עבור לתוכן

מחפש לוח אם חלופי (חדש)

Featured Replies

פורסם

הי חבר'ה,

המחשב היום נכבה ולא נדלק, לאחר פירוק כל החלקים ההנחה היא שלוח האם כשל.

אני רוצה המלצה ללוח אם חלופי לגיימינג,

יש לי כרטיס מסך gtx1060 מיני (מאוורר אחד) של evga.

מעבד i5 4460 3.2

2 זכרונות שכל אחד 4gb.

(מפרט מדויק בפרופיל שלי)

מעדיף שיהיו 4 חריצים לזיכרונות ראם, ככה אוכל להוסיף זכרונות בהדרגה כי התקציב שלי מוגבל. אם העדיפות היא ללוח אם בעל 2 חריצי זיכרון, אחיה עם זה.

אני לא יודע מה המחירים הסטנדרטיים של לוחות אם לגיימינג וקשה לי לנקוב במחיר.

בואו נגיד שעד 1500₪ וגם זה בהגזמה מטורפת, ממש הסחפות.

תודה

פורסם

הלכת רחוק עם התקציב.. חפש איזה לוח ATX עם 4 סלוטים לזיכרונות, עם מספיק חיבורי sata 3 ו- usb 3.0 ושיהיה במחיר סביר. אני אפילו הייתי שוקל לחפש כזה יד שניה, חבל להשקיע הרבה כסף במחשב ישן.

לוח לדוגמה:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=B85-Pro4

פורסם
  • מחבר

מה, זה נקרא ישן? :(

אתה ממליץ על שדרוג מעבד?

פורסם

א. המעבד Core i5 4460 שייך לדור הרביעי (Haswell) של משפחת ה Core של אינטל והוא עושה שימוש בתושבת 1150. מעבדי אינטל הנוכחיים הם מהדור השביעי (Kaby Lake) והם עושים שימוש בתושבת 1151. בקרוב אמור להשתחרר הדור השמיני של מעבדי ה Core של אינטל והוא יעשה שימוש בתושבת חדשה (שכנראה תקרא 1151-2 או משהו דומה). לכן אפשר לומר שהמחשב שלך "ישן" ולכן גם קשה יחסית למצוא עבורו לוחות אם סבירים.

ב. באופן מעשי, השיפור בביצועים בין הדורות השונים של מעבדי אינטל הוא יחסית קטן, כך שהחלפת המעבד שלך בדגם המקביל מהדור הנוכחי כנראה לא תיתן שיפור ביצועים משמעותי.

ג. בנוגע לשדרוג - זה תלוי בשימושים שלך במחשב. אם אתה מעוניין בשדרוג המבוסס על מעבד אינטל מומלץ שתמתין קצת עד שהדור השמיני של המעבדים ייצא לשוק, שכן, לפי השמועות, הוא אמור להביא איתו שיפור ביצועים משמעותי. אפשרות אחרת לשידרוג היא קניית שילוש (מעבד, לוח אם וזיכרון) המבוסס על מעבדי ה Ryzen של AMD. אם אתה לא מעוניין בשידרוג והמעבד הנוכחי מספק אותך - נסה למצוא עבורו לוח אם מתאים.

פורסם

לא חושב שכדאי להשקיע המון כסף.

זה לא כזה משנה אם אתה קונה לוח לגיימינג או לוח "רגיל".

יש לוחות בפחות מ-250 שקל, שאמנם מכילים רק 2 חריצי זכרונות, אבל אתה יכול למכור את הזיכרון הקיים ב-100 שקל לפחות ולקנות 2X8GB.

כך שעדיין ההשקעה תהיה הרבה מתחת לתקציב.

אתה יכול גם לשדרג את הספק באותה הזדמנות.

פורסם

אני הייתי מחפש לוח יד שניה עם 4 חריצי זיכרון ב150 ש"ח וסוגר את העניין. גם אם אתה מתכוון להחליף את המחשב בעתיד הקרוב וגם אם לא, הייתי משתדל להשקיע בו כמה שפחות. זה הרי בס"כ לוח שאין לו השפעה (גדולה אם בכלל) על הביצועים, וחוץ מזיכרונות אני לא חושב שיש מה לשדרג במפרט הנוכחי. השדרוג הבא אחרי הוספת זיכרון לדעתי צריך להיות כבר החלפת שילוש, וזה אומר גם על הדרך להחליף ספק כוח כדי לשמור יותר על השילוש החדש.

נערך על-ידי --- The King ---

פורסם
  • מחבר

אין אתם אלופים,

תודה 

פורסם

אין סיבה לקנות בחול כשאתה יכול לקנות בארץ בחנות כמו TMS בכמעט אותו המחיר ועם אחריות.

פורסם
ציטוט של Gimel

אין סיבה לקנות בחול כשאתה יכול לקנות בארץ בחנות כמו TMS בכמעט אותו המחיר ועם אחריות.

סלח לי אם לא שמתי לב - אבל לפני שליחת הקישורים עשיתי בדיקה באתר TMS, והלוח הזול ביותר עם 4 חריצי זכרונות היה הלוח הבא:

http://www.tms.co.il/product/13215

בגזרת הB85 והH81 כל הלוחות הם עם 2 סטיקים של זכרון.

אכן יש את עניין האחריות והמחיר, אבל זה לא אותו הלוח (במיוחד לא מול לוחות הגיימינג מחו"ל)

אם כבר מהארץ הייתי קונה את הלוח הבא:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=B85-Pro4

שלפחות כולל 4 חריצי זכרון.

ניתן להתווכח שלא צריך את כל הסלוטים, אבל אם כבר קונים לוח, לדעתי שווה להשקיע בלוח שלא יגביל אותך בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים