עבור לתוכן

מחשב לא נטען מעבר ל98%

Featured Replies

פורסם

מחשב חדש של ASUS בין כמה שבועות, כשאני על המחשב אני דואג לעבוד איתו עם מטען מחובר.

האם תקין?

A.png

פורסם

לא נראה לי קריטי.

במחשב שלי יש פיצ'ר שעוצר את הטעינה ב-80% בשביל לשפר את אורך חיי הסוללה.

פורסם
ציטוט של Gimel

לא נראה לי קריטי.

במחשב שלי יש פיצ'ר שעוצר את הטעינה ב-80% בשביל לשפר את אורך חיי הסוללה.

יש על זה ויכוח בין הרבה מומחי טכנולוגיה/חשמל, האיסור בין לעבור מתחת לרמת סוללה מסויים של 5 אחוז ערך ועד 100 ולא להטעין מעבר, ולא להשתמש במחשב

כשהוא מחובר למטען, יש גם נושא כמות הטעינות מ0 ל100 של כל חיי סוללה אגב

כמובן יש הגנות כיום על הטעינה -כשמגיע ל 100 אז הוא חודל להטעין או כשמחובר לחשמל אז יעדיף להשתמש בחשמל התקע

לכל סוללה תמיד יתנו אורך חיים של עד 3 שנים לממוצע עם אחריות אפילו עד 3 שנים כי זוהי שיטת הליתיום לצערינו :/

פורסם

אין פה שום ויכוח, יש אנשים שמודעים לעובדות ואנשים שלא :)

אין שום בעיה להשאיר את המחשב מחובר לחשמל כי הוא פשוט מפסיק את טעינת הסוללה כשהיא מגיעה ל-100% (או קצת מתחת). אין שום משמעות לניתוק של המחשב מהחשמל.

כמו כן, בסוללות ליתיום-יון (שיש היום ב-100% מהמכשירים האלקטרוניים) אכן עדיף לא לרדת ל-0% אלא להטעין אותן כבר באיזור ה-20% מקסימום, מהסיבה הפשוטה ששימוש בסוללה שנמצאת כבר לקראת הסוף שלה הוא יותר "קשה" לסוללה ועלול לפגוע בה.

בעבר אולי היו על זה כל מיני ויכוחים וכל מיני מיתוסים שונים ומשונים (כמו "אפקט זיכרון", שלא רלוונטי לסוללות ליתיום-יון) כי עדיין היו בעולם סוגים שונים של סוללות נטענות (Ni-MH או Ni-Cd) שעבורן זה היה רלוונטי, אבל היום כל המכשירים האלקטרוניים משתמשים בליתיום-יון ולכן העולם נחלק לאנשים שמודעים לעובדות ולאנשים שעדיין תקועים על מיתוסים שכבר לא רלוונטיים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים