פורסם 2004 במאי 1821 שנים מדריך להכנת חלון לארדיסק. הכלים שנצטרך: 1.מברג 2.סכין יפני 3. מקדחה 4.גקסון/דרמל 5.טוש סימון 6.מתנדב(ארדיסק) 7.סילקון 8.טיפה סבלנות רמת קושי: קל ביותר נתחיל: יש לבחור ארדיסק אשר אינכם פוחדים להרוס במקרה שמשהו יתפקשש לכם במהלך הכנת החלון יש לפתוח בזהירות את הברגים שמחזיקים את המכסה לאחר שפתחנו את ההרדיסק גילנו משהו בסגנון הבא. בזמן שאנו נעבוד על המכסה של הארדיסק ליצירת החלון מומלץ לשים את הארדיסק עצמו בתוך קופסא אטומה לאבק על מנת שלא יתיישב לנו אבק על הארדיסק ויגרום לנזק מיותר מכיוון שארדיסקים רגישים מאוד לאבק ולכל דבר אחר שנוגע ממנו כך שיש להימנע גם ממגע בידים בדיסקים הפנימיים. אוקי לאחר ששמנו בצד את הארדיסק ניקח את המכסה ונשרטט לנו עליה בעזרת לורד צורה לחלון שלנו (אזהרה צורה עם קווים מעוגלים קשה לחתוך יותר מצורה עם קווים ישרים) כמו בצורה הבאה: לאחר מכן ניקח מקדחה ומקדח אשר גדול מספיק על מנת שהמשורית של הגאקסון תוכל להכנס לחור בקלות אני השתמשתי במקדח מספר 10 אבל עובי המסורית יכול להשתנות מסוג לסוג של גאקסון כך שיש לבדוק לפני. בעזרת המקדחה צריך לקדוח חור במכסה בחלק שיזרק מאוחר יותר כמו בצורה הבאה: לאחר שקדחנו חור למשורית ניקח את הגאקסון (ניתן לבצע שלב זה בעזרת דרמל כמו כן,אבל לא היא בידי אחד כזה אז נאלצתי לעבוד עם גאקסון) ואת המשורית של הגאקסון נכניס לחור שקדחנו ונחתוך לפי הסימונים שסימנו מקודם כמו בצורה הבאה: לאחר שחתכנו בעזרת הגאקסון את החור לחלון ניזרוק את השארית לפח וניקח ראש משייף ונלביש על המקדחה או על הדרמל נעבור בזהירות מסביב לכל החיתוכים על מנת ללטש חלקים לא ישרים כמו בצורה הבאה: לאחר שלב זה סימנו לעבוד על המכסה של הארדיסק ונעבור לפרספקס (במקרה שלי השתמשתי במכסה של קופסא לדיסק) על הפרספקס נסמן בעזרת לורד או טוש לא מחיק את גודל החלון הדרוש לנו (יכול להשתנות תלוי בצורת החלון שבחרנו לעשות) כמו בצורה הבאה: לאחר מכן יש לקחת סכין יפני או סכין לחיתוף פרספקס(אני הישתמשתי בסכין יפני) ולחתוך לפי הסימונים שלנו אמור להתקבל משהו בצורה הבאה: לאחר מכן יש למרוח בתוך הפנים של המכסה קצת סילקון לא יותר מידי שלא ינזל החוצה ולהניח את הפרספקס בפנים ולשים על זה משקל כלשהו ולהשאיר ליבוש בזמן ההמנתנה ניתן כמובן לעשן נרגילה: לאחר היבוש ניקח את הארדיסק עצמו ששמנו בקופסא בצד נשים עליו את המכסה בזהירות כמובן על מנת לא לשרוט את הדיסקים ולגרום נזק לארדיסק לאחר שסמנו את המכסה נסגור בחזרה את הברגים(בתקווה שלא איבדתם אחד כמוני) והתוצאה שקיבלנו היא: והנה לנו ארדיסק עם חלון. מקווה שהמדריך עזר למישהו וכל מי שיזדקק לעזרה יכול לפנות אלי לפרטי
פורסם 2004 במאי 1821 שנים באונה אחי מדריך יפה אבל כמעט בטוח שההראדיסק נהרס לך כי פתחת אותו ונכנס לך אבקוגם לעשות חורים מתי שיש פלטה אחי זה ממש מסוכולא יודע אחי מדריך יפה ומושק אבל מאוד מסוכן
פורסם 2004 במאי 1821 שנים נו באמת אתה אומר רוב הסיכויים שההרדיסק נפגם כי הוא פתח אותו? איזה שטויות.. אני וחבר שלי פתחנו כל כך הרבה הרדיסקים וכולם (טוב נו חוץ מאחד) עובדים עד היום.. אם הוא לא משאיר את ההרדיסק חשוף הרבה זמן (ובמדריך כל מה שצריך זה כמה דקות בודדות להשאיר את ההרדיסק חשוף) אני לא רואה שום סיבה שיגרם נזק..
פורסם 2004 במאי 1821 שנים מחבר היתי שם את זה בסטיקי כמו שהצעתה אבל אין לי משוג איך ולא יודע עם מותר?והציפוי השחור זה בעצם מדבקה שהייתה לי חשבתי בהתחלה לצבוע אותו אבל החלטתי פשוט להדביק עליו מדבקה גדולה ולגזור את השאריות
פורסם 2004 במאי 1821 שנים באמת עבודה טובה. כמו שאמרו, תוסיף לד בפנים.חשוב לציין שלא תמיד יש מקום לפרספקס בצד הפנימי של המכסה. נראה לי גם יותר בטוח לחתוך פרספקס קצת יותר גדול מהחלון אבל באותה צורה ולשים בחוץ עם דבק מגע ולאטום עם סיליקון.
פורסם 2004 במאי 1821 שנים היתי שם את זה בסטיקי כמו שהצעתה אבל אין לי משוג איך ולא יודע עם מותר? אתה לא יכול...... בגלל זה פניתי לנרגילה.....
פורסם 2004 במאי 1821 שנים נו באמת אתה אומר רוב הסיכויים שההרדיסק נפגם כי הוא פתח אותו? איזה שטויות.. אני וחבר שלי פתחנו כל כך הרבה הרדיסקים וכולם (טוב נו חוץ מאחד) עובדים עד היום.. אם הוא לא משאיר את ההרדיסק חשוף הרבה זמן (ובמדריך כל מה שצריך זה כמה דקות בודדות להשאיר את ההרדיסק חשוף) אני לא רואה שום סיבה שיגרם נזק.. מסכים איתך בעבודה שלי (במחשבים) יש לפעמים דיסקים ישנים קטנים עם סקטורים פגומים, אבל עובדים. מידי פעם אני מפרק אותם ומתעלל בהם אז פירקתי אחד ובשביל לבדוק הפעלתי אותו כשהוא היה בחוץ, חשוף לחלוטין, והוא עבד בדיוק כמו לפני כן! הצלחתי לקרוא ממנו נתונים כשהוא היה חשוף בחוץ! לא האמנתי למראה עיני כי קראתי יותר מידי פעמים מאנשים לא מנוסים שאמרו שהדיסק יידפק מיד אם הוא נחשף לאוויר :\ אגב, מדריך מעולה! מגיע לו להיות במדריכים באתר או בסטיקי!
פורסם 2004 במאי 1821 שנים זה נהרס רק אם משהו נכנס ועולה על ה"עיגולים" שעל ההארד דיסק או על איפה שהוא קורא ממנוכמו כן, כשאתה פותח אותו אז יכול להיות שמשהו ישבר שם בפנים.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.