עבור לתוכן

הגדרת "ערך" לטקסט בוורד

Featured Replies

פורסם

האם יש אפשרות לתת ערך מספרי לטקסט מסויים בוורד? לדוגמא - כאשר מורה כותבת מבחן ורושמת ליד כל שאלה כמה היא שווה (2 נק'), האם יש דרך להעניק את הערך הזה לטקסט של השאלה וכך להתעדכן כל הזמן מה סכום הניקוד (כדי לא לעבור או לפחות מה100)? אם לא - האם יש דרך אחרת לעקוב אחרי ניקוד כזה?

פורסם

אפשר לנהל את השאלות בExcel ומשם לבצע חישוב או לכתוב מאקרו.

פורסם
  • מחבר

על זה חשבתי אבל מדובר על מורות שקשה להזיז אותן מההרגלים שלהן.

פורסם

אז מה היה ההרגל שלה עד עכשיו?

היא בסה"כ צריכה לחשב משקלים.

פורסם
  • מחבר

לעבור על המבחן ולספור ידנית 20 פעם.

פורסם

תראה, אני לא יודע מה הולך בבתי ספר היום ואיך מורות מכינות מבחנים... אני באמת תוהה מה היה בתקופה שאני הייתי בבית ספר. :)

אם לכל שאלה יש משקל, אז תמפרת את השאלות ואז תתן לכל מספר משקל וזה יהי החישוב. מעבד תמלילים לא מיודע לבצע כאילו פעולות.

פורסם

נגיד שיש 6 שעות. כל מיש עונה על כל השש שעלות נכון מקבל ציון 100, אבל לא כל שאלה היא בעל משקל שלם.

אז אפשר לרשום:

מספר שאלה      משקל (נקודות)

1                       10

2                       25

3                       15

4                       10

5                       20

6                       20

סה"כ 100 נקודות

פורסם
  • מחבר

הבעיה מתחילה כשיש 50-60 שאלות ולפעמים מורידים ומוסיפים. אני מחפש דרך לגרום להן לעקוב אחרי זה מעבר לחיפוש "נק'" וספירה ידנית.

פורסם

אם לכל שאלה יש אותו משקל אז אז לחלק 100 במספר השאלות. אחרת אני לא מבין מה אתה מנסה לחשב בשבילה.

פורסם
  • מחבר

אין אותו משקל, זו בדיוק הנקודה. המצב הנוכחי הוא שכותבים מבחן ומנקדים אותו. אח"כ שאר המורות עוברות, מוסיפות שאלות ונורידות וזה יוצר להן בלאגן. אני מחפש דרך פשוטה לעקוב  אחרי סך הניקוד במצב נתון מבלי לעבור ידנית על כל המבחן ולספור.

פורסם

בהנחה שכל הניקוד לכל השאלות יהיה כתוב באותו פורמט- "2 נקודות" או "3 נקודות" וכו'

אפשר להשתמש בreplace ולהחליף את הביטוי עם עצמו ווורד יאמר לך כמה פעמים הוא החליף. תצטרך לעשות את עבור כל ניקוד..

לחילופין אפשר להשתמש בפקודת מיקרו. קישור שמסביר הכל:

https://word.tips.net/T001833_Generating_a_Count_of_Word_Occurrences.html

מה שבטוח עדיף על כל זה פשוט לכתוב את המבחן באקסל

פורסם
  • מחבר

זה מה שאמרתי להלעשות אבל מספיק שהיא שוכחת לכתוב " ' " והתוצאה לא נכונה. לכתוב באקסל זה בעייתי כי יש תרשימים, תמונות וכו' במבחן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים