עבור לתוכן

צביעת פאנלים של כוננים אופטים

Featured Replies

פורסם

יש לי צורב וסידירום בצבע בז'-לבן מסורתי ומגעיל.. אני קונה כנראה את המארז xpider השחור, ולכן אני רוצה לצבוע אותם בשחור, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת, והאם יש סיכוי לגרימת נזק?

פורסם

על מנת לצבוע את הפאנל אתה צריך לפתוח את הכונן. למה? בשביל שלא תצבע את כל הבפנוכו גם כן.

דבר ראשון אתה צריך לפתוח את המגירה ולהוציא את הכונן מהמחשב (כשהמגירה פתוחה, או לחלופין פתח את המגירה עם מחט אחרי שהוצאת).

עכשיו פתח את הברגים של הכונן ופתח אותו.

הסתכל לבפנים ותראה 2 או 4 צ'ופצ'וקים שתופסים את הפאנל מהפלסטיק על הגוף המתכתי.

הזז צד אחד של הצ'ופצ'יקים לצד והפאנל יצא החוצה (פה המגירה יכולה לתפוס אותו בפנים ולכן פתחנו אותה).

את הפלסטיק השקוף של הנורה אתה יכול לכסות עם דבק או פשוט להוציא אותה ממאחורי הפאנל.

לאחר שהכל בחוץ צבע עם ספריי שחור ממרחק של כ 20 ס"מ שכבה אחידה ולאחר שהתייבשה צבע עוד שכבה בצורה דומה.

החזר הכל וזהו.

בהצלחה

פורסם

הדרך הטובה ביותר היא עם ספריי צבע רגיל שעולה 15 ש"ח ברשתות עשה-זאת-בעצמך השונות.

כדי להוציא את הפאנל מהכונן עצמו אתה צריך קודם להוציא את הפאנל שנמצא על המגשית של הדיסק (זאת שיוצאת כשאתה לוחץ על הכפתור).

כדי לעשות את זה אתה לוקח אטב נייר, מעקם אותו ומכניס אותו לתוך החור שבפאנל שנועד להוציא את המגשית ידנית כשהסידירום לא מחובר למתח.

תוכל לראות את החור בצד שמאל ליד ה-Volume:

cdrom.jpg

אחרי שהמגשית יצאה תפרק ממנה את הפאנל (הוא תפוס עם קליפסים כאלה, זה שטויות).

אחר כך אתה צריך להוציא את הפאנל הגדול ע"י לחיצה על הקליפסים שבצדדים.

הנה הקליפסים שלמעלה ובצד:

cdrom.jpg

בחלק מהסידירומים, הפלסטיק השקוף, שדרכו רואים את הנורה הדולקת כשהסידי פועל נמצא על הפאנל, אז תדאג לכסות אותו כשאתה צובע.

ואל תתבייש לתת לפאנל להתייבש איזה יומיים, מניסיון לצבע קשה להיתפס על הפלסטיק.

פורסם

צבעתי לפני חודש את הפנל של הRW שלי והנה המסקנות :

תעשה ניסוי עם הצבע שלך על פלסטיק אחר אך זהה לפני הצביעה. יתכן ויעזור אם תשתמש בפריימר ?

1. צריך להוציא את המגש ולפרק את הפנל הקדמי שלו , זה קליפסים של פלסטיק. פשוט אבל בעדינות. בלי זה הפנל של הסידירום לא יצא .

2. לפרק גם את הפנל של הסידירום.

3. לפרק גם את העינית השקופה, והלחצן (?). יתכן ותצטרך לשבור איזה פין פלסטי אז תתכנן להדביק מחדש . לא בעיה עם העינית אך אולי כן עם הלחצן.

4 שכח מלצבוע את המגש עצמו כי כל הסיכויים שהצבע יפגע בלייזר. תרחיק את הסידירום לחדר אחר. תצטרך לצבוע את כפתור הווליום. ידנית יהיה בסדר גמור . התז צבע על ניר וצבע עם מכחול - מהר.

5. זהו . צביעה של הפנל והרכבה מחדש.

6. אני גרדתי את הצבע מתבליטים שבפנל לאוזניות ווליום וכפתור הפתיחה כדי שיהיו נראים.

תתחדש

פורסם

4 שכח מלצבוע את המגש עצמו כי כל הסיכויים שהצבע יפגע בלייזר.

huh?!  ???

למה שהצביעה תפריע לפעילות של הכונן?

פורסם

אם הוא צובע את המגש עצמו שעליו יושב הדיסק?

אם הצביעה לא תהיה כמו שצריך, הצבע לא יתייבש עד הסוף או שהמגש ישתפשף, יכולים ליפול כלמיני שבבי צבע לתוך הכונן, ולך תדע לאן זה יגיע.

למה לקחת את הסיכון (אפילו אם הוא קטן) בשביל משהו שגם ככה לא רואים אם הכונן סגור?

פורסם

אבל זה יהיה הרבה יותר יפה כשהכונן יהיה פתוח :):P

ואני לא רואה סיבה לבעיות אם עובדים נכון...אבל אם זה כונן יקר כלשהו ולא רוצים לקחת סיכון אז לא צובעים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים