עבור לתוכן

בעיה במאוור מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום.

אתמול הפעלתי את המחשב של אשתי ועלתה הודעה בנוגע לבעיה במאוורר המעבד.

מצרף צילום מסך של ההודעה וצילום מסך של המעבד.

המחשב עובד, מעלה windows אבל אני לא משאיר אותו פתוח

האם צריך להחליף את המאוורר?

האם יש טעם כלכלי בכך (בהנחה שלא אעשה זאת לבד)?

תודה

נמרוד

InkedIMG_20170820_215209_LI.jpg

IMG_20170820_221029[1].jpg

פורסם

תפתח את הצד של המארז ותבדוק אם המאוורר של המעבד מסתובב.

אם כן, אתה יכול להמשיך בחיים כרגיל.

אם לא, אולי צריך לנקות אותו או להחליף אותו לחלוטין.

בכל מקרה מומלץ לנקות את גופי הקירור אחת לשנה.

פורסם
  • מחבר

המאוורר לא עובד.

חוזר על השאלה - האם שווה להשקיע בלהתקין מאוורר חדש למערכת או לא?

פורסם

אם לא עובד.. במיוחד בקיץ שלנו הוא תכף יתחיל לעשות לך בעיות כגון

יקרוס לך מתוך הגנה

איטיות בלתי נסבלת

ויש אפשרות שסתם ילך לך המעבד

אז כן תקנה חדש ואתה נראה מאלה שאוהבים לשמור על וינטג' ;)

פורסם

אם אתם מתכוונים להשתמש במחשב עוד שנה, אז שווה לטפל.

אם המאוורר לא מסתובב, קיים סיכוי שהמעבד יתחמם וינזק, או סתם יתחיל לעבוד לאט (לא זוכר איזה הגנות יש לסדרת המעבדים הזו).

דיי בטוח שאפשר למצוא קירור יד שניה בזול. אולי אפילו זרוק ברחוב... 

פורסם

אני חושב שהשאלה של פותח הדיון היא של כדאיות כלכלית ולא שאלה טכנית - הוא שאל האם זה כדאי במיוחד בהנחה שלא הוא מבצע.

פותח הדיון - המחשב עצמו (בהערכה) הוא בן 8 שנים אם לא יותר - גוף קירור\מאוורר\משחה תרמית + עבודת טכנאי להתקנתו - יעלו כ-200-300 שח.

מחשב PC חדש ממותג (עם 3 שנות אחריות באתר הלקוח) בעל חומרה סבירה (וללא כל ספק עדיפה על החומרה שיש ברשותך) - יעלה כ--3500-2500 שח.

המלצה שלי - תחליף את המחשב - עשה את שלו הגיע הזמן לתת לו ללכת. אין שום הגיון (לדעתי) בלהמשיך להשקיע בפגר מהלך. מה המה גם שספק כח ישן יכול להוות סכנה של ממש (כבר ראיתי כאלה שמתלקחים - וככל שישן יותר הסיכוי לכך כמובן עולה).

פורסם
ציטוט של gabriel6

אני חושב שהשאלה של פותח הדיון היא של כדאיות כלכלית ולא שאלה טכנית - הוא שאל האם זה כדאי במיוחד בהנחה שלא הוא מבצע.

פותח הדיון - המחשב עצמו (בהערכה) הוא בן 8 שנים אם לא יותר - גוף קירור\מאוורר\משחה תרמית + עבודת טכנאי להתקנתו - יעלו כ-200-300 שח.

מחשב PC חדש ממותג (עם 3 שנות אחריות באתר הלקוח) בעל חומרה סבירה (וללא כל ספק עדיפה על החומרה שיש ברשותך) - יעלה כ--3500-2500 שח.

המלצה שלי - תחליף את המחשב - עשה את שלו הגיע הזמן לתת לו ללכת. אין שום הגיון (לדעתי) בלהמשיך להשקיע בפגר מהלך. מה המה גם שספק כח ישן יכול להוות סכנה של ממש (כבר ראיתי כאלה שמתלקחים - וככל שישן יותר הסיכוי לכך כמובן עולה).

גבריאל אתה סותר עצמך :/

שאל כדאיות כלכלית ואתה ממליץ לו להוציא פי 10 ערך כספי על מחשב חדש במקום תיקון/החלפה של רכיב

ותרשה לי לתקן- אני כן הסתכלתי על כל ההיבטים ושידע להיזהר שהמחשב שלו עלול ללכת קיביני...

ועוד דבר- המחשב הזה יכול להיות מעולה בשבילו או אישתו ... בשביל גלישה משחקי אינטרנט וסוליטר אין רע בו- הוא לא איש גימיינג או תכנת אז שייהנה  ממנו עוד 8 שנים אפילו

פורסם
  • מחבר

תודה לכם.

ההערכה הכספית היא באמת מה שרציתי.

בעקרון המחשב עבד בסדר, אבל באמת התחיל להיות קצת איטי. שוקלים להחליף. הכל תלוי באשתי כי היא משתמשת בו.

אם אני מחליף את המאוורר, איזה מאווררים אני צריך לחפש. למיטב זכרוני מחפשים לפי התושבת של המעבד. מישהו זוכר מה התושבת במעבד הזה (Intel E6500)?

אם נחליט להחליף, למה ללכת על מותג? זה מצדיק את הפרשי המחיר.

המחשב הזה הוא מחשב בסיסי מ-KSP ושירת אותנו יפה במהלך השנים.

פורסם

התושבת היא תושבת 775.

אני חושב שמאוורר ב-60 שקל מ-KSP יעשה את העבודה.

אולי צריך גם משחה תרמית.

פורסם

Dubek, המחשב התחיל להיות איטי כי המאוורר של המעבד לא עובד (אני משער גם שהמארז מלא באבק)

*המחשב משרת אותך נאמנה? אם כן, אין צורך לקנות מחשב חדש בגלל מאוורר. 

תקנה מאוורר חדש - זה עולה 50-60 שקל (אין צורך לקנות משחה טרמית היא מגיעה על הגוף קירור) אם תרצה אני מוכן להחליף לך אותו בחינם :) 

יום טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים