עבור לתוכן

התייעצות לגבי שדרוג מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להריץ Player Unknown Battlegrounds בהגדרות בינוניות בצורה חלקה. כרגע בהגדרות נמוכות אני לא מצליח להגיע ל - FPS יציב (יכול לשבת על 80, אבל בזמנים מסויימים לרדת מתחת ל - 30).

לדעתי המעבד מהווה צוואר בקבוק, והייתי שמח לדעת האם אפשר וכדאי לשרדג אותו (ללא לוח אם), ואם כן לאיזה מעבד. התקציב הוא עד 1,000 שח, רצוי פחות אם התמורה למחיר טובה.

המערכת שלי בת 5 שנים, מלבד - כרטיס מסך, ספק כוח וכונן קשיח, אשר שודרגו לפני כשנה:

מעבד - I5 2500 (Sandy Bridge)

לוח - Intel DH67BL

זיכרון - 16GB DDR3 - 665MHz (9/9/9/24)

כרטיס מסך - Gigabyte GTX 1060 G1

ספק - ANTEC 500

כונן קשיח - SSD של Sandisk

תודה!

פורסם

בהסתברות גבוה מאד המעבד אינו הגורם האשם לירידה או פגיעה בביצועים כפי שתארת.

דבר ראשון ולפני הכל, הייתי טורח לבצע התקנה נקיה של מערכת הפעלה לאחר פרמוט של הכונן הקשיח

ולוודא שכל הדרייברים ומערכת ההפעלה מעודכנים כיאות. גם על הכותר משחק להיות מעודכן.

דבר שני יש לנקות את המחשב היטב מאבק, במיוחד מגופי הקירור של הרכיבים השונים - בכללם המעבד.

*את זה תבצע לפני התקנתו מחדש.

נפילת ביצועים כפי שתארת מתרחשת כאשר:

א. המערכת מתחממת יותר מדי ומורידה תדרים כדי לשמור על טמפרטורת עבודה תקינה.

ב. כאשר ישנה במערכת הפעלה בעיה של נוזקות או יישומים שרצים ברקע, וגוזלים משאבים אשר בתורם מאיטים את המערכת.

ג. כאשר הכותר אינו מעודכן בפטצ'ים אחרונים ו/או הדרייבר כרטיס מסך לא מעודכן גם הוא.

ד. כאשר הדיסק הקשיח נכנס לפעולה מסיבית של IO בשל פעולת רקע שמפריעה באמצע המשחק.

בצע האמור מעלה וחזור לכאן עם פידבק. יש לי תחושה שתחזור שבע רצון והכל חזר לתקינותו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת.
את רוב ההמלצות כבר יישמתי לפני שכתבתי את ההודעה, אבל כדי לתת תמונה יותר מלאה, תיאור התנהגות המערכת בזמן ריצת המשחק (משתמש ב - HW Monitor):
1. המעבד מוקדש למשחק, אין תהליכים אחרים שגוזלים מעל 1-2%. מה שיחסית מוריד את החשש לתוכנה שגוזלת משאבים ברקע. בזמן המשחק מגיע ל - 100% שימוש חלק מהזמן.
2. המעבד מגיע ל - 75 מעלות במאמץ ממושך.

3. כרטיס המסך מגיע קרוב ל - 100% שימוש, ול - 65 מעלות לאחר מאמץ ממושך.

4. Clocks ב - CPU נעים בין 3000 ל - 3691 MHz.
5. מוזר קצת - בחלק של הלוח אם, ה - VREG מגיע ל - 100 מעלות, וה - CPU ל - 150. זה למרות שבחלק של ה - CPU כל ליבה לא עוברת את ה - 75 מעלות.

עוד כמה דברים
Overwatch ב - Ultra לא יורד מ - 60 FPS.

בעבר הייתה לי בעיית התחממות של המעבד, שנפתרה לאחר שהחלפתי מאוורר לפני כשנה (שיפר פלאים את התנהגות המחשב). ההתנהגות הנוכחית לא דומה למה שקרה בזמנו.
ונראה שבהגדרות high ה - FPS יותר יציב (60 במקום 100 שיש ב - LOW, אבל פחות נפילות).

פורסם

האם יש אוורור מספק בתוך המארז של המחשב ? 

נקודה לבדיקה.

האם משחה תרמית מרוחה כנדרש בין המעבד לגוך קירור שלו ?

שווה מחשבה (ובדיקה).

לא מוצא חן בעייני שתדרי מעבד יורדים מ 3300MHZ , זה מעבד שאמור לתת 4 ליבות על 3300 מינימום. אולי בטעות כתבת 3000 ?

אל תעבוד עם hwmonitor בהקשר הזה,

עבוד עם msi afterburner והצץ בצד שמאל כאשר ה- FPS יורד, מה מצב עומס מעבד ומצב עומס כרטיס מסך באותו רגע.

זה יסייע קצת להבין מה קורה.

האם זה מתרחש בנקודות ספציפיות בכותר או באקראיות לחלוטין ?

ברמת העקרון מעבד סנדי ברידג (גם כאשר אינו מומהר) לא אמור לספוג נפילת ביצועים כפי שתארת עד כדי 30 FPS

ולכן האשם כנראה במקום אחר. יתכן אגב וזו התנהגות הכותר (לא מכיר אותו) ואתה עובד עם Vsync וברגע שהוא לא תומך ב 60 כמינימום,

אז המערכת פוגעת בתדר המסונכרן הבא שהוא 30.

פורסם
  • מחבר

המארז לא רע (מאוורר "12 אחורי החוצה ומאוורר קדמי פנימה), וסה"כ הטמפרטורות נראות בסדר.

ה FPS יורד בנקודות "מאתגרות" למשל כשרואים מפה פתוחה גדולה.

ה - clocks לא יורדים מ - 3,000 בזמן מאמץ (יותר קרוב למקסימום שציינתי רוב הזמן).

באופן מובהק אני מקבל FPS יותר טוב בהגדרות HIGH. יותר מאשר ב - LOW ויותר מאשר ב - ULTRA. ומסתבר שאני לא היחיד (לינק מצורף).

נראה לי שזה קטע של משחק עצמו. הם גם בסוג של בטא ("early access"), אולי יסודר בעדכונים בהמשך.

פורסם

אם כך אז נמצאה הבעיה ומדובר בכשל אפליקטיבי ואין כל קשר לחומרה או למערכת ההפעלה ומצבה.

שמח שחסכנו לך מאות/אלפי שקלים על שדרוג מיותר :)

אגב, המכונה הנוכחית כנראה תספק אותך מבחינת כח, לעוד שנה (אם לא שנתיים). לא רוצה להתנבא מעבר לכך.

עוד לא ראיתי כותרי משחק בשוק, שמבקשים כדרישת סף **להרצה טובה**, מעבד 6 ליבות ומעלה.

ומעבד 4 ליבות שלך, אינו נופל מבחינה פרקטית ממעבד 4 ליבות "חדש" - הפערים זניחים.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעת :)

המון המון תודה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים