עבור לתוכן

עזרה בחיבור XBox One s למסך שתומך רק ב-dvi/vga

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לחבר את ה-XBox, שתומך ב-HDMI למסך מחשב רגיל.
המסך תומך רק ב-vga/dvi.

בתור בהתחלה קניתי מתאם hdmi->vga כולל אודיו ב-90 ש"ח, אבל האיכות יצאה על הפנים.
חיפשתי מתאם hdmi->dvi, אבל לא מצאתי אחד כולל אודיו חוץ מכמה דברים ב-ebay וזה קצת מחשיד. למה אין מתאמים כאלו?

פתרון אפשרי אחר:
ל-XBox יש גם יציאת SPDIF, אז אולי אפשר להשתמש במתאם hdmi->dvi ללא סאונד + להשתמש ביציאת SPDIF בשביל סאונד.
הבעיה: אני לא בטוח כמה זה בריא/איכותי להמיר SPDIF לאודיו 3.5mm, אולי אני טועה - אבל צריך ממיר מיוחד בשביל זה.

האם למישהו יש פתרון יצירתי לבעיה?
יש תמיד את האופציה לקנות מסך חדש, אבל זו נקודת מוצא אחרונה.

פורסם

DVI (כמו VGA) לא נושא קול, לפי התקן שלו. יש כרטיסי מסך שהוסיפו קול לא לפי התקן כדי להעביר אותו אחר כך ל-HDMI, אבל זה לא המקרה שלך. משהו שיפצל HDMI לקול ותמונה אולי דווקא כן תמצא.

ואם במסך שלך יש רק כניסה אנלוגית של קול, אז זה מה שתוכל לקבל ממנו, ללא הוספת מערכת קול אחרת. לא שההבדל כזה נורא.

פורסם
  • מחבר

אין לי רמקולים במסך, הכוונה היא לחבר רמקולים חיצוניים. 

וכן נשמע שמתאם HDMI-<DVI עם אודיו זה מה שאולי יעבוד, אבל מכיוון שהמחשב כבר מחובר ל-DVI אז אני אצטרך switch כזה בשביל לברור ביניהם (אחרת אצטרך ידנית כל פעם לחבר כבל אחר).
בקיצור - אני מגיע בקלות ל-150 ש"ח רק לממירים, שאולי בסוף אני אגלה שעדיין האיכות לא משהו בגלל כל ההמרות (בכל זאת ממירים סינים כאלו מ-ebay). בגלל זה אני שואל :)

פורסם

נראה לי שתמצא בפחות, אבל אכן זה לא אידאלי. תלוי גם מה יש לך כבר (שני זוגות רמקולים?), כמה מקום, כמה השקעה, כמה חשובה הנוחות, כמה דחוף, אם בקרוב תצטרך להחליף בכל מקרה מסיבה כלשהי, וכו'.

פורסם
  • מחבר

יש לי שני זוגות רמקולים ויש לי מקום לשניהם על השולחן, האיכות גם ככה לא כזאת חשובה (המשחק העיקרי הוא Fifa) ומסתבר שאפשר לחבר אוזניות ישירות לשלט של ה-XBox. 
הנוחות חשובה, אין לי בעיה להשקיע כמה שצריך כל עוד הסיבה הגיונית..  ושום דבר לא דחוף - בכל זאת זה רק משחק

המסך הוא אגב dell 2209wa, מסך IPS מלפני אולי 10 שנים שנקנה בעקבות המון המלצות פה בפורום. הוא אולי ישן אבל מתפקד סבבה אז לא בטוח שיש סיבה להחליף אותו.

פורסם

שיקול שלך.

בין HDMI ל-DVI אין ממש המרה, ולא אמור להיות הבדל איכות.

מצד שני, עם זה שהמסך בהחלט טוב, קח בחשבון שנורת המסך מחזיקה כמה עשרות אלפי שעות - נגיד 30K עד אולי 80K בתנאים נוחים ומזל. אז אם הוא היה בשימוש כבד, יתכן שהוא בסוף דרכו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים