדרוג רכיבים בעתיד(במיוחד כרטיס מסך) מה שבiMac אתה תצטרך thundlebort 3 עם תחנת עגינה .

מצד אחד אתה צודק שתושבת lga771 היא תושבת מיושנת בלי multithread אבל בpassmark הניקוד גבוה בmulticore processing אבל לא בsinglecore processing. בעיקרון המחשב מיועד לrendering ב4K ויותר חשוב לנו כמות הליבות.

השאלה החשובה באמת היא עם הכרטיס מסך שהצגתי בתחילת הדיון יתמוך בmac pro 3.1 והאם המחשב שווה את המחיר.

לזה אני התכוונתי.

בכל מקרה כל תגובה מתקבלת בברכה וכן תשפיע על שיקול הדעת.

פורסם

לא יודע איזה תוכנות אתה חושב שאתה הולך להריץ על זה כי final cut דורשת macOS Sierra שכאמור כבר לא תומכת במחשבים כל כך ישנים. מאותה סיבה גם את הדריברים של ה-970 כבר אי אפשר להתקין על המחשב הזה ככה שלא, אין באמת אפשרות לשדרוג רכיבים עתידיים במחשב הזה גם אם טכנית יש לו חריצי הרחבה. אני מבין שמספר הליבות מסנוור אותך אבל בסופו של דבר אפילו עם מספר כפול של ליבות המחשב הזה לא מתקרב לביצועים של מחשב חדש ו-imac מודרני מקבל 65% יותר ב-passmark.

כמו שכבר אמרתי אתה מבזבז את הזמן, אתה מוזמן להתעקש ולבזבז גם את הכסף שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי .

מה אתה היית ממליץ לעריכה ב4K ?

אופצייה נוספת זה Mac Pro 2013 

Xeon e5-2697v2

64gb ddr3 1866mhz ecc

amd FirePro d700 x2

1tb ssd pcie

הכסף זה לא העניין

כמובן אם יש אופציות זולות אנחנו נחשוב בסטודיו מה לעשות איתם.

תודה על העזרה וממתין לתגובה

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

לא יודע איזה תוכנות אתה חושב שאתה הולך להריץ על זה כי final cut דורשת macOS Sierra שכאמור כבר לא תומכת במחשבים כל כך ישנים. מאותה סיבה גם את הדריברים של ה-970 כבר אי אפשר להתקין על המחשב הזה ככה שלא, אין באמת אפשרות לשדרוג רכיבים עתידיים במחשב הזה גם אם טכנית יש לו חריצי הרחבה. אני מבין שמספר הליבות מסנוור אותך אבל בסופו של דבר אפילו עם מספר כפול של ליבות המחשב הזה לא מתקרב לביצועים של מחשב חדש ו-imac מודרני מקבל 65% יותר ב-passmark.

כמו שכבר אמרתי אתה מבזבז את הזמן, אתה מוזמן להתעקש ולבזבז גם את הכסף שלך.

ידידי היקר. אני מרגיש שאתה טיפה מדבר בברוטליות . הייתי מצפה לדיון טיפה יותר רציני.

שתי שאלות.

האם בדקת את הנתונים האלו בpassmark לפני שאתה מכריז על מגילת העצמאות.(במקרה אני בדקתי)

passmark multicore scrore dual Xeon e5462= 7163 score

שאלה שנייה?

אני מתאר לעצמי שאתה מבין שאיימק מודרני לא תמצא במחיר הזה ושלא נדבר על המפרט?

אתה מכיר דגמים של מעבדים של איימק?

כי הם לא מפורסמים באופן רשמי

את כל המידע על דגמי מעבדים של מוצרים של אפל אפשר למצוא באתר everymac

אם לא חיפשת שם איך אתה יכול להגיד שמעבד באיימק מודרני ב65% יותר חזק . זו כבר הגזמה.

אתן לך דוגמה שמתקרבת במחיר למק פרו שדיברתי עליו.

iMac 21.5 mid 17

i5 7360u שקיבל בpassmark 6080 נקודות

8gb ddr3

1tb had 7200rpm

וגולת הכותרת ״לגרפיקאים״ iris plus 640 עם זיכרון משותף של 1536 mb

וכל זה עולה יותר מ5000

נו תגיד לי אתה רציני.

חוץ מזה שכבר בדקתי לגבי ה970 והוא כן יעבוד עם Yosemite 10.10.5 עם מפצל פינים pcie מ6pin ל8pin.

אולי אתה לא יודע אבל אתה מדבר עם ceo של חברת סטארטאפ (אם אתה לא יודע מה זה ceo) חפש בגוגל) שסיים התמחות בפיתוח תוכנה לאנדרואיד ועם 3 שנות נסיון(ומן הסתם אני יודע מה אני שואל).

אני רציתי לנצל כרטיס מסך שיש לנו כבר בחברה ולא לזרוק אותו. על זה היה הדיון.

אז גם לי זה לא בושה לבקש עזרה בשביל העובדים שלי.

אני רציתי שהדיון יהיה רציני.חבל!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים