עבור לתוכן

בעיה עם זיכרונות SDRAM

Featured Replies

פורסם

שלום , אבא שלי בא אלי אתמול עם המחשב שלו , וראיתי שיש בתוכו שני זיכרונות , אחד 64MB PC100 ואחד 128MB PC133 , עכשיו , שאני מדליק את המחשב , אני רואה שהביוס סופר רק 128 , וככה גם הוינדוס , מראה רק 128זיכרון , בסדר , חשבתי ה64MB לא בסדר , עכשיו נכנסתי לAIDA , והוא מזהה את שני הזיכרונות... , עכשיו , אני שואל אותכם ? , למה הביוס לא מזהה את שניהם ולא משתמש בשניהם? , אני כמעט בטוח שצריך לאפשר משהו בביוס , אני רק לא יודע מה , אם זה עוזר , לוח האם הוא MSI MS-6119 והוא עובד עם מעבד פנטיום 2 350MHZ...(דרך אגב , המחשב עובד עכשיו עם 128זיכרון על XP PRO , והוא עובד מצויין ומהר!)

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני מקפיץ , אבל אין כאן אף אחד כרגע שיודע לתקן את זה?

פורסם

אני מכיר מישו שמשו דומה קרה לו,תשחק אם התזמונים של הזכרונות ,זה עזר למי שאני מכיר

פורסם
  • מחבר

אני לא בקיא בתיזמונים של זיכרונות SDRAM , אני רק רואה שעכשיו זה על 3-2-2.. משהו כזה..

עריכה : זה דף המוצר של הלוח http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=105

עכשיו , לפי מה שאני מבין , הוא לא תומך בCoppermine 550MHZ 512Cache 133Bus , אבל , אם אני ינסה , זה יכול לעבוד?

פורסם

אתה לא ממש חדש פה, בשביל מה אתה מקפיץ את הת'ראד ?

אני מאמין שהזיכרון 128MB הוא עם 4 צ'יפים של 32MB, ה 440BX לא תומך בצ'יפים מעל 16MB אז ה 128MB מזוהה כ 64MB ויחד עם ה 64MB השני יש לך 128MB.

הפעלת הבאס על 133 מה"ז ב 440BX גורמת ל AGP לפעול ב 90MHZ, שזה מאוד לא בריא.

וגם ה PC100 לא יעמוד בזה יש להניח.

פורסם
  • מחבר

אז כאן יש לך טעות , כאשר רק ה128MB בפנים , המחשב עדיין פועל אותו דבר , ובAIDA הוא מראה לי שתי סטיקים וגם בCPUZ , מראה אחד של 64 ואחד של 128...

ועכשיו עוד דבר , איך זה שהיה לי לוח BX-Master עם i440BX גם , והוא פעל עם הפנטיום 550MHZ קופרמיין 133באס ו512קאש כמו גדול , והוא גם פעל עם 256זיכרון בסטיק אחד...

ואמירם , עם כל הכבוד אליך(ובאמת יש כבוד) , כנראה שהפעם אין לך את התשובה(אולי בעצם יש?)

פורסם

תאמין לי שאני מכיר את הלוח ומכיר את הבעיות.

אם יש לך כרטיס AGP X4 הוא יעמוד ב 90MHZ פשוט כי הצ'יפסט תומך רק ב AGP X2, אז הוא ממילא פועל רק בחצי מהמהירות שהוא מסוגל (באפיק התיקשורת, לא הליבה כמובן).

כרטיסים מהתקופה של הלוח (וודו3, TNT) לא עמדו בזה.

כמובן שאפשר להפעיל סטיק של 256MB, אם יש לו 16 צ'יפים של 16MB (זה מה שמבדיל ב SDRAM את הסטיקים שכותבים שהם ל PIII ואלו שרושמים שהם רק ל P4 ולהם יש 8 צ'יפים של 32MB).

אם משהו במחשב חושב עדיין שהסטיק שם תאפס את הביוס ותבדוק כל סטיק בניפרד.

אתה בטוח שאתה מתייחס נכון למינוחים של bank ו slot ?

כי כרטיס שיש לו זיכרונות משני הצדדים למשל תופס שני בנקים (אבל רק סלוט אחד).

כרטיס עם זיכרונות רק מצד אחד תופס בנק אחד וסלוט אחד.

פורסם
  • מחבר

שני הזיכרונות הם One Sided , אני בדקתי רק את ה64 לבד , והמחשב לא עלה , את ה128 לא ניסיתי לבדוק לבד , אני יבדוק אותו מחר לבד...

ועכשיו שאני נזכר טוב , הסטיק של ה256MB באמת היה Dubble Sided... :o

לאמירם יש התשובה.

אז מה אתה אומר , כדאי לי בכל זאת לנסות להכניס את הפנטיום 3 550MHZ?

פורסם

550 זה חייב להיות 5.5X100 שבטוח יפעל, אם אתה מדבר על 533 (4X133) אז אתה יכול לנסות, נזק זה לא יעשה.

פורסם
  • מחבר

לא לא , זה המעבד :

Pentium III 550MHZ Coppermine

אני כמעט בטוח שזה באס 133 , אבל לא בטוח מאה אחוז , מה שאני כן בטוח שזה קופרמיין , אני צריך לעשות עידכון ביוס כדי שהוא יתמוך בקופרמיין? , כי האמתי , אף פעם לא עשיתי עידכון ביוס לשום לוח :o

כרגע הלוח עובד עם פנטיום II 350MHZ גם עם באס 100X3.5 ו512 L2 CACHE...

פורסם

4.125x133 זה נשמע לך הגיוני ?

אין מכפלות כאלו.

צריכה להיות מדבקה כחולה על הלוח עם "C" בשביל שהוא יתמוך בקופרמיין (ככה MSI סימנו את הלוחות באותה תקופה).

גם אם זה 533/133 זה לא קופרמיין כי אין קופרמיין עם 512K. היה דהשוטס (משהו כזה, שם בלתי ניתן להגיה) שפעל בבאס 133 במהירות של 533 מה"ז.

פשוט שים את ה S-SPEC של המעבד פה http://processorfinder.intel.com/scripts/default.asp

(5 אותיות ומספרים, מתחיל ב SL ורשום על המעבד).

פורסם
  • מחבר

יש לי קופרמיין על באס 100 עם 512קאש... , אבל על הלוח אין מדבקה...

פורסם

אין דבר כזה קופרמיין עם 512K.

פורסם
  • מחבר

אני כמעט בטוח שהוא קופרמיין , אבל אם לא , אז הלוח יתמוך גם בלי עידכון ביוס?

אני עוד מעט הולך לקחת אותו מחבר שלי , והוא אמר לי שהוא חושב שהוא עובד בבאס 100 , והוא בטוח שזה ליבת קופרמיין...

ד"א : המעבד הוא שלי , ומה שאני בטוח , זה שהוא היה 550MHZ , ושיש לו 512KB של קאש ברמה שניה...(L2)

פורסם
  • מחבר

אוקיי , עידכון , חיברתי את המעבד , המעבד הוא Katmai Pentium III 550MHZ 512KB L2 Cache...

והמעבד הפנטיום 2 הוא P2 350MHZ עם ליבת דוהטס או איך שלא קוראים לזה וגם 512KB של קאש ברמה שניה

עכשיו , הדבר היחיד שכרגע מפריע לי זה , הביוס מזהה את המעבד כ-Pentium II MMX 550Mhz , אבל בוינדוס ובAIDA וכל שאר התוכנות הוא מזוהה כפנטיום 3... , מה הולך פה? , אולי צריך עידכון ביוס? , כי במקור הלוח מיועד אך ורק למעבדי פנטיום 2 , אבל גם תומך בפנטיום 3 בגירסאות ביוס מתקדמות יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים