עבור לתוכן

איך אני יודע אם המעבד שלי נעול או לא? זה: AMD ATHALON XP 2500+

Featured Replies

פורסם

זה המעבד:

AMD ATHALON XP 2500+

אני עומד לבצע OC למעבד, כבר הבנתי איך עושים (הסבירו לי אתמול).

עכשיו, אני יודע שבמעבדים נעולים אי אפשר לשנות את הנתון הזה בביוס:

X- Multiplier Factor X11.0

הוא נתון קבוע למעבד נעול ואי אפשר לשנות אותו לפי מה שהבנתי.

אבל אני במעבד שלי כן הצלחתי לשנות אותו, שיניתי אותו ל-13, אבל כמובן לא שמרתי את ההגדרות (כי עדיין לא קניתי היטסינק טוב ואין לי איוורור ממש טוב במארז, אני רק בדקתי איזה הגדרות יש בביוס).

אז אם אני הצלחתי לשנות אותו, זאת אומרת שהמעבד שלי לא נעול? (אל תשכחו שאני לא עשיתי שמירת הגדרות, פשוט יצאתי מביוס אחרי זה מבלי לשמור שום דבר).

ועוד משהו:

שמעתם פעם על מישהו שנשרף לו המעבד בגלל שהוא העלה את המהירות של המעבד מ-1830MHZ ל-1950MHZ?

כי זה מה שאניי עומד לעשות אחרי שאני אקנה היטסינק טוב ומאווררים למארז, ואני קצת מודאג (כי זה יהיה ה-OC הראשון שלי).

פורסם

העלות מחפלה יכול להיות לא טוב אם קירור לא טוב. אבל אתה יכול להוריד את המחפלה וזה לא יכול להרוס את המעבד.

מקסימום תאפס את הביוס..

ובקשר לOC על תעלה ישר ל1950, תעלה לאט לאט ותראה לכמה אתה יכול להגיע. אולי תגיע ליותר, ותעשה איזה שהוא בנצמרק כדי לראות את היציבות של המעבד. וכמובן תרשום את התוצאות כל פעם.

פורסם
  • מחבר

העלות מחפלה יכול להיות לא טוב אם קירור לא טוב. אבל אתה יכול להוריד את המחפלה וזה לא יכול להרוס את המעבד.

מקסימום תאפס את הביוס..

ובקשר לOC על תעלה ישר ל1950, תעלה לאט לאט ותראה לכמה אתה יכול להגיע. אולי תגיע ליותר, ותעשה איזה שהוא בנצמרק כדי לראות את היציבות של המעבד. וכמובן תרשום את התוצאות כל פעם.

תודה אחי.

ובקשר ל-OC, כבר נתנו לי עצה אתמול להעלות בכל פעם את הבאס ב-3 עד שאני אגיע למספר שאני מעוניין בו (אני רוצה להגיע עד 174). ובכל בפעם שאני מעלה אותו אני כבר אעשה בדיקת מאמץ שאני אשאיר אותה למשך שעתיים עם התוכנה PRIME95.

ובקשר למעבד, עדיין לא הבנתי הוא נעול או לא?

פורסם

במעבדים שהמכפלה שלהם נעולה (לוח הכפל?) ניתן לשנות בביוס את המכפלה כמה שרוצים, זה פשוט לא משפיע על שום דבר.

כדי לדעת אם הוא נעול תנסה להוריד מכפלה בביוס, תעלה את הוינדוס ותבדוק מה המכפלה בוינדוס (CPU-Z), או שתקריא את המספר הסידורי שכתוב עליו (סטפינג) ונגיד לך.

אם קנית אותו לאחרונה ב-99.9% שהוא נעול.

אתה יכול לרצות להגיע ל-174, עם מעבד נעול אין סיכוי כמעט שתצליח.

עריכה - לא מצטטים הודעה אחת מעליך

פורסם
  • מחבר

קניתי את המעבד לפני שבוע וחצי מחנות המחשבים COMP-IL.

ולגביי ההעאלה ל-174, אני כנראה התבלבלתי. אני התכוונתי שאני רוצה להעלות את ה-External clocl ל-174. הוא כרגע על 166.

פורסם

בדקת כבר אם המחפלה שלך פתוחה?

פורסם
  • מחבר

אחי לא בדקתי

המכפלה זה קשור למעבד נעול או לא?

עכשיו אני יודע בוודאות שהמעבד נעול, התקשרתי לחנות ושאולתי שם ואמרו לי שהוא נעול בטוח.

פורסם

שום דבר לא בטוח עד שאתה לא בודק תלמד את זה. יש הרבה מעוד סיכוי שהמעבד שלך נעול אבל תבדוק את זה. תוריד את המחפלה ממה שיש לך ל1 פחות ותראה אם זה עובד בCPU-Z או לא.

(וממתי מקשיבים למוכרים בחנות?)

פורסם
  • מחבר

מה זה מכפלה?:

External clocl 166 MHz?

או

Multiplier Factor X11.0?

פורסם

מכפלה = Multiplayer factor

מכפלה*FSB = המהירות של המעבד שלך

166*11=1826

אני ניסיתי להעלות את המכפלה אצלי מ 11.5 ולא השתנה כלום, עד שהגעתי ל 13 ואז לא עלה לי המחשב :D

פורסם

הכי קל זה לבדוק, תעלה תמכפלה ותבדוק ב-CPU-Z אם השתנה משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים