עבור לתוכן

קירור אוויר שקט - פרויקט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל, אני חדש כאן, אז שלום יפה  8).

אני מריץ מחשב הקלטת אודיו, אני מנסה להשתיק אותו כמה שיותר בתקציב הנמוך ביותר האפשרי.

מפרט:

מארז גנרי מצ'וקמק

P4S8X רביזיה שניה

P4 2.4B באוברקלוק ל-2667 מגה הרץ.

512MB RAM בצ'יפ אחד של קינגסטון ValueRam.

Maxtor DiamondMax9 60GB

WD 1200JD

Zalman 6500AL-CU

מאוורר מארז Zalman 80mm

ספק כוח HEC475

פעולות השתקה שביצעתי:

- הדבקת יריעות ספוג על צידי המארז

- התקנת מאוורר המארז על מסגרת גומי שגזרתי מפד ישן של עכבר, לבידוד הוויברציות.

- החלפת מאוורר ה-80מ"מ של הספק במאוורר של Zalman, והתקנת הספק ע"ג מסגרת גומי.

- התקנת המאוורר של המעבד (Zalman 6500) על גבי בידוד גומי, גם ה-Bracket וגם המאוורר עצמו.

כרגע יש עוד שני דברים שאני שוקל לעשות:

1) לקנות מאוורר 92מ"מ ולהחליף את המאוורר השני של הספק. אני מחפש מאוורר 92 מ"מ שקט, עדיפות ל-Zalman אבל לא ראיתי אף חנות בארץ שמחזיקה את הדגם הזה. אז אשמח לקבל המלצות למאוורר 92מ"מ שקט כמה שיותר.

2) לקנות ערכות קירור לדיסק קשיח של Zalman (לא זוכר את שם הדגם). למישהו יש נסיון איתן? לפי המפרט זה צריך להיות אחלה של דבר.

השיקול העיקרי הוא שקט ותקציב. קירור פחות חשוב לי, האוברקלוק שלי לא ממש רציני ולא אכפת לי גם לבטל אותו בשביל להרוויח שקט.

פורסם

הדבר החשוב ביותר הוא לקנות ספק שקט.

להחליף מאווררים זה לא כל כך פשוט כי רעש הולך עם תפוקת אויר ואם תהיה פחות תפוקה אז הספק יתחמם וזה גרוע מאד. אז תקנה ספק שקט לגמרי ותמכור את הנכחי.

הפתרון הטוב ביותר לשקט לדיסק זה מוצר שהוא תיבה סגורה לגמרי שמקררת את הדיסק ע"י הולכת החום אל מחוץ לתיבה. לא זכור לי איפה קראתי את הסקירה.

אתה לא צריך שום ערכת קרור של ZALMAN ! אתה רוצה שקט ואין לך בעיה של התחממות הדיסק בגלל חוסר איוורור.

דבר נוסף - מאווררים יכולים ליצור שריקה אם יש משהו שעומד בתוך הרוח.

מה שחשוב לגבי מאווררים דיסקים וכ"ו זה שלא יהיה מגע מתכתי קשיח שיעביר ויברציות למארז. אז רגליות גומי סיליקון במקום הברגים בבקשה (: היכן שניתן , אפשר גם לחזק עם גומיות את הדיסקים.

ספוג רגיל לא מבודד רעש טוב מספיק. חברת אורנים סיילנסר בק.אתא עובדת עם ספוג מיוחד לבידוד אקוסטי של מחשבים ומארזים. הכי טוב ראה : www.quietpc.com יש לבידוד שתי שכבות לפחות.

פורסם

ותקנה מאווררים שקטים כמו ה80mm Panaflo fan L1A שהוא לא מוציא הרבה CFM אבל הוא רק 21dba .

מאוורר למעבד אני רואה שיש לך שקט כבר. אז אם יש קצת $ ספר קנה את הסיילנסר וזהו. המחשב שלך לא אמור להוציא רעש חוץ מהארד דיסק

פורסם

תחתוך את הגרילים המעפנים שהמארז שלך ככל הנראה מתהדר בהם

לא רק שהם חוסמים את האוויר, הם גם מרעישים

בכל הנוגע לקירור / שקט, זה ככל הנראה המוד עם היחס השקעה/תועלת הגבוה ביותר

פורסם
  • מחבר

אהמממ...

למעשה, הדיסק שלי רץ כרגע על 64 מעלות צלזסיוס בממוצע (המקסטור; משום מה אני לא יכול למדוד את ה-WD).

כשאני מפעיל את המחשב בלי הדיסקים שומעים רק את הספק וממש קצת. הספק הוא של HEC ואמור להיות שקט במיוחד (מתחת ל-25 דציבלים). בפועל זה לא ממש ככה... אני לא מפחד מהתחממות בגלל שהזלמן לא רץ יותר לאט (הוא מחובר בלי הנגד).

אז נראה לי שדווקא לי תזיק לי הערכה של זלמן, ואני *מאוד* מפחד לתקוע את הדיסק בתוך מגירה ללא מאוורר, ואני לא מתכוון להוסיף למערכת עוד מאוורר.

אז - למישהו יש מאוורר 92 מ"מ מומלץ, שקט כמה שיותר?

פורסם

שלום שלום.

תקשיב אני לא יודע כמה אני אעזור לך עכשיו אבל לפי דעתי אם אתה רוצה שקט וגם קור תקנה קירור מים זה קניה חד פעמית להרבה זמן ואז גם תוכל לעשות אובר קלוק בשביל הכיף.. (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים