עבור לתוכן

מחשב קופא לכמה שניות וחוזר לפעולה

Featured Replies

פורסם

אהלן, אשמח לעזרתכם.

ברשותי מחשב נייד DELL שנגמרה לו בדיוק האחריות.

ביומיים האחרונים מתרחשת תופעה שבזמן הפעלת סרט, סידרה או שיר, כל 20 דקות בערך נשמע סאונד קפוא של תקליט שבור למשך שניה, התמונה קופאת במידה ומדובר בקובץ וידאו ואז חוזר לעבודה.

האם יכול להיות שזה קשור לדיסק קשיח?

למחשב דיסק קשיח SSD 128 GB.

Capture.JPG

פורסם

תוכל לפרט יותר על הלאפטופ? יש לך עוד כוננים?

זה נשמע כמו "צוואר בקבוק" שהמערכת נתקלת בה וקופאת לזמה מה כדי להספיק להזרים נתונים.. יכול להיול שהזיכרון הוירטואלי נגמר לה. כתוצאה גם מחוסר מקום אולי שלא השארת

אפשרות שנייה שפחות אפשרית זה אולי ה"קודק" שלא מותקן אצלך כראוי או לא מעודכן.. אתה מפעיל את הסרט עם vlc ?

פורסם

מסכים

נא לוודא שיש לכל הפחות כ-15 ג"ב פנוי על הדיסק הזה

בהמשך אולי כדאי שתנסה לבודד את ההשפעה של מערכת ההפעלה על התופעה על ידי הרצה של המחשב ממערכת חמה

כמו כן תנסה להפעיל עם MPC-HC (מנסיוני תוכנה קלילה וטובה מאוד)

פורסם
  • מחבר

פיניתי את ההארד דיסק- 14 גיגה פנוי.

הפעלה ב MPC אינה עוזרת, התופעה מתרחשת גם בהפעלת סרטונים ושירים ביוטיוב.

מה הכוונה מערכת חמה? הארד דיסק נייד?

אגב בלי קשר לבעיה, אתמול לאחר הפינוי מקום היה לי 14 גיגה פנוי, והיום כשבדקתי יש לי 11 ג'יגה פנוי. לאן נעלמו להם 3 ג'יגה ככה סתם?

לא הורדתי שום קובץ.

פורסם

כנס למאפיינים של מחשב שלי ותגיע להגדרות 

של הקצאת זיכרון וירטואלי ותוודא שהוא לפחות 10 ג'יגה אפילו !

לשאלתך איפה נעלמו עוד 3 ג'יגה- כנראה המערכת החלה להשתמש בה וכנראה אתה מפעיל המון תוכנות ברקע

אני ממליץ לך לפנות מקום על מנת להתקיים בנורמל

ויש האומרים ואפילו בעלון לצרכת להארכת חיים של כונן ssd

פורסם

תבדוק בEVENT VIEWER מה קורה בזמן הזה. תנסה גם לבדוק בהגדרות צריכת החשמל של המחשב אם הכוננים הקשיחים לא מכוונים להכבות אחרי 20 דקות.

פורסם
ציטוט של ag43

תבדוק בEVENT VIEWER מה קורה בזמן הזה. תנסה גם לבדוק בהגדרות צריכת החשמל של המחשב אם הכוננים הקשיחים לא מכוונים להכבות אחרי 20 דקות.

לא הבנתי מה הקשר מבלי לזלזל בתובנתך :/

מדובר בכונן אחד .. קטן מאוד מצומצם מאוד

ושוב אני חוזר תוריד vlc עוד תוכנה קטנה שמגיעה עם codek (מין איכלוס רב של כל הפורמטים לסוגי סרטים אודיו) עדכני.. אולי אולי זה זה..

פורסם
  • מחבר

בדקתי ב event, לא ראיתי שום שגיאה או אזהרבה בזמן הזה..

ההארד דיסק הוגדר למצב שינה אחרי 10 דקות, ביטלתי אך ללא שינוי.

האם ישנה תוכנה לבדיקה מקיפה של ההארד דיסק?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני אשמח לעזרה ועצות נוספות..

חבל לי סתם לקנות עכשיו דיסק קשיח בלי לוודא את התקלה

פורסם

אני לא יודע מה ביצעת מהפעולות שהציעו לך כולל אני אבל תנסה את זה 

https://www.codecguide.com/download_kl.htm

זה הקודק שחפרתי לך.. תתקין תפעיל סרט ותראה אם שוב חוזרת הבעיה.. יש מצב פשוט שהמחשב שלך זקוק לעוד הארדיסק .. זקוק למקום עבודה .. 

פורסם
  • מחבר

איך זה קשור לקודק אם התופעה הזאת מתרחשת גם בהפעלת שירים וסרטונים ביוטיוב? או סתם סטרימינג..

פורסם

אה לא ציינת ביוטיוב.. וזה כן קשור לשמע אגב

אני לא אוהב ישר להאשים חומרה.. עדיין נראה לי כחוסר מקום למערכת לפעילות תקינה.. 

זה אומר הארדיסק קטן שאולי פיצצת אותו בתכנים וסרטים.. לא יודע כמה נשאר לך מקום פנוי .. אם היית נותן לנו תמונת מצב כמו מה קורה בזמן פעולה לפחות..  ctrl+alt+del ושם נוכל לראות כמה למה ואיך יותר

פורסם

לא רואה קשר לכונן הקשיח.

היתה לי תופעה דומה שהתחילה בעקבות עדכון firmware של לוח אם, שבא לתקן בעיה אחת ויצר בעיות אחרות.

אצלי זה קרה לא רק בזמן ניגון סרטים (גם, שם זה נשמע בדיוק כמו שאתה מתאר) אלא גם לפעמים בשימוש רגיל במחשב - למשל בדפדפן, בעיקר כנראה במאמץ, כשיש לו הרבה טאבים פתוחים. פתאום הוא קופא לכמה שניות (כלום לא מגיב, גם לא העכבר) ואז משתחרר.

לצערי אין לי הצעות לפיתרון...

פורסם

תריץ MEMTEST ארוך לזכרונות ובדיקה למעבד. תנסה לעבוד קצת עם LIVECD ולראות אם זה קורה שם. תנסה לעבוד בלי בטריה ועם מטען אחר.

פורסם
ציטוט של Milford Cubicle

לא רואה קשר לכונן הקשיח.

היתה לי תופעה דומה שהתחילה בעקבות עדכון firmware של לוח אם, שבא לתקן בעיה אחת ויצר בעיות אחרות.

אצלי זה קרה לא רק בזמן ניגון סרטים (גם, שם זה נשמע בדיוק כמו שאתה מתאר) אלא גם לפעמים בשימוש רגיל במחשב - למשל בדפדפן, בעיקר כנראה במאמץ, כשיש לו הרבה טאבים פתוחים. פתאום הוא קופא לכמה שניות (כלום לא מגיב, גם לא העכבר) ואז משתחרר.

לצערי אין לי הצעות לפיתרון...

למה אין פתרון- אם זה באמת עידכון הפריימ שבאמת מאוד קשור לכל קטע הסטרימינג, אז פשוט לחזור לגרסא קודמת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים