עבור לתוכן

דבק מיוחד לפלסטיק וכמובן למודינג...

Featured Replies

פורסם

שלומות,

שמעתי על דבק מיוחד לפלסטיק שכאשר אני מורח אותו על פלסטיק א' ועל פלסטיק ב' במקומות שהם אמורים להתחבר, ומצמיד את פלסטיק א' לפלסטיק ב', אז הדבק "ממיס" איכשהו את הפלסטיק ומחבר אותו כאילו נוצרו פלסטיקים א' ו ב' מחוברים אחד לשני... כמובן שכל זה יכול ליהיות בולשיט אחד גדול אבל אני אשמח אם תעזרו לי לחפש את הדבק המסתורי הנ"ל.

יכול ליהיות שגם הדבק פשוט פלסטיק במצב צבירה רך והוא מתקשה באוויר וכאשר מצמידי את פלסטיק א' ו ב' עם הדבק המרוח עליהם אז הדבק מתקשה ומדביק בינהם עם דבק שהוא בעצם פלסטיק...

זה ממה חשוב לי הדבק הזה ואשמח אם תאמתו לי את הפרטים שנתתי ואולי גם קישור או המלצה מאיפה לקנות...

כמובן שאם יתברר שהעניין הוא בולשים אחד גדול [אני מקווה שלא] אז אשמח אם תמליצו על על דבק בסגנון זה הדבק הנ"ל. השימוש הוא ל :

נשברו לי כמה דברים מפלסטיק והיתי שמח להדביק אותם בצורה בטוחה ונורמאלית... ושכמובן לא ישברו בקלות כמו עם דבק רגיל שמכער את הפלסטיק שאותו הדבקתי.

פורסם

הכן כן דבק כזה קיים הוא מגיע עם שני מזרקים שהם שני נוזלים סמיכים טיפה נוזל אחד מורכים על חתיכת פלסטיק א ונוזל שני על חתיכחת פלסטיק ב וכאשר מחברים זה נשאר מחובר לתמיד ניתן לקנות ברשת אייס או בהום סנטר ישם סוגים שונים של הדבק בסגנון תבקשי/ש עזרה בחנות והם כבר יעזרו לך.

מקווה שעזרתי.

פורסם

שמעת פעם על אפוקסי?

זה נותן אותה תוצאה לפי ההסברים שלך...

פורסם

אפוקסי לא משהו משאיר סימנים לאחר סיום העבודה

פורסם

אפוקסי עובד על אותו עיקרון של שני חומרים שמערבבים ואז נוצרת ראקסיה כימית וזה בעצם מדביק...

פורסם

ואייייי זה לא דבק , זאתי תמיסה שממיסה את הפלסטיק ומאחדת אותו .......תחכו לתגובה של אליאנין הוא כתב על זה פעם .

ותעשו לי טובה אל תכתבו שטויות ........וזה לא דבק אפוקסי !

פורסם

הדבר המדובר הוא דבק שמכיל ממסים מסוגים שונים ובעוצמות שונות - סוג אחד כזה של חומר הוא כלורופורם המשמש גם להרדמות (אני משתמש בו מפני שהוא נותן תוצאות ללא תחרות - אך אני ממליץ בחום למי שמעולם לא עבד עם החומר ואיננו בא מתחום בו מתעסקים עימו להשתמש בכלורופורם...).

סוג נוסף הוא הדבק המשמש להדבקת מודלים מפלסטיק - מטוסים לדוגמא. בכל חנות תחביבים שמוכרת גם מודלים, צבעים למודלים תמצאו גם את הדבק, הוא בד"כ מגיע במיכלים קטנים עם מכחול למריחתו - בד"כ אלו שמגיעים עם מכחול הם ממסים חלשים יותר (אחרת המכחול היה נמס ;) ) אך מספיקים לצרכי מודינג. ואלה המגיעים ללא מכחול או שאינם מכילים ממס או שמכילים ממס חזק. אם אינכם בטוחים שאלו את המוכר ואף אל תתביישו לבקש ממנו הדגמה ע"מ להיות בטוחים.

מקום נוסף ממנו ניתן להשיג דבקים כאלו הוא חנויות פרספקס - לא זגגים - אלא מקומות בהם עוסקים רק בפרספקס - הם בד"כ מוכרים את הדבק המתאים במיכלי זכוכית קטנים ברווח לא קטן.

מה השימוש המתוכנן? אולי יש פיתרון יותר טוב או יותר מתאים...

פורסם

F-104 - "מתאים להדבקת פלסטיק קשיח, פרספקס (אקריליק) , A.B.S , פוליסטירן, פוליקרבונט, נוריל."

מכיל 40 סמ"ק.

" יש לנקות את השטחים משומן, אבק או לכלוך אחר (רצוי בפריימר F-106) . יש למרוח שכבה אחידה על שני החלקים המיועדים להדבקה ולחבר בין שני החלקים מייד."

תוצרת "סאסא כימיה" .

יש גם F-105-20 לפי.וי.סי לסוגיו השונים.

כל ספק חמרי פלסטיק יש לו. 10ש"ח בערך אני חושב.

פורסם
  • מחבר

טוב אז לסיכום:

ללכת אל חנות טיסנים ולבקש מהמונר את הדבק הנ"ל ולהסביר לו לאילו צרכים כדומה.

אבל איזה דבק באמת הכי יעיל וממש לא משאיר אפילו סימן אחד ואיזה הוא הכי מהיר? משום שבטיסנים אני יודע שזה משאיר סימן וגם טיסנים הם מעץ הלא כן? אז זה גם לעץ לא? או שזה פשוט פלסטיק שמתקשה? תסבירו לי בבקשה אם הדבק הוא נדבק בצורה א' או בצורה ב' [ראו הודעת הדיון את שני הדרכים] וגם במטוסים לוקח המון זמן נכון? משום שאני אדביק חלקים קטנים שקשה להחזיק אותם יציבים כמה שעות...

תודה מראש.

ושוב תודה לאלה שכבר עזרו.

פורסם

הוא עולה בערך 10ש"ח אם תקנה אותו לבד אצל ספק של החומר, אם תקנה אצל מוכר פלסטיק יעלה 15ש"ח (לפחות אלו הבדלי המחיר בירושלים) - כמו שאמרתי מקודם הם מוכרים ברווח יחסית גבוה - לא ממליץ (מה שכן אצלהם זה תמיד אותו f104 - אם כי כבר ראיתי כאלה המוהלים אותו).

אגב, נמנעתי בכוונה מלציין שמות דבקים מפני שישנם המון סוגים - חלקם חזקים מה104 (שאגב לא טוב כ"כ לפוליקרבונט=נוריל) וה105 וחלקם חלשים בכל תלוי באפליקציה לה זקוקים לדבק. ישנו לוקרילט, ציאנואקרילט, rvd405 ועוד המון נוספים - לא להינעל על סוג אחד, אעפ"י שזהו מהמוכרים והנמכרים בעולם, השתמשתי כבר בהרבה יותר טובים ממנו.

חלקם אף היו זולים בהרבה... שוב תלוי מה האפליקציה לה זה דרוש...

***בעעעע - הוספת בזמן שכתבתי -

סוג נוסף הוא הדבק המשמש להדבקת מודלים מפלסטיק - מטוסים לדוגמא

כתבתי מפורשות שהוא מיועד לפלסטיק ולא עץ!

פורסם
  • מחבר

הוא עולה בערך 10ש"ח אם תקנה אותו לבד אצל ספק של החומר, אם תקנה אצל מוכר פלסטיק יעלה 15ש"ח (לפחות אלו הבדלי המחיר בירושלים) - כמו שאמרתי מקודם הם מוכרים ברווח יחסית גבוה - לא ממליץ (מה שכן אצלהם זה תמיד אותו f104 - אם כי כבר ראיתי כאלה המוהלים אותו).

אגב, נמנעתי בכוונה מלציין שמות דבקים מפני שישנם המון סוגים - חלקם חזקים מה104 (שאגב לא טוב כ"כ לפוליקרבונט=נוריל) וה105 וחלקם חלשים בכל תלוי באפליקציה לה זקוקים לדבק. ישנו לוקרילט, ציאנואקרילט, rvd405 ועוד המון נוספים - לא להינעל על סוג אחד, אעפ"י שזהו מהמוכרים והנמכרים בעולם, השתמשתי כבר בהרבה יותר טובים ממנו.

חלקם אף היו זולים בהרבה... שוב תלוי מה האפליקציה לה זה דרוש...

תראה, שיעלה אפילו 80 שקל ... זו לא בעיה בשבילי [חמסה טפוx3 ^_^ ] ועם כל הכבוד, אל תבקש ממני לצפות מדבק בעשרה שקלים להדביק פלסטיק בצורה חזקה משום שדבק סלוטיפ עולה עשר שקל.

אני רוצה פשוט שזה "ילחים" את הפלסטיקים כאילו נוצרו מחוברים ושלא ישאיר שום סימן של הדבקה.

כמובן שלא יהיה מסוכן שלא ידביק לי את הידיים או משהו כזה... כמובן אם זה מיועד אך ורק לפלסטיק ודברים אחרים זה לא ידביק אז אין בעיה.

תמיד אפשר למצא איזשהו מקל בשביל למרוח את הדבק הלא כן?! או אפילו עם דף- לעטוף את האצבע ולמרוח.

אני רק עכשיו קולט איזה דבר פצצה זה דבק שממיס פלסטיקים ו"מלחים" אותם אחד לשני... תחשבו על זה, המון אפשרויות\אופציות להדביק חלקים מסוימים... לפי החישובים שלי [שד"א הם בולשיט אחד גדול] , לבן אדם ממוצע עם בית ממוצע, יש לפחות [עם דגש על לפחות] 41 אחוזים פלסטיק בחדר הפתוח [לא בארונות, במגרות וכדומה אלה דברים שסובבים אותך כשאתה נמצא בחדר...

כאשר החדר המסודר, סתכלו על החדר ותחפשו חפצים מפלסטים ותודהמו לראות כמה חפצים אצלכם עשויים מפלסטיק... כמו שעכשיו תסתכלו ותראו כמה דברים אצלכם בחדר צורכים חשמל... אצלי יש 24 מכשירים הצורכים חשמל[לא כולם מחוברים לחשמל כמובן... רק 9 מהם מחוברים... כמובן שאני החשבתי את המנורה בינהם.

זה פשוט בלתי יאומן.. אני לא יודע איך הגעתי לנושא הזה בכלל כי הואממש לא רלונטי.

אז נחזור לנושאנו?

טוב אז נראה לי שכבר שאלתי הכול. רק אחכה לתשובות וזהו.

תודה מראש.

פורסם

צלצל לחנות של סיטונאי פלסטיק . דפי זהב .

פורסם

אני הדבקתי עכשיו את הפלסטיק השקוף לדלת הקדמית בדבק של מודלים של מטוסים ויצא מצויין - גם שקוף וגם חזק כמו אבן, רק צריך לקבע לאיזה שעה ואז הכל יציב.

פורסם
  • מחבר

אני הדבקתי עכשיו את הפלסטיק השקוף לדלת הקדמית בדבק של מודלים של מטוסים ויצא מצויין - גם שקוף וגם חזק כמו אבן, רק צריך לקבע לאיזה שעה ואז הכל יציב.

מממצרי לקבע את זה המון זמן אבל זה בטיחותי יותר לא?

אני עדיין אל קניתי ועדיין מחכה לתגובות..

אני רוצה אחד בפירוש ימיס את הפלסטיקים ויחבר אותם מחדש... לא ידביק אותם...

בכל מקרה אם אני לא אמצא אני אלך על דבק של מטוסים.

ד"א, אתה מעלה תמונות?

פורסם

יש תמונות בת'רד שלי לך קצת למטה בפורום תמצא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים