עבור לתוכן

שדרוג hdd רגיל לssd בלפטופ

Featured Replies

פורסם

היי אז ככה הלפטופ שלי (hp pavilion 15 p101nj) כרגע עם hdd של 750 מחולק לשתי מחיצות (תהרגו אותי למה...) והוא די מפוצץ ולא מספיק לי מבחינת אחסון שמעתי שיש אפשרות לוותר על הcd לטובת ssd 

מה הsdd הכי מומלץ שתומך בsata 3? 

תקציב בגג 700 בתקווה לפחות 

פורסם

על איזה נפח מדובר ?

פורסם
ציטוט של Shay Shd Dave

hdd של 750 מחולק לשתי מחיצות (תהרגו אותי למה...)

אתה מתפלא מדוע הדיסק הקשיח מחולק ל-2 מחיצות ולא למחיצה אחת גדולה?

אם כן, התשובה, לפחות מבחינתי, היא שעל מחיצה אחת מתקינים את מערכת ההפעלה ואת התוכנות ובמחיצה השנייה שומרים את כל המידע (מסמכים, תמונות, סרטים, הואדות וכד'). במידה ויש בעיה עם מערכת ההפעלה, פשוט מפרמטים את המחיצה הראשונה ומתקינים מחדש את מערכת ההפעלה (בהנחה שמדובר בבעיה הדורשת התקנה מחדש של מערכת ההפעלה) וזהו - כל הנתונים שלך שמורים ואין צורך לבצע דבר נוסף.

בנוגע לשאלה המקורית - נתחיל מכך שבד"כ כונן ה SSD לא נועד לאחזקת מידע (מסמכים, תמונות כד') שכן זה פשוט יהיה ביזבוז של היכולת שלו, שהיא גישה מהירה לקבצים. זה אומר שכונן SSD משמש בד"כ ככונן שעליו מותקנות מערכת ההפעלה ושאר התוכנות שבהן אתה עושה שימוש ובמצב כזה דיסק קשיח מכני רגיל משמש לאחסון המידע.

אם מה שחשוב לך הוא נפח איחסון והתקציב שלך הוא 700 ש"ח, אני מציע שתחליף גם את הדיסק הקשיח הקיים באחד גדול יותר וכמובן תוסיף כונן SSD. הנה מפרט לדוגמא:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד 

דיסק קשיח: 410 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 850 EVO 250GB SATA III 5 Years Warranty
דיסק קשיח: 275 ₪ - * מבצע * - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty

מחיר סופי: 685 ₪ למזומן 
 698 ₪ לאשראי עד 12 תשלומים 
 712 ₪ לאשראי עד 36 תשלומים

בכל מקרה הדיון הזה שיייך לפורום אמצעי אחסון ולשם הוא מועבר.

פורסם
ציטוט של Shay Shd Dave

הלפטופ שלי

זה נייד.

לכן ההצעה שלך "קצת גדולה" עליו תרתי משמע :).

פורסם

צודק - טעות שלי. כמובן שלא ניתן להתקין כונן בגודל 3.5 אינץ במחשב נייד. משום מה הייתי בטוח שמדובר בכונן בגודל 2.5 אינץ. 

בכל מקרה, הנה הצעה נוספת לדוגמא, הפעם מ KSP עם דיסק קשיח בגודל 2.5 אינץ אבל בנפח של 1TB:

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

כונני SSD: כונן קשיח Crucial MX500 CT250MX500SSD1 250GB SSD SATA III 1
      דיסקים קשיחים לניידים: כונן קשיח למחשב נייד HGST Travelstar 7K1000 HTS721010A9E630 1TB 7200RPM 1
  הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 705 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים