עבור לתוכן

זיכרון למחשב חדש עד 650₪

Featured Replies

פורסם
שלום לכולם 
זיכרון למחשב גיימינג

מעוניין לקנות במשך השבוע זיכרון 16 ראם או 8×2 (לא משנה) אשמח להצעות (חנויות אייבורי וKSP בלבד)
תקציב:
מהו התקציב שהוקצה לקנייה?650
אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת?
50± עדיף שלא 
מפרט נוכחי:
מעבד: ryzen 5 1600
לוח אם: asus prime 350m-a
קירור המעבד: כלול במעבד
(חלק מהקירורים הקיימים למעבדים מהווים הגבלה לחלק מהזכרונות בשוק ולכן חשוב לציין את קירור המעבד הקיים) 

שימושים:
מה השימושים במחשב?
גיימינג כבד או קל 
במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות משחקים בהם תשחק: GTA, Assassin Creed,pubg,Doom 

OverClock: כן/לא--- חושב שכן כדי ליעל את כל המערכת אבל לא יודע איך להתפעל את זה יותר מידי אז אשמח לדעתכם בנושא 
(האם אתה מתכנן לבצע המהרה לזכרונות)

אפשרויות רכישה:
האם ישנה העדפה לחנות ספציפית ממנה תרצה לבצע את הקנייה? רק אייבורי או KSP

הערות נוספות:
מאוד חשוב לי להגיד את זה, אני לא הכי מבין באוברקלוק ככה שלא אדע לתפעל את זה במידה וזה משהו שצריך להתעסק בו. הציעו לי 16 ראם של 3000 וזה יהפוך את המחשב למפלצת. אפשר לפי ההיגיון שלי גם 2400 16 ראם וזה מספיק. מה אתם מציעים? 
פורסם

א. בניגוד למעבדים של אינטל, במעבדי ה Ryzen של AMD ההשפעה של תדר הזיכרון על הביצועים הרבה יותר מורגשת. לכן אם חשוב לך "לסחוט" כל טיפת FPS מהמחשב כנראה שישתלם לך להשקיע בזיכרון מהיר. אם לא - בהחלט אפשר להסתפק בזיכרון שעובד בתדר של 2400MHz.

ב. באופן רישמי תדר הזיכרון המקסימלי של מעבדי ה Ryzen הוא 2666MHz. מכאן שכל תדר מעל 2666MHz נחשב להמהרה של בקר הזיכרון, שנמצא על המעבד.

ג. הלוחות עבור המעבדים של AMD קצת יותר "רגישים" מבחינת דרישת הזיכרון שלהם, ולכן רצוי לבדוק ברשימת הזיכרונות הנתמכים ע"י הלוח האם לוח האם בו אתה מעוניין תומך בדגם הזיכרון הספציפי בו אתה מעוניין. כמו כן אני מציע שתדאג שלוח האם יגיע עם ביוס מעודכן, שכן העידכונים האחרונים ששוחררו בד"כ משפרים את התאימות עם הזיכרון (פשוט תבקש מהחנות שיעדכנו לך את הביוס לגירסה האחרונה שלו).

ד. יש לשים לב לתדרי הזיכרון הנתמכים ע"י לוח האם. במקרה של לוח האם PRIME B-350M-A כתוב:

ציטוט

4x DIMM, Max. 64GB, DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2666/2400/2133 MHz ECC and non-ECC, Un-buffered Memory

זה אומר שזיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 2800MHz ככל הנראה יעבוד בתדר של 2666MHz (לכל היותר, תלוי בתצורת הזיכרון), שכן הלוח לא מאפשר עבודה בתדר זיכרון של 2800MHz. בדומה, זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 3000MHz יעבוד בתדר של 2933MHz.

לפי מה שאני רואה באתר של KSP, הזיכרון היחיד מסוג DDR4 בתצורה של 2X8GB שעולה פחות מ-650 ש"ח ושעובד בתדר הגבוה מ 2400MHz הוא ה G.Skill Ripjaws-V 2x8GB DDR4 3000Mhz CL15 Kit, שעולה 625 ש"ח. אם נחקור קצת את הזיכרון נגלה שמדובר בדגם F4-3000C15D-16GVRB של G.SKILL. אני לא רואה את הדגם הספציפי הזה ברשימת הזיכרונות המאושרים ללוח PRIME B350M-A, אבל כן מופיע שם דגם זיכרון בשם F4-3000C15D-32GVR של G.SKILL. שמורכב מ-2 מודולי זיכרון בנפח של 16GB כל אחד. זה לא בדיוק אותו זיכרון כמו הזיכרון שנמכר ב KSP, אבל אולי הוא מספיק דומה בשביל שהוא יעבוד עם לוח האם שבחרת. אם אתה מעוניין בזיכרון כזה, ולמעשה בכל זיכרון מכל דגם שאינו מופיע ברשימת הזיכרונות הנתמכים ע"י לוח האם, אני מציע שתחפש באינטרנט מקרים דומים בהם ניסו להתקין זיכרון מהדגם הזה על אותו לוח אם בדיוק ותראה האם התגלו בעיות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

א. בניגוד למעבדים של אינטל, במעבדי ה Ryzen של AMD ההשפעה של תדר הזיכרון על הביצועים הרבה יותר מורגשת. לכן אם חשוב לך "לסחוט" כל טיפת FPS מהמחשב כנראה שישתלם לך להשקיע בזיכרון מהיר. אם לא - בהחלט אפשר להסתפק בזיכרון שעובד בתדר של 2400MHz.

ב. באופן רישמי תדר הזיכרון המקסימלי של מעבדי ה RYZEN הוא 2666MHz. מכאן שכל תדר מעל 2666MHz נחשב להמהרה של בקר הזיכרון, שנמצא על המעבד.

ג. הלוחות עבור המעבדים של AMD קצת יותר "רגישים" מבחינת דרישת הזיכרון שלהם, ולכן רצוי לבדוק ברשימת הזיכרונות הנתמכים ע"י הלוח האם לוח האם בו אתה מעוניין תומך בדגם הזיכרון הספציפי בו אתה מעוניין. כמו כן אני מציע שתדאג שלוח האם יגיע עם ביוס מעודכן, שכן העידכונים האחרונים ששוחררו בד"כ משפרים את התאימות עם הזיכרון (פשוט תבקש מהחנות שיעדכנו לך את הביוס לגירסה האחרונה שלו).

ד. יש לשים לב לתדרי הזיכרון הנתמכים ע"י לוח האם. במקרה של לוח האם PRIME B-350M-A כתוב:

זה אומר שזיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 2800MHz ככל הנראה יעבוד בתדר של 2666MHz (לכל היותר, תלוי בתצורת הזיכרון), שכן הלוח לא מאפשר עבודה בתדר זיכרון של 2800MHz. בדומה, זיכרון שמסוגל לעבוד בתדר של 3000MHz יעבוד בתדר של 2933MHz.

לפי מה שאני רואה באתר של KSP, הזיכרון היחיד מסוג DDR4 בתצורה של 2X8GB שעולה פחות מ-650 ש"ח ושעובד בתדר הגבוה מ 2400MHz הוא ה G.Skill Ripjaws-V 2x8GB DDR4 3000Mhz CL15 Kit, שעולה 625 ש"ח. אם נחקור קצת את הזיכרון נגלה שמדובר בדגם F4-3000C15D-16GVRB של G.SKILL. אני לא רואה את הדגם הספציפי הזה ברשימת הזיכרונות המאושרים ללוח PRIME B350M-A, אבל כן מופיע שם דגם זיכרון בשם F4-3000C15D-32GVR של G.SKILL. שמורכב מ-2 מודולי זיכרון בנפח של 16GB כל אחד. זה לא בדיוק אותו זיכרון כמו הזיכרון שנמכר ב KSP, אבל אולי הוא מספיק דומה בשביל שהוא יעבוד עם לוח האם שבחרת. אם אתה מעוניין בזיכרון כזה, ולמעשה בכל זיכרון מכל דגם שאינו מופיע ברשימת הזיכרונות הנתמכים ע"י לוח האם, אני מציע שתחפש באינטרנט מקרים דומים בהם ניסו להתקין זיכרון מהדגם הזה על אותו לוח אם בדיוק ותראה האם התגלו בעיות.

קודם כל תודה רבה כל הכבוד על המאמץ ויפה שאתה יודע את כל זה. מה אתה חושב על הזיכרון הזה אני יכול ב590 https://ksp.co.il/?uin=33785&select=.1038..392..2103.

או זה 

https://ksp.co.il/?select=.1038..392..796..442..789.&kg=&list=1&sort=2&glist=0&uin=31762&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real=

נערך על-ידי Bar Naftali
הוספת מידע

פורסם

א. לא נהוג לצטט בשלמותה את ההודעה שנמצאת מעל ההודעה שלך - זה דיי מתבקש שאתה מגיב להודעה האחרונה בדיון.

ב. שיהיה ברור - זו החלטה שתלויה בתקציב שלך ובדרישות שלך לביצועים טובים יותר. אם אתה יכול לקנות את הזיכרון שבקישור הראשון (ה HyperX Predator 2x8GB DDR4 3000Mhz CL15 Kit מדגם HX430C15PB3K2/16), שב KSP עולה 690 ש"ח, ב-590 ש"ח אז זו תהיה בחירה טובה לעומת הזיכרון השני (ה HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit מדגם HX424C15FB2K2/16), שנמכר ב-615 ש"ח, ולו רק בשביל התדר הגבוה יותר. לא כתבת כמה יעלה לך הזיכרון השני, אבל אני מנחש שמדובר באותה ההנחה של 100 ש"ח, כלומר הזיכרון השני יעלה לך 515 ש"ח.

ג. אני לא יודע האם מדובר בזיכרונות הכי משתלמים, שכן אולי תוכל למצוא זיכרונות בעלי ביצועים דומים או טובים יותר בחנויות אחרות (בארץ או בחו"ל) במחיר משתלם יותר.

ד. שוב - לפני שאתה רוכש זיכרון כלשהו תנסה לוודא שהוא עובד עם לוח האם שבחרת.

ה. באופן אישי, אני חושב שאם אתה כבר קונה מחשב חדש, אז עדיף להשקיע עוד כמה שקלים (כל עוד מדובר באחוזים יחסית קטנים מהעלות הכוללת של המחשב) בכדי לקבל ביצועים טובים יותר.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

ב. שיהיה ברור - זו החלטה שתלויה בתקציב שלך ובדרישות שלך לביצועים טובים יותר. אם אתה יכול לקנות את הזיכרון שבקישור הראשון (ה HyperX Predator 2x8GB DDR4 3000Mhz CL15 Kit מדגם HX430C15PB3K2/16), שב KSP עולה 690 ש"ח, ב-590 ש"ח אז זו תהיה בחירה טובה לעומת הזיכרון השני (ה HyperX FURY 2x8GB DDR4 2400MHz CL15 Kit מדגם HX424C15FB2K2/16), שנמכר ב-615 ש"ח, ולו רק בשביל התדר הגבוה יותר. לא כתבת כמה יעלה לך הזיכרון השני, אבל אני מנחש שמדובר באותה ההנחה של 100 ש"ח, כלומר הזיכרון השני יעלה לך 515 ש"ח.

ד. שוב - לפני שאתה רוכש זיכרון כלשהו תנסה לוודא שהוא עובד עם לוח האם שבחרת.

א. לא ידעתי תודה שחידשת לי 

ב. יכול פיזית לקנות את שניהם פשוט לא יודע דווקא מה יותר מתאים איזה גירסא מבין השניים עדיף לי

ניסיתי לקרוא בכמה אתרים אם הלוח אם מתאים לזיכרונות האלה ולא מצאתי מידע שכותב על זה מלבד מה שצטטת בהודעה הקודם עם התדרים שבעצם 3000 יעלה לי 2933.

אשמח אם תעזור לי בנושא הזה     

פורסם

נבחן את הזיכרון HX430C15PB3K2/16 (זה שעולה 690 ש"ח ב KSP):

אם נסתכל ברשימת הזיכרונות המאושרים ללוח PRIME B350M-A (קובץ PDF, שכבר קישרתי אליו בהודעה קודמת) נראה כי הדגם הספציפי הזה לא מופיע שם, אולם כן מופיע הדגם HX430C15PB3K4/32. הסיומת K4/32 מציינת בסה"כ שמדובר בערכה (kit) של 4 מודולי זיכרון בנפח כולל של 32GB, כלומר כל מודול זיכרון הוא בנפח של 8GB. בדומה, עבור הזיכרון HX430C15PB3K2/16 הסיומת K2/16 מציינת שמדובר בערכה של 2 מודולי זיכרון בנפח כולל של 16G, כלומר כל מודול זיכרון הוא בנפח של 8GB. מכאן אפשר להניח דיי בביטחון שמודולי זיכרון בנפח של 8GB מהדגם הספציפי הזה (HX430C15PB3/8) יעבדו בצורה תקינה עם לוח האם PRIME B350M-A. ואכן, אם נבדוק את דפי הנתונים של שלושת הזיכרונות הנ"ל נראה כי הנתונים של כולם זהים לחלוטין ומכאן שאני מניח שמדובר באותם מודולי זיכרון בדיוק (פשוט אחד מגיע כמודול זיכרון בודד בנפח של 8GB, השני בערכה של 2 מודולי זיכרון בנפח כולל של 16GB והשלישי מגיע בערכה של 4 מודולי זיכרון בנפח כולל של 32GB). לכן אפשר להניח, בהסתברות דיי גבוהה, כי הזיכרון הנ"ל יעבוד עם לוח האם שבחרת.

שוב - השיקול שלך צריך להיות גם כלכלי וגם תלוי בדרישות שלך לביצועים. אולי כדאי שתחפש באינטרנט מבחני ביצועים למעבדי Ryzen ותראה את ההבדל בין זיכרון שעובד בתדר של 2400MHz לכזה העובד בתדר של 2933MHz ואז תחליט האם התוספת הכספית משתלמת לך.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

שוב - השיקול שלך צריך להיות גם כלכלי וגם תלוי בדרישות שלך לביצועים. אולי כדאי שתחפש באינטרנט מבחני ביצועים למעבדי RYZEN ותראה את ההבדל בין זיכרון שעובד בתדר של 2400MHz לכזה העובד בתדר של 2933MHz ואז תחליט האם התוספת הכספית משתלמת לך.

שמע תכלס מבחינת מחיר זה הבדל של 65₪ לא נורא מהמחיר הכולל שמושקע על המחשב. כנראה אקח את ה3000 (הדגם שעבר מבחן בהצלחה) ככה שתמיד יהיה אופציה לOC גם אם ארצה להוריד ל2400 או אפילו 2666 אז זה בסדר. מה אתה חושב? 

פורסם

אם זה מה שמתאים לך מבחינת העלות והדרישה לביצועים, אז תתחדש.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

אם זה מה שמתאים לך מבחינת העלות והדרישה לביצועים, אז תתחדש.

חחחחחח כן נראה מתאים סה"כ. תודה רבה גבר עזרת לי מאוד  

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים