עבור לתוכן

משתמש בתוכנת qbase יצרתי לי אולפן ביתי קטן !!!!!!!!

Featured Replies

פורסם

עכשיוו בעיקרון שמעתי שבעצם כשעובדים עם תוכנות הקלטת מוזיקה כמו qbase מה שבעצם הדבר החשוב ביותר זה הlatensy של הכרטיס קול מה שרציתי לדעת זה אם יש מישהו שמבין בזה קצת ויכול לתת יותר פרטים.

8) 8) 8)

פורסם

איזה כרטיס יש לך?

קודם כל, כמה שהכרטיס יותר טוב, האיכות צליל יותר טובה.

מה שאני יודע על LATENSY זה אם לדוגמא אתה מחבר כלי נגינה חיצוני לכרטיס, נאמר גיטרה, ואתה מקליט ממנה ובזמן אמת אתה שם עליה אפקס, נאמר דיסטורשן, אתה רוצה שזמן הLATENSY יהיה כמה שיותר נמוך. אם הוא גבוה מדי, אתה נותן פריטה על הגיטרה ויש עיכוב של כמה מילי-שניות עד שהצליל עם האפקט מתבטא ברמקולים/בהקלטה זה כמובן יוצר בעיות.

אז אם אתה מדבר על LATENSY בנגינה בQBASE, זה תלוי במערכות הפנימיות של המחשב. כמה שהוא יותר איטי והזכרון שלו עמוס יהיה לך קשה לעבוד איתו.

פורסם

שמע, אני יתן לך פיסת מידע קטנטנה כי לא ממש שאלת שאלה.. ביקשת המדריך המפורט לאולפן ועד בכללל....

בכדי לא לגרום לליטנסי לא מקליטים עם אפקט אלה מוסיפים אותו יותר מאוחר בהנחה שהוא מבוסס תוכנה.

דבר שני, הליטנסי היותר משמעותי הוא בהקלטה, כאשר אתה צרי להקליט זמר, או סולו גיטרה על גבי פליבק... וצריך תאום מדוויק

והאיזון לא נשמר בגלל דילי של אחת מהרצועות.

זה בעיקר תלוי בכוח עיבוד של הכרטיס קול

פורסם
  • מחבר

יש לי כרטיס קול creative audigy 2 חיצוני ואני משתמש בvst instruments על מנת ליצור כל מיני סטרינגים לופים ובייס דרמים עכשיוו גיליתי מה הקטע של הlatensy כשאני נגיד רוצה לנגן עם אחד מהvst instruments עכשיוו כשאני נניח משמיע איזה שהיא רצועה ומנגן עובר זמו מהשנייה שאני לוחץ על אותו תו ועד ששומעים אותו עכשיוו ככל שהlatensy יותר נמוך אז הזמן שעובר מרגע הלחיצה ועד לרגע השמיעה של אותו תו מתקצר דבר הכרחי כשאתה רוצה לשמור על קצב בהקלטה ובינתיים אני יודע שהכרטיס קול שלי לא מיקצועי אבל עד עכשיוו הוא די משרת את המטרה בעתיד אני בטח יקנה משהו יותר מיקצועי אבל כרגע זה מספיק לי.

אני חושב גם ליקנות מקלדת שליטה כי בעצם כל הקטע של vst instruments זה בעצם סימפולים של סינתיים שלמים שבמידה ואתה מחבר להם מקלדת שליטה אתה יכול לנגן עם איזה סאונד שאתה רוצה וזה ממש ממש נחמד כי אני משלב מוזיקת רוק עם קצת אלקטרוני ויוצא משהו מאוד מאוד יחודי .

אמנם התוכנה קצת מסובכת אבל לאט לאט אני לומד לעבוד איתה הפכתי את החדר שלי לאולפן הקלטות די סבבי עכשיוו אם יש למישהו איזה שהן עצות או סתם כל מיני רעיונות לשיפור האולפן או סתם ליצירה מסוימת או תוכנה מוזיקלית מסוימת אני אשמח לקבל תגובות!!

בתודה מראש yanivgnet

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים