עבור לתוכן

מעבדי דור האטום החדש של אינטל מתחילים להיחשף, מוקדם מהצפוי

Featured Replies

פורסם

דור ה-Gemini Lake יכלול ליבות עיבוד משופרות וינסה להעניק לנו מחשבים ניידים היברידיים עממיים יותר מאי פעם

לכתבה

פורסם

לא מעניין כשיוציאו מעבד של 5 ghz תדר בסיס וטורבו ל6 אז דברו איתי 10 שנים רק מורידים מתחים ומקטינים תהליך יצור יאללה אני צריך 6ghz בבקשה מצידי 4 ליבות 200w

פורסם

דיברת שטויות - כל תהליך הקטנה של הייצור משפרים בהרבה יותר את מהירות החישובים מאשר העלאה מ 5GHZ ל 6... למה אין כאלה מספרים? היכולת לקרר בכאלה מהירויות זו הבעיה,

תקנה חנקן נוזלי ותוכל להגיע למהירויות ללא גבולות או פשוט לטבול את המחשב כולו בשמן תירס (לא מוליך חשמל וחוצץ חום מספר אחת)

פורסם

למה אתה צריך 5Ghz ? ליבה אחת שיש היום עם 3Ghz חזקה פי 2 או יותר מליבת 3Ghz מלפני 9 שנים לא חייבים לעלות בתדר בשביל לקבל ביצועים טובים יותר.

פורסם
ציטוט של Epidem

למה אתה צריך 5Ghz ? ליבה אחת שיש היום עם 3Ghz חזקה פי 2 או יותר מליבת 3Ghz מלפני 9 שנים לא חייבים לעלות בתדר בשביל לקבל ביצועים טובים יותר.

יותר מותק.. כל מרצה שהייתי אצלו לימד אותי שאנחנו מתקדמים בכל שנה במיליוני חישובים לשניה..

פורסם

adiahha טועה חלקית, כי אם תשווה ליבה מול ליבה המהירות כן משפיעה, אם תקח מעבד מלפני 5 שנים לדוגמה דור 2 נגד דור 7 , ותשווה מעבד ישן עם מהירות ליבה מהיר יותר, יתעלה על החדש כ single core. כמובן כיום המעבדים מהירים יותר כי זה שילוב רב של cores במעבד יחיד וביחד הם מהירים יותר ועוד כל מיני טכולוגיות חדשות נוספות שמתחבאות שם. כיום יש עדיין תוכנות שלא מיעודות לעבוד עם ריבוי מעבדים ובהם מהירות הליבה זה מה שקובע.

פורסם
ציטוט של גולן ונטו

יותר מותק.. כל מרצה שהייתי אצלו לימד אותי שאנחנו מתקדמים בכל שנה במיליוני חישובים לשניה..

מי זה אנחנו?

אינטל מהדור השני של סדרת הi, בקושי אם בכלל משפרת 5% בביצועי המעבד באותו תדר בין דור לדור.

פורסם

אנחנו כבני אדם חח

אני לא מסכים איתך כל המבחנים והטסטים מראים עשרות אחוזי שיפור בכמה סוגי הרצה.. מצטער ?

פורסם

בהנחה ששנינו בני אדם אנחנו לא חיים על אותה פלנטה.

אינטל בסדרת הi מדור 2 עד דור 8 בליבה בודדת בתדר זהה שיפרה בין דור לדור בין כלום ל5%.

אולי קפיצות קטנות מעבר.

זה לא משהו שקשה לבדוק.

21.6% שיפור ב6 שנים עבור תדר זהה או הספק ליחידת תדר, במקרה הזה PassMark לא צפוי להיות הבדל גדול במבחנים אחרים.

i5 2500 2011

4 ליבות במאמץ
3400 GHz

PassMark score 6303
6303/4/34=46.3 PMs/100GHz

i5 7500 2017

4 ליבות במאמץ
3600 GHz
8110
8110/4/36=56.3 PMs/100GHz

56.3/46.3=1.216
21.6%

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים