עבור לתוכן

בעיית תאימות בין לוח אם (7VAX) לכרטיס מסך (GeForce4 MX440)?

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום, שלום.

הסיפור קצת ארוך:

1. ב 12/2002 קניתי מחשב (לוח 7VAX, מעבד AXP 2000, זיכרון 256MB, מארז עם ספק).

2. אחרי כחצי שנה (7/2003), התקלקל הלוח והוחלף בחדש (אותו דגם). באותה הזדמנות גם קניתי כ. מסך חדש - GeForce4 MX440 128MB 128bit של חברת PalitDaytona.

3. מאז ההחלפה הופיעה לי בעיה מאד מעצבנת במחשב - לעיתים אקראיות המחשב נתקע והמסך עובד ל Stand-by. לא מופיעה כל הודעת שגיאה.

4. התקנתי את מערכת ההפעלה פעמיים (Windows XP), אך הבעיה לא נפתרה.

5. קניתי דיסק קשיח חדש (WD 80GB JB), ועליו התקנתי את מערכת ההפעלה, אך הבעיה לא נפתרה.

6. בדקתי את הזיכרון. הזיכרון נמצא לא תקין והוחלף באחריות לדגם של 400MHz (במקום 266MHz). הבעיה לא נפתרה.

7. קניתי עכבר אופטי  עם חיבור USB, שהחליף את העכבר הישן בעל חיבור PS2. הבעיה לא נפתרה.

8. לפי המלצות שקיבלתי בפורום הזה (לפני כמה חודשים), קניתי ספק כוח חדש Ever-Power 300W. הבעיה לא נפתרה.

9. המודם של חברת הכבלים הוחלף לאחר שהתקלקל, אך הוא לא היה הגורם לבעיה.

9. בעל החנות החליף לי את הלוח באחריות (לאותו דגם - Gigabyte GA-7VAX), אך הבעיה לא נפתרה.

10. בעל החנות נתן לי כרטיס מסך מדגם אחר לבדיקה (GeForce FX5200). הכרטיס היה אצלי כשבוע וחצי, ובזמן הזה הבעיה לא הופיעה אפילו פעם אחת.

11. כרטיס המסך שלי הוחלף באחריות לאותו דגם (אני חושב שאפילו לדגם קצת יותר מיושן, בגלל שהכרטיס שקיבלתי עכשיו הגיע בלי יציאת DVI ועם גירסת BIOS יותר ישנה מהכרטיס הראשון). הבעיה התחילה לחזור על עצמה (5 פעמים תוך חצי שעה).

הערות:

1. הבעיה חוזרת על עצמה גם עם הדרייברים המקוריים של הרכיבים וגם עם הדרייברים הכי מעודכנים.

2. אני משתמש ב Windows XP Pro, אך מותקנות אצלי 2 מערכות הפעלה נוספות (2000 ו 98). ב XP אני לא מצליח להשתמש עכשיו, בגלל הבעיה, ולכן אני עובד כרגע עם ה 2000. אני כמעט ולא משתמש במערכות ההפעלה האחרות, אז אני לא יכול להיות בטוח שהבעיה מתרחשת רק ב XP.

3. נראה שהבעיה מתרחשת רק לאחר שאני משתמש בחייגן של האינטרנט המהיר , אבל גם בקשר לזה אני לא יכול להיות בטוח, כי רוב הזמן אני גם ככה מחובר לאינטרנט.

4. אין שום התראה/הודעת שגיאה, למעט בעיות בתזוזת העכבר שניות לפני הנפילה.

5. אין שליטה על הופעת הבעיה (מופיעה באקראיות - אין משהו מוגדר שאני עושה והבעיה מופיעה).

6. נראה כי הגורם הוא כרטיס המסך, כי ההחלפה שלו לדגם אחר פתרה את הבעיה.

7. כ. הרשת מובנה בלוח.

8. בעל החנות טוען שהוא מכר הרבה מאד כרטיסי מסך ולוחות כמו שלי, אך אני הראשון שיש לו בעיה כזו.

נראה כי הגורמים לבעיה הם לא הלוח, ספק כוח, דיסק קשיח, זיכרון, עכבר או המודם של האינטרנט.

...ולשאלות:

א. האם פיספסתי משהו?

ב. האם מישהו שמע על מקרה דומה?

ג. האם יתכן שמדובר בבעית התנגשות בין הלוח לכ. המסך?

ד. האם יתכן בכל זאת שמדובר בבעיית מערכת הפעלה?

תודה על התגובות.

עריכה: הבעיה התרחשה גם ב Windows 2000. זה כנראה מעיד על כך שזו לא בעיה של מערכת ההפעלה.

פורסם

מה גורם לך לחשוב שהוא נתקע? אני בטוח שאם היית מזיז תעכבר או לוחץ על כל מקש היה יוצא ממצב המתנה

start>run>powercfg.cpl

פורסם
  • מחבר

המחשב לא עובד למצב stand-by - הוא פשוט נתקע. אני יודע מה ההבדל. במקרה שלי המקלדת תקועה לחלוטין, המסך שחור ורק RESET פותר את הבעיה.

כשרשמתי שהמסך עובר למצב stand-by התכוונתי שהוא עובר למצב שבו הנורה הכתומה דולקת ולא הירוקה ולא מופיע כלום על המסך.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל גם את זה כבר ניסיתי עם הלוח הקודם. הלוח החדש הגיע עם גירסה F12, שהיא הגירסה האחרונה של ה BIOS.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק זהה לחלוטין - אצלי ה FX5200 עובד בלי בעיות, בעוד שה MX440 גורם לבעיה. החליפו לי את כרטיס המסך לאותו דגם, והבעיות המשיכו. עם ה FX5200 לא שיניתי שום דבר ב BIOS והכל עבד מצויין.

בנוסף, חיברתי את החשמל של המחשב ישירות לתקע ולא ל UPS, והבעיה עדיין המשיכה.

בקיצור זה לא הזיכרון, לא הספק כח, לא הדיסק הקשיח, לא ה UPS וכנראה גם לא מערכת ההפעלה (כאמור, הבעיה מתרחשת גם ב XP וגם ב 2000).

ככל הנראה הבעיה היא בשילוב של הדגמים הספציפיים האלו של הלוח ושל כרטיס המסך (גם הלוח וגם כרטיס המסך הוחלפו והבעיה עדיין ממשיכה).

כתבתי לתמיכה של Gigabyte בקשר לבעיה, אך עדיין לא קיבלתי תשובה. אני אעדכן כשאקבל תשובה מהם.

פורסם

הי, אצלי יש בעיה דומה. הלוח שלי אמנם עם צ'יפסט של nvidia, אסוסa7n8x deluxe rev 2

אבל הוא לא מסוגל לעבוד ב - APG עם כרטיס ה- geforce 4 mx440 שלי. כשניסיתי את הכרטיס שלי בלוח אחר (של ABIT NF7 עם אותו צ'יפסט) הוא עבד יופי. כשניסיתי בלוח שלי את הכרטיס FX5200 הוא גם עבד מצוין. השילוב נראה לי בעייתי. זה מאד מוזר, כשהיה לי את rev 1.04 של הלוח הכל עבד כראוי.

הפתרון (?) שלי הוא לקנות radeon 9600xt ולקוות לטוב. האם למישהו פה יש נסיון מוצלח/רע עם השילוב a7n8x deluxe rev 2 ביוס 1007 יחד עם 9600xt?

(גם אני ניסיתי להחליף זיכרון, ספק וכו'). דרך-אגב גם כשניסיתי כרטיס ATI RAGE ישן יחסית הבעייה התרחשה. לכן הייתי משוכנע שזה משהו בלוח (כתבתי על זה לא מזמן). רק אתמול כשראיתי את ה AGP עובד עם ה - 5200fx השתכנעתי שהלוח (אולי) בסדר.

אנא עדכן אם וכאשר אתה פותר את הבעייה שלך.

פורסם
  • מחבר

1. התשובה של Gigabyte:

Dear Sir:

Thank you for supporting Gigabyte products and contacting GBT Tech Support.

At first, we are sorry for the late reply.

As to the problem you mentioned, please kindly try to load BIOS Fail-Safe defaults and then try to lower memory frequency in BIOS and check later. Or if you have another memory module, please try it.

If the situation remains, we suggest that you bring the board and card to the shop where you purchased

Please feel free to contact us if you have any other questions.

Best Regards,

Gigabyte Technology.

2. דבר נוסף - ניסיתי לעבוד במצב Enable VGA ב XP. מה שקורה הוא שהמסך עובד ברזולוציה של 640X480 ב 8bit, ופתאום מופיע "זבל" ושאריות גרפיקה על המסך. שמתי לב גם כשבמצב הזה מהירות הזיכרון האפקטיבית של כרטיס המסך היא 160MHz, בעוד שבמצב רגיל היא 300MHz (לפי Everest).

3. בעל החנות אמר שהוא יחליף לי (שוב) את כרטיס המסך, הפעם לדגם של חברה אחרת (עדיין MX440). בכל זאת אני שוקל לקנות את הראדון 9200 (לא SE, לא PRO). השאלה האם זה משתלם לי? (יש לי עדיין אחריות על כרטיס המסך) והאם יהיה שיפור משמעותי בביצועים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים