עבור לתוכן

האם לעדכן ביוס למחשב נייד לנובו 310?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לפטופ כפי שציינתי בכותרת שנקנה לפני כמה חודשים. באתר של לנובו היו כמה פעמים עדכונים לביוס אבל הם היו מיועדים לפתור בעיות שלא היו אצלי ולכן לא התקנתי אותם. לפני כמה ימים הם העלו לאתר עדכון ביוס שמעדכן קוד : 

3. Modified 
  1) Update MCU code to 0x5E.

השאלה שלי אם במקרה הזה כדאי לעדכן את הביוס.

קישור  לקובץ ה-readme של העדכון ביוס:      https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/3jcn29ww.txt

פורסם

אני אישית תמיד מעדכן ולא מחכה לבעיה שתצוץ. הרבה מאות של מחשבים עדכנתי ואף

פעם לא היתה לי שום בעיה.   בשנים האחרונות זה הרבה יותר פשוט, זה נעשה דרך החלונות בתהליך פשוט

ואוטומטי לגמרי.

פורסם

בד"כ ההמלצה היא "if it ain't broke don't fix it". אני דווקא כן מעדכן.

פורסם
ציטוט של ag43

בד"כ ההמלצה היא "if it ain't broke don't fix it"

אני לעומת זאת דבק באימרה.

:)

פורסם

אני יודע שאף אחד לא קורא את חוברת המחשב שלו אני דווקא כן. וזה מה שדל אומרים לעשות בחוברת המחשב

בהפעלה הראשונית של המחשבים שלהם:

dell init bios.jpg

נערך על-ידי Ivan

פורסם

אז כתבו. אתמול עדכנתי ביוס לתחנת עבודה של לנובו והמחשב הפסיק לעשות BOOT. לקח לי זמן לקלוט שהוא עבר לUEFI BOOT על דעת עצמו. משתמש רגיל היה צריך כנראה לשלם לטכנאי שיפתור לו את הבעיה הזו.

פורסם

ומה  כתוב היה בהוראות ההתקנה של הביוס הזה ?  לא הוזכר שם שההגדרות יאופסו ? או שצריך

לבצע הגדרות ברירת מחדל לאחר העדכון ? לא היה, אז זאת פשלה שלהם. קורה אבל לא ממש אסון.

ואני עדכנתי בדל בשבוע שעבר, לא הוזכר דבר כזה בהוראות - וכל ההגדרות נשמרו. גם זה קורה.

פורסם

ברור שבד"כ זה ככה אבל צריך לקחת בחשבון שלא תמיד. מה גם שבביוס בדבילי ההוא אין אפשרות לראות איזה כוננים קשיחים מחוברים אלא רק בתפריט הבוט, ובו לא הופיע כלום כי הכונן לא היה מוגדר לUEFI. הייתי בטוח שיש בעיה בכונן\בקר.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על ההתייחסות. אני אעדכן את הביוס אחר כך. התהליך באמת אמור להיות פשוט דרך כלי lenovo update שמותקן אצלי. כבר עדכנתי פעם אחת אבל אחר כך היו עדכוני ביוס שלא היו רלבנטיים עבורי חוץ מהעדכון שיש עכשיו של ה-MCU code שאותו אני דווקא רוצה לעדכן.

פורסם

טוב אתה עושה.  ממילא בבעיות קשות ולא מוגדרות תמיד מציעים לנסות עדכון ביוס וזה לעיתים כם עוזר.

שלא לדבר על עידכון בביוס למעבדים חדישים שנתמכים שאף פעם לא תדע אם ומתי תזדקק לזה.

פורסם

טוב, אז אני בדעת מיעוט.

כל עוד אין בעיות, למה ליצור חדשות, אפילו אם הן קורות פעם ב......

במקרה הספציפי הזה של נייד . הרי לא מחליפים מעבד או איזה רכיב 

קריטי אחר.

המלצות יצרן כתובות על קרח מבחינתי.

זה כמו העדכונים של חלונות. יש ויש.

מה גם שאף יצרן לא ממש אחריות במקרה של "בריק " בגלל עדכון ביוס.

אבל לא צריך תסריט קיצוני.

מספיקות הדוגמאות לעיל עבור הרבה משתמשים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז עדכנתי את הביוס והכול עבר בהצלחה, לא שמתי לב לשינויים כלשהם - יכול להיות שמשהו בתפריטים של הביוס השתנה, אני לא בטוח. על כל פנים תודה על עזרתכם :)

פורסם

בכיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים