עבור לתוכן

מערכת ההפעלה לא עולה עם הדלקת המחשב.

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברשותי מחשב נייח בן שלוש שנים, המשמש אותי כרגע לתצוגה בתערוכה (יושב במוזיאון, מחובר למצלמה ומקרנים, מופעלת עליו תוכנות רזולום ואוטומייטור).

בעת הדלקה תקינה של המחשב, לפני הופעת השקופית הראשונה של ווינדואז, מופיעה שקופית של לוח אם (מצורפת תמונה). במצב תקין השקופית עוברת לאחר זמן קצר ועולה מערכת ההפעלה ווינדואז 10. 

לפני כחודש, לאחר שהוצאתי את אחד ההארדיסקים מהמחשב, התחלתי להיתקל בבעיה שהופיעה בכ-30 אחוז מההדלקות - המחשב נדלק, העלה את השקופית של לוח האם, ושם נתקע - לא מגיב ללחיצות על f2 וכו', ולא מעלה את מערכת ההפעלה. רק לאחר ביצוע הפעלה מחדש באמצעות הכפתור שעל הפאנל, המחשב עלה כרגיל.

לאחרונה הבעיה החריפה - מופיעה בכמעט מאה אחוז מהמקרים, ולפעמים צריך לעשות ריסט שלוש פעמים כדי שהמחשב יעלה כרגיל.

אשמח לדעת מה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה - ואם יש דרך לדעת איזה רכיב הוא בעייתי, לפי הסימפטומים? 

 

מצורף מפרט המחשב עם שני עדכונים - מאז הפירמוט האחרון לווינדואז 10 החלפתי כרטיס מסך (ל770 gtx) והוצאתי כאמור את הדיסק הקשיח של סיגייט. מערכת ההפעלה וכל התוכנות מותקנות על הSSD. האחריות על כל הרכיבים כבר לא בתוקף.

בתודה,

דור

mifrat.jpg

screenshot.jpg

נערך על-ידי Levdor

פורסם

שלום,

כמה אפשריות ראשוניות:

1- לכבות גוף מחשב, לנתק כבל חשמל, ללחוץ למשך מספר שניות על כפתור ההפעלה עד לריקון כל החשמל לסוגיו.

2- לבדוק חיבורים של הדיסק הקשיח כולל חיבורי הSATA ללוח האם, לחזק .

3- לנסות להוציא את בטריית הביוס בזהירות ולהכניסה מיידית חזרה.

4- כרטיסי הזיכרון להוציא בזהירות להכניס קודם אחד מהם (אם יש יותר מאחד) ואח"כ להכניס את השני.

5- לנקות אבק ע"י מיכל אויר דחוס מעל המאווררים כולל של ספק הכוח, בתנאי שהמיכל ניצב ב-90 מעלות בשום אופן לא מאוזן.

 

כל השלבים האלה ניתן לבצעם שלב שלב ולנסות להדליק ואם עדיין המצב שווה, להמשיך בשאר הצעדים. לא לשכוח לרוקן חשמל כנ"ל לאחר כל שלב.

והכל בתנאי שאתה רגיל לבצע דברים בעצמך על אחריותך. אצלי זה עזר במספר מקרים.

 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים