עבור לתוכן

האם הגודל כן קובע ?

Featured Replies

פורסם

האם הגודל של הסאב וופר חשוב ? כדי להפיק צלילים נמוכים ?

או העוצמה שלו בוואטים ב-RMS

פורסם

בשביל לייצר באס חזק וגדול צריך ממברנה גדולה שיכולה להזיז הרבה אוויר.

אבל, זה לא אומר שזה באס יותר איכותי, רק יותר חזק.

אני אישית מעדיף צליל של מדפי מדוייק עם באס קטן יותר אבל יותר אמיתי מאשר באס גדול ולא נשלט של איזה ריצפתי או סאב.

אלא אם כן מדובר בסאבים איכותיים, שיכולים לשמש גם למוזיקה כמו הREL Strata III או אחיו הגדול הStadium.

פורסם

בשביל לייצר באס חזק וגדול צריך ממברנה גדולה שיכולה להזיז הרבה אוויר.

אבל, זה לא אומר שזה באס יותר איכותי, רק יותר חזק.

אני אישית מעדיף צליל של מדפי מדוייק עם באס קטן יותר אבל יותר אמיתי מאשר באס גדול ולא נשלט של איזה ריצפתי או סאב.

אלא אם כן מדובר בסאבים איכותיים, שיכולים לשמש גם למוזיקה כמו הREL Strata III או אחיו הגדול הStadium.

אני מבין אותך אבל אני רוצה להוסיף - סאב גדול שמכוון טוב (מה זה טוב? לפי הטעם כמובן) רק מוסיף לרמקולים. בכל זאת, סאב וופר מוציא את הצלילים הכי נמוכים - שום רמקול מדפי/רצפתי לא מוציא כאלה. אז הרמקול נותן לך את הבס הטיפה יותר גבוה, והוופר פשוט מוסיף. ברגע שאתה נותן לו להשתלט על הצליל אתה בהחלט מפסיד.

אז הכל שאלה של כיוון לפי הטעם האישי.

פורסם

לא בהכרח מיקי, סאב יכול גם לגרוע.

קח למשל רמקולים מהירים מאוד, כמו הקארמה, ותוסיף להם את הסאב הכי מהיר שתוכל.

אין שום סאב בעולם שיעמוד במהירות העצומה שלהם, וזה רק יגרע מהצליל.

נכון שכשמוסיפים סאב בימת הצליל מתרחבת פי כמה ויש יותר נפח לצליל, שלא נדבר על פרטים מאוד מסויימים בתדרים הנמוכים שלא מורגשים כמעט ללא סאב.

זה עניין של טעם אישי, אני אישית אעדיף תמיד צליל מהיר ופאנצ'י על מנופח ואיטי.

פורסם

התשובה לשאלה שלך היא כן. כל הגורמים האלה חשובים. הסאב וופר צריך להיות גדול, תיבת התהודה שלו צריכה להיות גדול, ווכל שהדרייבר(הסאב עצמו) גדל כך גם ההספק שהוא דורש גדל בהתאם.

אבל כמו שסקורפ ומיקי אמרו, באס עמוק הוא לא בהכרח איכותי. אני לפחות עדיין לא שמעתי סאב וופר שהצליח לא להרוס מוזיקה, גם אחרי כיוונים שלו בחדר ואקולייזרים. יש כאלה שאוהבים רעמים ובום בום בום!!! ויש כאלה שמעדיפ את זה הדוק נקי ולא בפנים.

פורסם

ביצים חומות, לך תשמע את הסטראטה 3 או הסטאדיום של REL, אלה סאבים עוצמתיים אבל איכותיים.

פורסם

זה תלוי גם במוזיקה שאתה שומע ואיך שאתה אוהב לשמוע אותה.. זה חלק מההגדרה של טעם אישי :)

פורסם

כמו שאמרתי אני לא שמעתי סאבים שלא הורסים במאט את המוזיקה, זה כי הפרופיל מוזיקה שלי לא יכול לסבול כלכך הרבה באסים. ברור שיש כמה ז'אנרים שירויחו מזה, אבל כמו שמיקי אמר זה די עניין של טעם. בכל אופן הסאב הכי טוב ששמעתי עד עכשיו היה אחד מהמודלים של הסדרה הבינונית של paradigm ככה שברור לי שיש סאבים יותר טובים בשוק.

פורסם

בדיוק כמו שאובר אמר... סאב ומוסיקה לא הולכים ביחד אלא אם כן משקקיעים בסאב הרבה מאוד כסף... לא 1000 שקל לא 2000 ולא 3000.....

היום יודעים להוציא באס מכובד מאוד מרמקולים קטנים (מדפיים) אבל בכל זאת... שום רמקול מדפי לא יוציא באס כמו רמקול רצפתי טוב

עכשיו מה הקטע... במוסיקה הבאסים צריכים להיות מדוייקים ומהירים... ורמקולים מדפיים טובים (פרימוס200 למשל) מוציאים באס מאוד מדוייק ומהיר... אולי פחות באס מרצפתי מגעיל של פירלס אבל באס הרבה יותר מדוייק ומהיר

הגודל של הרמקול לא קובע בעיקרון... במיוחד לא היום

לרוב שבונים מערכת בתקציב לא מאוד גבוה עדיף לבחור במדפיים בגלל שרמקול רצפתי שיתן באס מדוייק כמו של רמקול מדפי מסויים יעלה כפול או אפילו יותר

נקודה תחתונה: גודל לא קובע אבל הכל בפרופורציות

פורסם

יש לי JAMO E610 עם וופר 6.5".

כיוונתי אותם טוב, כמה שיכלתי במגבלות החדר, וכשאני יושב במקום המושלם ממולם, על המיטה, קרוב לקיר, הבאסים פשוט חלומיים.

אז גם כשאין לך סאב, או אם אתה לא רוצה, המיקום של הרמקול יכול לעשות כל כך הרבה הבדל. זאת עובדה ידועה מזמן, אבל אני אישית רק חוויתי אותה על בשרי רק מאז שקניתי רמקולים כמו שצריך.

פורסם

קוראים לנקודה המושלמת הזאת של הישיבה SWEET SPOT :)

לגבי מיקום, רמקול הכי יקר שממוקם לא טוב יישמע נוראי, והוא גם צריך להתאים לחדר - אי אפשר לשים Klipsch Horn בחדר קטן, ולא כדאי יהיה לשים מדפי (אפילו לא סונוס פאבר גוורניארי) בחדר גדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים