עבור לתוכן

כונני HDD פנימיים שקטים - עיזרו להשפיע!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אור כהן:

ניסיתי להחזיק בשתי הידיים כך שאין ויברציות ועדיין היה רעש..

מעדיף פיתרון ישיר במקום פיתרון שממסך את הבעיה, אבל אנסה תודה - אופציה יעילה שתמשיך להפחית מעבר לניסיונות נוספים - יכולה לעזור.

יש שם מיוחד לספוג הזה, או שזה סתם ספוג?

איפה קונים אותו?

במקרה שלך יש לך גם מארז ייעודי להפחתת רעש אז כנראה שמישהו שיש לו מארז פשוט עדיין ישמע קצת רעש.

• תגובות 35
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פשוט גזרתי אותו ממה שהגיע עם כרטיס המסך :P "חינם אין כסף"

אני מניח שניתן למצוא ספוגים כאלו בחנויות יצירה בארץ. זה סתם ספוג.

אופציה נוספת - השהייה בגומיות כפי שאמרתי קודם.

מדובר בפתרון זול ויעיל למרות שאני אישית עוד לא ניסיתי אותו

ללא שם.jpg

בנוגע למארז - תאמין לי שזה לא מה שגורם לדיסק להיות שקט. לצערי גם גומיות הרגליים של המארז לא משתיקות וויברציות אחרות (כמו המאווררים של הכרטיס מסך)

אני מאמין בלב שלם שתחווה שיפור משמעותי כאשר תפסיק את הרעידות מהדיסק הקשיח

פורסם
  • מחבר

אור כהן:

עשיתי בדיוק מה שאמרת - מצאתי ספוג מאוד דומה לשלך (רק שאצלי בצבע לבן) והנחתי עליו רק HDD אחד.

את ה-HDD השני ניתקתי לגמרי והוצאתי מהמארז.

זה נראה שהופסק הרעש הנובע מהרעידות (קטן יחסית), אבל עדיין היה רעש דומיננטי.

אני חושב שאתם מפספסים משהו:

יש מצב שגם אצלכם יש רעש למרות שאתם חושבים שאין - וזה בגלל שאתם רגילים להפעיל את המחשב ולשמוע את הרעש הזה כל הזמן.

בינתיים אף אחד לא ניסה לבצע Standby ל-HDDs שלו כאשר הוא וידא שהם מנותקים מהמערכת (unmount), אז אתם פשוט לא יודעים, ואולי מפספסים פה משהו ...

מדובר על צעד קטן שיחסוך לכם שנים של רעש.

פורסם
ציטוט של dor9

אור כהן:

עשיתי בדיוק מה שאמרת - מצאתי ספוג מאוד דומה לשלך (רק שאצלי בצבע לבן) והנחתי עליו רק HDD אחד.

את ה-HDD השני ניתקתי לגמרי והוצאתי מהמארז.

זה נראה שהופסק הרעש הנובע מהרעידות (קטן יחסית), אבל עדיין היה רעש דומיננטי.

אני חושב שאתם מפספסים משהו:

יש מצב שגם אצלכם יש רעש למרות שאתם חושבים שאין - וזה בגלל שאתם רגילים להפעיל את המחשב ולשמוע את הרעש הזה כל הזמן.

בינתיים אף אחד לא ניסה לבצע Standby ל-HDDs שלו כאשר הוא וידא שהם מנותקים מהמערכת (unmount), אז אתם פשוט לא יודעים, ואולי מפספסים פה משהו ...

מדובר על צעד קטן שיחסוך לכם שנים של רעש.

זאת הפעם האחרונה שאני אגיב בעניין הדיסק הקשיח ומארז מבודד רעשים, את הארד דיסק אני לא מצליח לשמוע. בתוך מארז מבודד רעשים. דווקא את הנאקטואה אני שומע.

מארז פח פשוט לא מסוגל לספוג רעשים אז אתה תשמע כל רעש שחמורה מכנית מייצרת.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של k534d

זאת הפעם האחרונה שאני אגיב בעניין הדיסק הקשיח ומארז מבודד רעשים, את הארד דיסק אני לא מצליח לשמוע. בתוך מארז מבודד רעשים. דווקא את הנאקטואה אני שומע.

מארז פח פשוט לא מסוגל לספוג רעשים אז אתה תשמע כל רעש שחמורה מכנית מייצרת.

זה לא מסתדר - יש לי 2 מאווררים של נוקטואה ועוד 3 מאווררים זולים - כל חמשת המאווררים עושים פחות רעשים במארז הפח שיש לי מאשר HDD בודד.

זה גורם לי לחשוב שאולי אתה מתבלבל וחושב שהרעש של ה-HDD זה בעצם הרעש של המאוורר (כך גם אני חשבתי בהתחלה ובגלל זה פתחתי את האשכול).

איזה מארז מבודד רעשים יש לך?

ואיך התגובה שלך מסתדרת עם מה שאור אמר:

ציטוט

בנוגע למארז - תאמין לי שזה לא מה שגורם לדיסק להיות שקט

?

עריכה:

כדאי שנתמקד על רמת הרעש הנומינאלית של הדיסקים שלנו, כי אחרת הפוסטים שלנו מיותרים.

הדיסק שלי נע ב-7200 RPM, ולפי דף הנתונים של המוצר (שמספק היצרן בעצמו), הרעש הנומינאלי הוא 29dB במצב idle.

אם דיסק מסתובב במהירות 5400RPM, אז לפי היצרן הרעש הוא 21dB (עד נפח של 1TB).

זה הבדל משמעותי.

שימו לב שאפילו WD Blue יכול לנוע במהירות 7200 או 5400 - זה תלוי בדגם, והרעש משתנה בהתאם.

העלתי את הקובץ מאתר היצרן של wd blue & black.

קישורים לעמודים באתר היצרן:

https://www.wdc.com/products/internal-storage/wd-blue-pc-desktop-hard-drive.html

https://www.wdc.com/products/internal-storage/wd-black-desktop.html

WD_Blue_2879-771436.pdf

WD_Black_2879-771434.pdf

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על ההקפצה אבל אולי זה יעזור לפותח האשכול

https://www.wdc.com/products/business-internal-storage/wd-purple-nv.html

דיסק קשיח בעל מהירות משתנה :) זה נע בין 7200 ל 5400 משתמש בטכנולוגיית IntelliPower כנראה שיש חידושים בעולם הקשיחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים