עבור לתוכן

win 10 - לא יכול לבטל AAM/APM בהארדיסקים

Featured Replies

פורסם

שלום,עברתי מWIN 7 לWIN 10 וההארדיסקים התחילו ל"צרצר" - אני יודע שמדובר בHEAD PARKING, בWIN 7 יכולתי דרך CRYSTAL DISC INFO לבחור לבטל את האופציות אבל בWIN 10 למרות שיש לי הרשאת אדמניסטרטור האפשרות הזו כבויה("אפורה) בינתיים הLOAD UNLOAD CYCLE עולה בערכים שלו (בערך 010 כאלה ביום)

האם מישהו נתקל בתקלה דומה כזו ומצא פתרון?

למען הסר ספק:לא מדובר בתקלה בהארדיסקים (ישנם 4 כאלה והם היו תקינים במחשב הקודם,גם נתוני סמארט תקינים)

אשמח לעזרתכם תודה רבה

פורסם

חפש כלי של יצרן הקשיח באתר שלו.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שסדרת 10TB של סיגייט החדשה (כל הדגמים) מגיעים עם בעיית HEAD PARKING (סיגייט לא קוראת לזה בעיה  אל שהסירו את הפיצ'ר שנותן לשלוט בזה)

בכככלללל מיקקרררה לאחר חיפוש מצאתי פתרון (בערך) תוכנה שנקראת KeepAliveHD

היא מונעת מהקשיח להיכנס למצב שינה בכך שהיא קוראת/כותבת כל X זמן לכונן קובץ טקסט ששוקל כמה קילובייטים.

כן זה לא פיתרון,וזה מכריח את הכונן להסתובב כל הזמן אבל זה מה שיש כנראה,הכנסתי ערך של כל 2 דקות שהכונן כותב ונעלמו הקליקים (ניסיתי זמן ארוך יותראבל מעל ל2 דקות הכונן שוב מחנה את הראש כתיבה/קריאה שלו.

לא הייתי קונה את סדרת 10TB של סיגייט אם הייתי יודע על כך, למרות המחיר הנמוך מבין המבחר שיש. מדוברת על סדרת NAS סיומת VN

וסדרת surveillance סיומת VX

נערך על-ידי hamsterboy

פורסם

באפשרויות חשמל מתקדמות של חלונות 10 לא ניתן לשלוט על זה בכוננים האלה  ?

פורסם

פה יש תשובה שמסבירה את ההבדל בין Start/Stop cycle  (נכנס למצב שינה/מפסיק להסתובב - בשליטת מערכת ההפעלה) לבין Load/Unload cycle (מבצע HEAD PARKING - בשליטת הדיסק).

פורסם
  • מחבר

הנה איך שהתוכנה ניראת ,הצילה את חיי... יש לי 3 כוננים של 10TB והרעש היה נוראי

fdf.PNG

פורסם
  • מחבר

עדכון:יצרתי קשר עם תמיכה של סיגייט שלחו לי לינק להורדה לתוכנה שתבטל את פעולת תזוזת הראשים במצב IDLE  (הם קוראים לזה EPC),אז לשירות לעתיד למי שייתקל בת'רד הנה הלינק להורדה+המייל אחד לאחד מסיגייט.קטסטרופה הסתיימה רשמית:

*עליי לציין אני משתמש בשני כונני NAS 10 טרה+סקייהוק 10 טרה (הם לא מיועדים לשימוש כעקרון בדסקטופ,אבל בגלל שהגרסת דסקטופ נמכרת בארץ במחיר יותר יקר לקחתי אותם,גם בגלל שהNAS עמידים יותר בLOAD\UNLOAD CYCLE ערך 600K....   כן אני יודע שזה אירוני שאותו פיצ'ר שעושה לי בעיות הוא גם זה שנותן עמידות יותר גבוהה....לברקודה יש רק

300K

https://apps1.seagate.com/downloads/certificate.html?key=554427070904 

לינק לתוכנה

המייל:

Thank you for contacting Seagate Support. We understand that your Seagate HDD makes an unusual noise when idle, but doesn't make the noise when accessed. We regret any inconvenience this may have caused you. We request you to try the following troubleshooting, to see if it helps to resolve the issue.

1. Connect the drive to a SATA port 
in a PC and boot to Windows.

2. Download the latest 
SeaChest and install it in Windows.
https://apps1.seagate.com/downloads/certificate.html?key=554427070904

3. Open 
SeaChest and its own command prompt will open.

4. First, get the drive's Handle which could be PD0, PD1, or PD2, etc.
Copy and paste or type the following in the command prompt and then press Enter.

SeaChest_PowerChoice --scan

5. Next, confirm if EPC (Extended Power Conditions) is supported and enabled for this drive. The following uses PD0 as an example and you should Use the correct drive handle in the command.

SeaChest_PowerChoice -d PD0 --deviceInfo

Locate EPC [Enabled] near the bottom of the list under Features Supported: 

6. Next, to disable EPC, copy and paste or type the following in the command 
prompt and then hit Enter.

SeaChest_PowerChoice -d PD0 --EPCfeature disable 

7. Confirm if EPC is disabled. Copy and paste or type the following in the command prompt and hit Enter to get the drive information again.

SeaChest_PowerChoice -d PD0 --deviceInfo

If 
EPC is disabled, it will show EPC without the [Enabled]. 

8. Shut down the computer and then install the drive in the NAS.

Now monitor if the drive makes the noise as it did before. If the issue persists, please reply to this email so that we could check for other possible troubleshooting. Awaiting your response at the earliest.

Please reply to this email if you require further assistance.

Regards, 
Surya 
Seagate Support
servlet.ImageServer?oid=00D00000000hhzl&esid=0183A00000mS3Z4

נערך על-ידי hamsterboy

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים