עבור לתוכן

ספרי לימוד לבגרות בפסיקה

Featured Replies

פורסם

זה המצב אצלי,יש לי בגרות בקרוב בפיסיקה 5 יחידות לימוד ואני מתקשה בחלק מהחומר בחלקים של מגנטיות וחלק ממכניקה

אז רציתי לשאול אם יש ספר טוב שיוכל להשלים לי את החסר כי בקרוב הבגרות ואני חייב לעבור אותה

אני יודע על הקיום של הספרים האלו - הרבה ספרים של מכון ויצמן,אנקורי,מיקוד 2004...

אז מאיזה ספר אני יוכל ללמוד? או בדרך אחרת... הספר לא חייב להיות אחד מאלו כמובן.

ותספרו לי קצת איך אתם לומדים...

תודה לכל מי שעוזר לי!

פורסם

מניסיון... תפתור בגרויות..... והרבה....

אתה בטוח מכיר את הספר האדום העבה של יורם אשל.....( זה לא ספר זה בלוק של איטונג)...

גם הספר מיקוד 2004 טוב מאוד...

בהצלחה אחי.... בעצם גם לי... יש לי מתכונת יום שני...

פורסם
  • מחבר

האמת לא שמעתי עליו

תן פרטים,הסברים לחומר יש שם? בגרויות עם פתרונות?

ובהצלחה גם לך...

פורסם

ספר בגרויות בצבע אדום של ד"ר יורם אשל..... ספר עבה... מאוד...

כולל את כול הבגריות בפיסיקה משנת 1982 ועד שנת 2003 (כן כן האחרונה)

כולל פיתרונות מלאים והסברים לתרגילים.....

אני מדבר על בגריות מלאות בכול הנושאים.....

מכניקה/אופטיקה וגלים/זרם חילופין/נוזלים וגופים/חשמל ומגנטיות/פיסיקה מודרנית/מכנינקה של גוף קשיח/מעבדת חקר....

** תהנה

פורסם

תאמין לי אני יהיה שמח לתת לך אותו..... חחח אני מת להפטר ממנו...

פורסם
  • מחבר

הספר הזה יותר ממה שאני צריך למבחן

זרם חילופין ירד לי הפרק

אופטיקה וגלים אני יודע מצויין

נוזלים וגופים אני לא צריך

פיסיקה מודרנית אין לי בבחינה

ומעבדה לא ממש חשובה לי...

אבל תודה שנתת לי לדעת על הספר ואני אבדוק אותו בכל זאת.

פורסם

ספר מצויין (וקשה ביותר לרמה של תיכון) הוא ספר של דוד אגמון - פיזיקה בגובה העיניים וממעוף הציפור.

אבל צדקו כשאמרו - לפתור בגרויות וכמה שיותר - לבסוף השאלות חוזרות על עצמן

פורסם
  • מחבר

נשמע לי מוכר הספר "דוד אגמון - פיזיקה בגובה העיניים וממעוף הציפור" אני די בטוח שראיתי אותו

תודה על התגובות,נראה שהמבחן הזה יעשה לי את המוות.

יש גם אתרים שאני אוכל להעזר בהם?

פורסם

אם אתה גר קרוב - אז בטכניון יש ספריה אור קולית (נמצאת בבניין "אולמן") ויש בה הרצאות וידאו עם פרופסור שמסביר מעולה - הכל, כל החומר לבגרות

ההרצאות הן תחת "השלמות פיסיקה 1 ו-2"

(יש שם המון מחשבים, ואתה יכול להתיישב ליד אחד מהם, ולבחור איזה הרצאה שבא לך לראות - רק תזכור להביא אוזניות מהבית)

ההרצאות האלה טובות יותר מכל דבר אחד שיכול ללמד אותך לבגרות, הם אמנם ברמה יותר גבוהה ממה שמלמדים בבית הספר - אבל אם יש לך ראש שיודע לחשוב קצת - אתה תדע לבד מה רלוונטי לגביך, ועל מה אפשר לדלג.

ככה אני למדתי לבגרות שלי בפיסיקה, וקיבלתי 100.

כמובן שאתה חייב לתרגל ולפתור תרגילים בכמויות, מעבר להרצאות עצמן - בלי תרגול ופתירת תרגילים לא יילך לך בחיים (לא בבית ספר, ובטח שלא בלימודים אקדמיים)

הספר האדום - הבגרויות, של אשל, הוא באמת טוב לצורך הזה, אך ורק בגלל שהוא תכלס מביא שאלות מהבגרויות הקודמות.

שיהיה לך המון בהצלחה !

פורסם

חחח

Kidney_stonE לתת לילד לשבת באולמן ולשמוע הרצאות של פיזיקה 0 (או קדם לפיזיקה 1 חחחחחח) זה קצת מוגזם. מה גם שאין לו כל כך הרבה זמן

הספר של אשל הוא ספר בגרויות - אתה יכול להעזר בזה או בספר בגרויות אחר (אני למדתי מהספר של מכון וייצמן - של עדי רוזן. זה הבחור שכותב את הבגרויות דרך אגב. ספר הרבה יותר דק אבל הרבה יותר גדול במימדים.) יש את הספר האפור של אשל למכניקה אם אתה רוצה גם ללמוד ולא רק תרגילים ויש את הירוק שלו באופטיקה.

הספר של אגמון (שדרך אגב הוא גם פרופסור בטכניון -כרגע מלמד במכינה נדמה לי) הוא ברמה גבוהה. יותר גבוהה משל הבגרות בכל אופן חחח.

פורסם
  • מחבר

הטכניון זה קצת לא בכיוון שלי,וגם ככה אני בקושי מבין את המורה שלי אתה רוצה שאני הבין את הפרופסורים בטכניון...

אני מקווה שאת כל הספרים שאתם מדברים עליהם יש עדין למכירה.

עכשיו תהרס לי השבת הזאת בגלל פיסיקה,מזל שאני רושם כל דבר שהמורה אומר,למה הכי כדאי ללמוד? מכניקה,מגנטיות,אופטיקה וגלים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים