עבור לתוכן

האם שווה להחליף מדפסת?

Featured Replies

פורסם

שלום, ברשותי מדפסת3520 hp ואני מדפיס די הרבה(מחליף דיו פעם בחודש-חודשיים).
הדיו למדפסת (655) מאוד יקר - 40*4 ש"ח.

אני יודע שמדפסות של hp מזהות כאשר הדיו לא מקורי, ורציתי לשאול האם בחברה אחר כמו canon המצב שונה?

ראיתי לדוגמה דיו למדפסת  Canon PIXMA IP7250 בEBAY ב30 ש"ח:

http://www.ebay.com/itm/550-551XL-Ink-6-Placement-Compatible-for-Canon-PIXMA-iP7250-MG5450-MX725-MG5550-/152459026375?hash=item237f441fc7:g:FV4AAOSwgY9XfINd

תודה

פורסם

אני לא יודע איך זה כיום עם קנון, אך כמי שמחזיק מדפסת לא משולבת iP5300 שלהם, אני יכול להמליץ עליהם: המדפסת לא משנה לה אם הדיו הוא מקורי או חלופי, היא לא תתריע (השתמשתי במחסניות של אפיק, עד שהם הפסיקו לייצר לדגם מחסניות חלופיות, ולא היו בעיות). כמו כן, מחסניות הדיו לא עושות שימוש בשבבים חכמים שמקטינים את מספר הפעמים שניתן להדפיס במחסנית ע"י השערת כמות הדיו במחסנית ע"י ספירת מספר העמודים שהודפסו איתן, ואין "תאריך תפוגה" במחסניות של קנון. מדידת הדיו היא מדוייקת ע"י אמצעים אופטיים, וניתן להמשיך להדפיס גם כאשר אחת ממחסניות הדיו התרוקנה (הדרייבר מציג על מסך המחשב הודעה, אך אפשר להמשיך להדפיס עד שמופיעים פסים לבנים בצבע שנגמר). בנוסף, הדרייברים של קנון, אינם Adware כמו אלו של HP.

נערך על-ידי dor123

פורסם
  • מחבר
ציטוט של dor123

אני לא יודע איך זה כיום עם קנון, אך כמי שמחזיק מדפסת לא משולבת iP5300 שלהם, אני יכול להמליץ עליהם: המדפסת לא משנה לה אם הדיו הוא מקורי או חלופי, היא לא תתריע (השתמשתי במחסניות של אפיק, עד שהם הפסיקו לייצר לדגם מחסניות חלופיות, ולא היו בעיות). כמו כן, מחסניות הדיו לא עושות שימוש בשבבים חכמים שמקטינים את מספר הפעמים שניתן להדפיס במחסנית ע"י השערת כמות הדיו במחסנית ע"י ספירת מספר העמודים שהודפסו איתן, ואין "תאריך תפוגה" במחסניות של קנון. מדידת הדיו היא מדוייקת ע"י אמצעים אופטיים, וניתן להמשיך להדפיס גם כאשר אחת ממחסניות הדיו התרוקנה (הדרייבר מציג על מסך המחשב הודעה, אך אפשר להמשיך להדפיס עד שמופיעים פסים לבנים בצבע שנגמר). בנוסף, הדרייברים של קנון, אינם Adware כמו אלו של HP.

תודה רבה והאם לדעתך הדיו בקישור פחות איכותי?

פורסם

אין לפי דעתי הבדלים בין האיכויות של דיו חלופי מתוצרות שונות. ואני גם לא חושב שהדיו המקורי איכותי יותר מהדיו החלופי. אני נהגתי להזמין מאפיק, משום שהם מיצרים את המחסניות החלופיות שלהם בארץ ולא בסין.

תקרא בערך הבא בויקיפדיה, מה הסיבה לכך שהדיו המקורי יקר כל כך ביחס למחיר המדפסת: https://en.wikipedia.org/wiki/Razor_and_blades_model

נערך על-ידי dor123

פורסם

מחסניות הצבע השקופות של קנון בעבר היו מעולות - לא רק זולות ופשוטות, גם ראית כמה נשאר, אם מכרו לך לא מלא, אם דיללו... רק שאחר כך הם שינו את הגישה, ואז באו מחאות. אם יש כיום כאלו, אז יופי.

היצרנים שינו את גישתם לאורך הזמן, ויש גם הבדל בין מדפסות שונות. ספציפית בין היקרות לזולות - שם צריך להרוויח ממקום אחר. כדאי לבדוק לגבי הדגם המדויק.

לגבי התחליפיים, אף פעם לא הייתה לי בעיה עם הצבע השחור, אבל הצבעוניים בהחלט יכולים להיות לא מדויקים - תמונה לא תצא מדויקת, אבל פחות משמעותי בגרפיקה סתמית. יתכן שבמיוחד יש בעיה במדפסות בהן אין את השחור של התמונות (צבע לעומת פיגמנט), שם השחור הלא מלא יכול לצאת ירקרק או כל דבר אחר.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של דרובו

מחסניות הצבע השקופות של קנון בעבר היו מעולות - לא רק זולות ופשוטות, גם ראית כמה נשאר, אם מכרו לך לא מלא, אם דיללו... רק שאחר כך הם שינו את הגישה, ואז באו מחאות. אם יש כיום כאלו, אז יופי.

היצרנים שינו את גישתם לאורך הזמן, ויש גם הבדל בין מדפסות שונות. ספציפית בין היקרות לזולות - שם צריך להרוויח ממקום אחר. כדאי לבדוק לגבי הדגם המדויק.

לגבי התחליפיים, אף פעם לא הייתה לי בעיה עם הצבע השחור, אבל הצבעוניים בהחלט יכולים להיות לא מדויקים - תמונה לא תצא מדויקת, אבל פחות משמעותי בגרפיקה סתמית. יתכן שבמיוחד יש בעיה במדפסות בהן אין את השחור של התמונות (צבע לעומת פיגמנט), שם השחור הלא מלא יכול לצאת ירקרק או כל דבר אחר.

האם לדעתך שווה לי להחליף לדגם שציינתי? והדיו החלופי 

פורסם

מזמן לא רכשתי מדפסת ואין מי מושג על הדגמים כיום. בעבר הרחוק מאוד אהבתי את המדפסת של קנון לעומת המתחרים, אבל נראה לי שדי צומצמו פערים, והדפסה על דיסקים כבר פחות שמישה...

דיו חלופי בכלל יכול לבוא במגוון איכויות. תתפלא כמה ניסו למכור לנו מחסניות חצי מלאות או מדוללות כשהן #@&! שקופות לחלוטין. אפשר רק לנחש מה הולך באטומות.

אולי נסה לעשות לך טבלת השוואת עלויות בגיליון אלקטרוני. אפשר גם לשאול מוכרים של דיו שמחזיקים בכל הסוגים, תוך לקיחה בחשבון של הטיה אפשרית.

פורסם
  • מחבר

לפני שאני קונה את הדגם IP7250 רציתי לוודא שאכן לא תהיה לי בעיה עם דיו חליפי, והמדפסת לא תזהה, ורציתי לשאול מהו הצבע החמישי?

פורסם

השחור הרגיל אמור להיות פיגמנטי (חלקיקים נגיד), לפחות במקורי, ומצוין לכתב אבל גרוע לגווני אפור ולערבובי צבע. בשביל זה יש גם אפור/שחור בדיו (נוזל ממש).

נראה לי שגם במחסניות הללו ישנו שבב. אולי שמים בתחליפי אחד מאופס או חיקוי. סביר שאותו דבר קיים גם ל-HP. כמה אמין כל חיקוי של כל חנות, קשה לדעת, אבל תתכן אפשרות להחזיר לחנות או להחליף.

יש עוד הרבה טריקים שיכולים להיות במדפסות (והיו) - אי יכולות להשתמש אם אזל אחד הצבעים, שימוש מיותר בכל הצבעים גם בהדפסת שחור בלבד. קשה מאוד לחפש את כל הטריקים על דגם ספציפי ובטח על כולם.

פורסם
ציטוט של afikr333

לפני שאני קונה את הדגם IP7250 רציתי לוודא שאכן לא תהיה לי בעיה עם דיו חליפי, והמדפסת לא תזהה, ורציתי לשאול מהו הצבע החמישי?

לפי מה שראיתי, ברוב המדפסות, השחור הרגיל משמש רק להדפסת טקסט ובשחור לבן (אכן הרזולוציה שלו נחותה מזו של השחור השני (שמכונה על פי רוב שחור מט).

השחור השני משמש בהדפסת תצלומים בשחור לבן באיכות גבוהה, או בכללי, מה שתיאורטית היה אמור השחור הרגיל לשמש בנוסף להדפסת טקסט והדפסה בשחור לבן באיכות נמוכה, אם לא היו מגדילים את המחסנית שלה, מגדילים את גודל הנחירים שלה, ומורידים את המחיר שלה בהשוואה לשאר המחסניות, כפי שניתן לראות בדפוס אופסט בצבע מלא, שם יש 4 צבעים לרוב, והשחור משמש שם מה שהשחור המט במדפסות הזרקת דיו ביתיות להדפסת צילומים משמש. בגלל זה, אם תבקש להדפיס תמונה בשחור לבן באיכות פוטוגרפית, הוא לא ישתמש במחסנית השחורה הרגילה, אלא בכל מחסניות הצהוב, הצ'יאן, המגנטה, ואם היא קיימת במדפסת, אז גם במחסנית השחור מט.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אקנה את המדפסת השבוע:D

פורסם
  • מחבר

קניתי : 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים