עבור לתוכן

נשבר חלק ברמקול- כמה עולה?

Featured Replies

פורסם

לפני חודש נפל לי הרמקול מגובה של מטר וחצי :-\, רמקול גדול ודי כבד של "סוני" (גם יקר מאוד).

היום שמעתי מוזיקה בוויוליום חזק :o ופתאום הצליל נעלם מאותו הרמקול שנפל :-X, לא הבנתי מה הבעיה אבל ראיתי שרק בוויליום גבוה הצליל נפסק, חשבתי שהרמקול מת, הוא די זקן ואני לא יודע אם ההגברה שלו מתאימה לו.

OK אני לא יכל לעשות את המצב יותר גרוע אני ינסה לפתוח אותו, פתחתי את הפלטה של הכניסות של הכבלים והוצאתי אותה.

הבנתי ששם הבעיה- יש שם מין דבר כמו נורה קטנה (קפיץ מתכת דק בתוך גליל זכוכית שמחובר לחשמל שמגיע מהכבלים), אז זה שבור.

כנראה שמהנפילה נשברה הזכוכית, הקפיץ עוד מחובר. הבעיה היא שכל העסק רועד כמו זקנה בת 90, אין מה שיחזיק את הקפיץ יציב ובגלל זה בוויליום גבוה שהרמקול רועד הקפיץ זז והצליל נפסק.

השאלה שלי היא אם אפשר לתקן את זה? כמה "נורה" כזאת עולה (שהמוכר לא יעבוד עלי)? יכל להיות שזה חלק מיוחד לרמקול ואני לא ימצא אותו?

עכשיו אני מנסה לסגור את ה"נורה" ולתקן את הבלגן עם דבק חם ואקדח דבק, מקווה שני לא יהרוס את זה יותר :P (מאוד מאוד אפשרי שכן).

פורסם

קוראים לזה פיוז וזה עולה כמה שקלים בודדים

פורסם
  • מחבר

זה פיוז? טוב, לא ידעתי  :P

אני לא מבין כלום באלקטרוניקה או חשמל אז תגיד לי יש סוגים של פיוזים למתח שונה? איך אני יודע איזה זה?

!הצלחתי לתקן את הפיוז הזה עם דבק חם! והרמקול עובד כמו חדש!

;D (כך אני נראה עכשיו)

אני עדיין צריך שתענו לי כי אני אולי יחליף את הפיוז.

פורסם

יש על מיני סוגים של פיוזים שההדל העיקרי הוא כמה מתך אם יכולים לסבול נירא לי כדאי שתיקך את הרמקול למישו שמבין בזה כי אם תשים פיוז לא מתאים הרמקול יכול להישרף (יכול להיות שרשום על הפיוז או על לוח חיבורים הזה איזה סוג של פיוז צריך)

פורסם
  • מחבר

טוב תודה.

סליחה על הבורות שלי :-[ (בנושא)

פורסם

תיאור מעניין ..

תוציא את הפיוז , וקח אותו לחנות החשמל\אלקטרוניקה הקרובה לבית שלך . אני בטוח שיהיה להם פיוז זהה .

פורסם
  • מחבר

זה מולחם, אבל לא משנה הוא פועל טוב, אם יהיו בעיות אני יכך את הרמקול לתיקון.

פורסם

פיוז עולה 10 שקלים מקסימום, תלך ותקנה ותחסוך לעצמך כאב ראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים