עבור לתוכן

אני צריך המלצות לדרכים לקרר עוד את המחשב...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, חלקכם זוכרים את השאלות הרבות שהיו לי על קירור ועל OC ואני שמח לומר לכם לאחרי הרבה עזרה מכם, זה גם מאחורי. אבל היום (קיץ) המחשב שלי שוב מתחמם ואני צריך דרכים לקרר אותו (וכמה שיותר זולות)

יש לי מעבד AMD2500+ ולוח אם

Gigabyte GA-7N400V-L

2 סטיקים של זכרונות 128 (333MHZ) ו2 סטיקים של 256 (333MHZ).

איוורור: יש לי מאוור של ונטק על המעבד והחלפתי למשחה טרמית של ננוטרם בלו 2. הוספתי מאוור בחלק העליון של המחשב ובצד שלו (והם עובדים על המהירות הכי גבוהה) כמו כן יש לי מאוורר בקידמת המחשב וכמובן אחד שמוציא גם מאחוריו. יש לי מארז של TASK A-2310 Screwless (החלפתי ספק כח). כמו כן קניתי אתמול כרטיס מסך של ראדון 9200(וחשבתי שכאשר אני אחבר אותו, הטמפ' של לוח האם שלי תרד היות ואני לא משתמש יותר בכרטיס מסך המובנה - שגורם להתחממות. טעיתי!)

המחשב שלי נמצא בOC של FSB 202 משמע 2230 MHZ. אבל הטמפ' נמצאת על 51-53 ללא מאמץ ובמאמץ מגיע ל 56 (וזו הטמפ' ההתחלתית שלי לפני הכל).

איך אני מוריד את הטמפ' עוד וללא הוספה מרובה של כסף (ז"א על תמליצו לי על קירור מים, כי אני לא יכול להרשות לעצמי)

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

חם אצלך בחדר?

אני ממליץ לך לעשות חור בדלת בערך מול המעבד

ולשים שם מאוורר

80+

פורסם
  • מחבר

החדר שלי מבחינית חום, אני חושב סטנדרטי. לא ממש חם. (למרול שיש מזגן, אבל אני עדיין לא מדליק אותו, לא ממש קר לי) מול המעבד הוספתי מאוורר (זה שבצד) ויש גם אחד למעלה.

אגב כל כמה זמן צריך להחליף את המישחה הטרמית?

פורסם

אתה לא מחליף את המשחה התרמית. אם היתה ירידה של שתי מעלות לפחות בטמפ' המעבד אז שמת בסדר.

הרבה מאווררים ישגעו אותך.

מה שאתה צריך לעשות זה לדמות איך האויר הקר והחם מתנהגים בחדר ובתוך המארז. אתה יכול אפילו לשים מד טמפ' ביתי במקומות שונים כדי להבין טוב. הקרור של המארז פחות חשוב מאספקת אויר קריר למעבד וסילוק מהיר של אויר חם מהמארז.

יעזור אם תעשה סליבים ותדאג שהאויר יוכל לנוע במארז ללא הפרעה.

פורסם
  • מחבר

המארז יחסית במרחק 3.5 מטר מהחלון ובאותו הגובה. כך שהמאוורר שהוספתי בצד מקבל אוויר קר (בכל זאת מוצל אצלי בחדר) מהחלון. לגבי סידור החוטים: לקחתי אזיקונים קטינים וסידרתי יחסית את החוטים כך שזרימה של אוויר יש בתוך המארז. אני צריך לעשות ניסוי בכל שהרי יש לי מאוור למעלה שהוספתי והוא מוציא אוויר חם יש מאוורר בצד שהוספתי (זה שמול החלון) והוא מכניס אוויר בדיוק על המעבד, ויש מאוורר אחורי שאותו אני רוצה לבדוק מה קורה אם אני מנתק, הרי כל האוויר שזה שבצד מכניס יכול להיות שזה שמאחורה מוציא.

אגב מה יכול להוריד לי את הטמפ ב6 מעלות בערך? אולי צלעות קירור יעזרו? (ואין לי יותר מידי כסף לקנות משהו עצבני)

פורסם

היטסינק בהחלט יכול לעזור, תן תקציב ונתאים לך משהו, עוד דרך להורדת טמפ' היא קדיחת חורים בערך מול המעבד, קדיחת חור למאוורר מוציא מלמעלה ולשים עוד איזה אחד מכניס בקדמת המארז, אם תמקם את המאווררים במקום טוב יש סיכוי רב שהטמפ' ירדו הרבה.

פורסם
  • מחבר

יש לי מאוור אחד מקדימה, אם תסתכל על התמונה של המאורז בPCH תוכל להבין שהוא ממקום מקדימה. כמו כן קדחתי חור למאוור למעלה ואחד בצד. כך שמבחינת איוורור אני חושב שאני פחות או יותר מסודר. לדהי היט סינק בערך בין 100-200 ש"ח (הכי זול והכי טוב שאפשר) תודה מראש.

פורסם

מבחינת מאווררים אתה מסודר

יש לך גם מאוורר ארובה שזה טוב וגם מאוורר מול המעבד שזה מעולה.

אם איזה סינק אתה כרגע? עם הוונטק אירפלאו? כי אם כן אז מצאת את הבעיה שלך - הוא לא משהו....

פורסם

קנה ALX800 ומאוורר Enermax 80mm ואתה תיהיה מסודר..

פורסם
  • מחבר

אפשר לינק להיט סינק הנ"ל כי לא מצאתי אותו... ALX800

פורסם

יש לי Gigabyte GA-7N600V-L גם לי היו בעיות עם הטמפ אבל כשעדכנתי את הBIOS זה פתר והראה את הטמפ האמיתית אניי מציע לך גם לעשות עדכון אולי זה יעזור אבל תביא משהו שיודע לעשות כדי שלא תדפוק את הBIOS

פורסם
  • מחבר

עשיתי כבר עדכון ביוס, חוץ מתמיכה בFSB במהירות של 202 (ללא נגיעה במתחים) זה לא עשה לי כלום. יש לי את הגירסה של F6. אגב אתה בודק טמפ' באידה נכון?

נ.ב.

יש לי ספק של HEC 300W והזמנתי את ההיטסינק של הALX800 עליו אני אחבר מאוורר מספק ישן, חוץ ממנו יש לי עוד 2 מאווררים 92 מ"מ ועוד 2 של 80 מ"מ, כרטיס מסך ראדון 9200, פלופי, כונן CD שהוא גם צורב וזהו בעצם, הספק יעמוד בכל זה?

פורסם

הספק יעמוד וכן אני משתמש באידה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים