עבור לתוכן

עמלת המרה ברכישה מחו"ל - המרה בכרטיס האשראי או ב-PayPal?

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

סביר להניח שכבר שאלו לגבי נושא זה בעבר, אך איני מצליח למצוא דיון עדכני בנושא.

לפי האתר של לאומי קארד, עמלת ההמרה ממטבע כלשהו לשקל (שנקראת עמלת מט"ח) הוא 3% מסכום העסקה.

האתר של PayPal לא ממש ברור, ושם כתוב:

ציטוט

בתור קונים, אנו לא מחייבים אתכם עבור השירותים שלנו, אלא אם הם כרוכים בהמרת מטבע. מנפיק כרטיס האשראי שלכם עשוי לחייב אתכם בנפרד.

יש שם הסברים על עמלות מכירה (מקומית ובינלאומית) ועמלת משיכת כסף, אך זה לא ממש מעניין אותי בתור קונה. אותי מעניין לדעת כמה כסף הם גובים ממני עבור המרת המטבע הזר לשקל, כלומר מהי עמלת המרת המטבע שהם גובים וכיצד היא מחושבת? 

אני שואל זאת מכיוון שלאחרונה נחשפתי לאפשרות שקיימת בהגדרות חשבון ה Paypal המאפשרת לבחור את הגורם שממיר את התשלום לשקל - חברת כרטיס האשראי או PayPal עצמה, ורציתי לדעת מה משתלם לי יותר. 

אשמח לתגובות.

פורסם

paypal כאילו לא גובים ממך עמלת המרה אבל במציאות הם נותנים לך שער מטבע גרוע כשהעמלה מגולמת לתוכו. כשאתה מבצע את העסקה אתה צריך להשוות את השער שהם נותנים לך לשער היציג כדי לדעת כמה עמלה הם באמת לוקחים. 

זה לא רק paypal גם בקניות דרך אמזון יש בחירה מי יעשה את ההמרה למט"ח 

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

השאלה עכשו היא האם השער היציג ש PayPal מציעים, שהעמלה (שהם "לא גובים") מגולמת בתוכו, הוא תמיד ביחס קבוע לשער היציג האמיתי או שהאחוז היחסי הזה יכול להשתנות (אולי בהתאם לגודל העסקה)? אם זה המקרה הראשון, אז בהינתן סכום העסקה, השער היציג והאחוז ש PayPal מוסיפים לשער היציג אפשר לחשב מה עדיף. אם מדובר במקרה השני אז המצב הרבה יותר מסובך...

פורסם

לא חקרתי לעומק איך הם מחשבים את השער, כמו שאתה מבין הם משאירים את זה פתוח ככה שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים ולשנות את זה כשבא להם.

פורסם

כמעט תמיד עדיף לשלם בפייפאל במטבע המקורי ושחברת האשראי תמיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים