עבור לתוכן

יקרה משהו למחשב אם אני אפתח את המארז, אשים מולו מאוורר גדול ואפעיל אותו?

Featured Replies

פורסם

קניתי אתמול מחשב חדש ומרוב טיפשותי שכחתי לגמר מנושא הקירור וכרגע יש לי רק מאוורר אחד 80MM מאחורה מוציא ומאוורר מקורי על המעבד (המאוורר+היטסינק שבאים עם המעבד). אחרי שהרכבתי את המחשב בדקתי את הטמפ' של המעבד וגיליתי שהיא 50 מעלות במנוחה ונדמה לי 59 במאמץ.

אני מתכנן לקנות וולקנו 12 (כפי שהציעו לי בפורום לוחות אם, זיכרונות ומעבדים), אבל אני אקנה אותו רק בעוד שבוע. ועד אז הטמפ' של המעבד והמארז תהיה גבוהה מדי. אז רציתי לדעת אם אני אשים מאוורר גדול (המאווררים הרגילים שבבית אני מתכוון, לא מאוורר שמיועד למחשב או משהו כזה) מול המחשב יקרה משהו למחשב? כמובן שאני ג אפתח את דלת המארז כדי שהאוויר יכנס פנימה.

זה פיתרון זמני ואני רוצה לדעת אם הוא יגרום לבעיות?

פורסם

בטח שיקרה משהו!

הוא יהיה יותר קר כ:

זאת שיטה טובה לדעת איך גופי הקירור של המחשב היו מתפקדים אם קירור המארז היה אידאלי.

החיסרון היחיד הוא הצברות מוגברת של אבק, אבל אם זה לא להרבה זמן זה לא צריך להדאיג אותך.

פורסם

מלשים מאוורר אתה מפחד ;D

אני לקחתי שואב אבק והוצאתי מכל פינה את האבק של המחשב כולל את המעבד והדברים הקטנים,מציא לכולם לנסות.

לשים מאוורר לא צריך לגרום לשום בעיה.

פורסם

אתה גם יכול להדליק מזגן אבל הפתרון הזה קצת יקר...

וכמו שאמר ytoledano יהיה המון אבק עם מאוורר רגיל.

פורסם
  • מחבר

תודה אחים שלי

אני כבר רבע שעה עם המאוורר דלוק על המארז, וטמפ' המעבד ירדה ב-13 מעלות. ולגביי האבק, זה לא משנה כי אני עומד בעוד שבוע לפרק את כל המחשב (עושה מודינג למארז וגם שם את המאוורר החדש שאני אקנה) אז אני אנקה את האבק שיהיה במארז בעוד שבוע.

דרך אגב, אני לא שמתי את המאוורר ממש מול המארז כשהדלת פתוחה. אני פשוט פתחתי שני מקומות של הצורב והסידירום והמאוורר מכניס משם אוויר לתוך המארז. אז מעניין מה תהיה טמפ' המעבד אם אני אפתח את דלת המארז ומולה אני אשים את המאוורר שיכניס אוויר ישירות על המעבד.

פורסם

כדרך אגב יש לא מעט אנשים שעושים סידור כזה תמידי לא זמני

מוציאים 2 פאנלים קדמיים, מרכיבים מאורר 80מ"מ כמו שיש ברוב המארזים מאחורה, את המסגרת שנשארת פתוחה מכסים בפרספקט או כל חומר אחר בשביל שלא היו אזורים פתוחים, וככה זה מכניס אוויר פנימה תמיד, זה האמת אחלה פתרון לעצלנים שלא רוצים לעשות מאורר בדלת (:

פורסם

לפותח התראד, 59 מעלות במאמץ זה לא ממש גבוה שצריך לקחת מאוורר, 59 מעלות לא יפגעו בכלל במעבד.

מספיק שרק תפתח את דלת המארז וזהו, חבל על הבלאגן הזה עם המאוורר, זה לא נחוץ.

פורסם

בשיטה הנ"ל הגעתי על מעבד אינטל 4 2.0Ghz

ל בערך 25 מעלות אם אני זוכר נכון !!!

היה לפני שנה בערך....

(מי אמר שישראל לא יודעת ליצר טכנולוגית קירור למחשב ?? ;D ;D)

R

פורסם

59 במאמץ !!! אתה מטורף ?!?!? :o

שלי על 85c ועובד מעולה כך שאין לך מה לדאוג ;D

וכן אני מודע לזה שזה באמת יותר מידי אבל אם המעבד הזה החזיק ככה עד עכשיו הוא יחזיק עוד כמה חודשים עד המחשב החדש ושם נדאג לו לטמפרטורות יותר צנועות כבר

פורסם
  • מחבר

אחי, הטמפ' עכשיו ירדו ל-47 מעלות במאמץ. אני יודע שזה לא יפגע במחשב אבל הביצועים יורדים בזמן המשחקים.

אני משחק CALL OF DUTY ברשת, יש לי PING נמוך ובכל זאת המשחק לפעמים קצת הולך לאט.

אז בגלל זה אני מעדיף טמפ' נמוכות כי עם נמוכות הביצועים טובים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים