עבור לתוכן

חיבור רשת עם מודם אלקטל

Featured Replies

פורסם

אוקיי , יש לי בבית מודם אלקטל ADSL , הוא מוגדר כרגע כנתב , עד עכשיו המודם היה מחובר למחשב שלי ומהמחשב שלי יצא עוד כרטיס רשת למחשב של אח שלי עם שיתוף אינטרנט , עכשיו הגיע עוד מחשב הביתה , וצריך לעשות גם לו רשת.. , עכשיו , אני יודע שצריך Switch,Lan Card וכבלים , אבל את צורת החיבור דיי שחכתי(אני בערך זוכר , אבל רוצה להיות בטוח) , אז , אבקש ממכם בבקשה להאיר את עיני...

פורסם

נענה הרבה כבר..

בעיקרון זה ככה:

מודם אלקטל משודרג לנתב מחובר לסוויטצ'.

אם יש לך יציאת Uplink בסוויטצ', אתה מחבר את האלקטל אליה עם כבל רשת ישר.

אם אין לך יציאות Uplink בסוויטצ', אתה מחבר את האלקטל לאחת היציאות הרגילות שיש, עם כבל רשת מוצלב.

את כל המחשבים אתה מחבר ליציאות רגילות בסוויטצ' עם כבל רשת ישר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך.

תגיד , כמה עולה :

1 כבל ישר 2 מטר

1 כבל ישר 10מטר

1 כבל ישר 15מטר

1 סוויט'ש 8פורטים הכולל יציאת UPLINK(או שלא כולל , לא ממש איכפת לי כי יש לי הרבה כבלים מוצלבים..)

פורסם

תודה רבה לך.

תגיד , כמה עולה :

1 כבל ישר 2 מטר

1 כבל ישר 10מטר

1 כבל ישר 15מטר

1 סוויט'ש 8פורטים הכולל יציאת UPLINK(או שלא כולל , לא ממש איכפת לי כי יש לי הרבה כבלים מוצלבים..)

www.cable.co.il

פורסם

האמת היא שיש הרבה סוויטצ'ים כיום שהם Auto-sensing. זאת אומרת שאתה יכול לחבר איזה כבל שאתה רוצה ליציאות שהן Auto-sensing, והסוויטצ' יזהה לבד את המכשיר בקצה השני של הכבל, יזהה את סוג הכבל ויתאים את עצמו למה שיש. כך שלא תצטרך לדאוג בקשר לכבלים.

אני קניתי את הסוויטצ' שלי, Dynamode שמונה פורטים (דגם SW80010-D), שהוא Auto-Sensing על כל היציאות, ב-200 ¤ בערך. וזה היה לפני שנתיים. כיום הוא צריך לעלות הרבה פחות. סוויטצ' מצויין.

פורסם
  • מחבר

רגע , זאת אומרת שאם אני יחבר כבל ישר מהמודם לסוויט'ש לאיזה פורט שאני רוצה הוא פשוט "יהפוך" את הפורט הזה לuplink? , משהו כזה? , ואת כל שאר המחשבים גם לחבר שכבל ישר נכון? , ואז להגדיר נגיד לראשון את האייפי : 10.0.0.1 , ולשני 10.0.0.2 , ולשלישי 10.0.0.3 ואז לשים לכולם DNS , ואת אותו הGateway נכון?

תהיה גם רשת אם אני יחבר את זה ככה?

ואתה יכול בבקשה לתת לי לינק לסוויט'ש עם הAuto-Sensing הזה במחיר של לא יותר מ200שקל... ?

פורסם

רגע , זאת אומרת שאם אני יחבר כבל ישר מהמודם לסוויט'ש לאיזה פורט שאני רוצה הוא פשוט "יהפוך" את הפורט הזה לuplink? , משהו כזה?

כן.

ואת כל שאר המחשבים גם לחבר שכבל ישר נכון?

אם זה Auto-sensing (בד"כ זה נקרא ב-specification של המוצר: Auto MDI/MDIX), זה לא משנה איזה כבל תחבר.

ואז להגדיר נגיד לראשון את האייפי : 10.0.0.1 , ולשני 10.0.0.2 , ולשלישי 10.0.0.3 ואז לשים לכולם DNS , ואת אותו הGateway נכון?

כן. DNS של הספקית שלך ו-Gateway זה הכתובת של המודם: 10.0.0.138.

תהיה גם רשת אם אני יחבר את זה ככה?

כן.

ואתה יכול בבקשה לתת לי לינק לסוויט'ש עם הAuto-Sensing הזה במחיר של לא יותר מ200שקל... ?

חפש רכזת/Switch בכל חנות מחשבים ואתה תמצא כבר. כתבתי לך איך קוראים לתכונה הזאת במפרט. ושום רכזת (8 פורטים) לא צריכה לעלות כיום יותר מ-200 ¤.

פורסם

מה שאתה בעצם אומר שאם יש לי HUB 8-port ואין לו UPLINK, אני יכול להפוך את ה SPEEDTOUCH שלי ל PRO, לחבר אותו ע"י כבל מוצלב לכניסה רגילה ב HUB, ואז בעצם כל מחשב יוכל להתחבר בנפרד? ללא שרת?

פורסם

כן

פורסם
  • מחבר

יש את הסוויט'ש Edimax ES-3108P שעולה 150שקל בPCH , האם הוא תומך בAuto Sensing?(אני שואל מכיוון שהאתר של אדימאקס לא עולה לי..)

עריכה : , האתר עולה לי , בסדר , הוא תומך Auto  MDI\MDI-X

עריכה 2 : עכשיו , בואו נגיד אני מחבר את המודם בכבל ישר לסוויט'ש , ומחבר את המחשב שלי בכבל מוצלב לסוויט'ש , ומחבר בכבל מוצלב את המחשב של אח שלי , ובכבל ישר את המחשב של אבא שלי , כולם יעבדו גם ברשת וגם לכולם יהיה אינטרנט? , נכון? , רק לחבר ולהגדיר את המחשבים עם האייפים שכתבתי למעלה , נכון? , זה יעבוד?

עריכה 3 : עוד דבר , איזה דרך יש לי לעשות שלכל מחשב יהיה רוחב פס שווה? , כאילו מתוך ה750K(90K) של ההורדה , שלכל אחד מהמחשבים יהיה רוחב פס של 250K(30K( , יש איזהשהיא תוכנה? , אם כן אני מאוד ישמח , אם לא , האם יש דרך פיזית לעשות את זה , שינוי במודם או משהו? , זה מאוד חשוב לי...

פורסם

עריכה 2 : עכשיו , בואו נגיד אני מחבר את המודם בכבל ישר לסוויט'ש , ומחבר את המחשב שלי בכבל מוצלב לסוויט'ש , ומחבר בכבל מוצלב את המחשב של אח שלי , ובכבל ישר את המחשב של אבא שלי , כולם יעבדו גם ברשת וגם לכולם יהיה אינטרנט? , נכון? , רק לחבר ולהגדיר את המחשבים עם האייפים שכתבתי למעלה , נכון? , זה יעבוד?

נכון.

עריכה 3 : עוד דבר , איזה דרך יש לי לעשות שלכל מחשב יהיה רוחב פס שווה? , כאילו מתוך ה750K(90K) של ההורדה , שלכל אחד מהמחשבים יהיה רוחב פס של 250K(30K( , יש איזהשהיא תוכנה? , אם כן אני מאוד ישמח , אם לא , האם יש דרך פיזית לעשות את זה , שינוי במודם או משהו? , זה מאוד חשוב לי...

יש בסטיקי "מידע שימושי וקישורים חשובים" קישור לתוכנה Bandwidth Controller. התוכנה מגבילה את רוחב הפס המקסימלי על כל כרטיס רשת.

אתה צריך להתקין אותה על כל המחשבים, להגדיר פעם אחת את המהירות המקסימלית שתהייה על אותו מחשב, וזהו. אף מחשב לא יוכל לעבור אותה.

פורסם
  • מחבר

אז רגע , אם החיבור שלי הוא יענו 750K , אבל כמובן שכמו שכולנו יודעים המהירות האפקטיבית היא 90 ,אז להגדיר לכל מחשב רוחב פס של 30KB , או של 250KB?

פורסם

למה אנשים חושבים שכשאומרים להם 750 עובדים עליהם כי הם באמת מקבלים רק 90?...

אין פה שום מהירות אפקטיבית ושום כלום. רק יחידות מידה שונות.

768Kbps = 96KBps

Kbps = Kilo bits per second

KBps = Kilo Bytes per second

Byte = 8 bits

כשאתה מוריד מהאינטרנט, כל התוכנות מראות לך את המהירות ב-KBps. ספקיות האינטרנט קוראות לחבילות לפי המהירות שלהן ב-Kbps משום מה (יכול מאוד להיות שזה סתם בשביל לנפח את הגודל).

ובקשר לשאלה, אני לא זוכר באיזה יחידות מידה התוכנה מודדת. רשומה שם יחידת המידה ליד תיבת הטקסט שבתוכה מקלידים את ההגבלה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל העזרה , הפורום הזה בהחלט מעולה. הבנתי את הרעיון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי , קניתי סוויט'ש Edimax ES-3108P , שתומך Auto MDI\MDI-X = Auto Sensing , אוקיי , חיברתי ליציאה הראשונה את האלקטל בכבל ישר , ליציאה השניה את המחשב שלי בכבל מוצלב  , ליציאה השלישית את המחשב של אח שלי שכרגע מושבת(ועל זה תקראו כאן : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=68248.0) וליציאה הרביעית חיברתי את המחשב של אח שלי בכבל ישר של 20מטר , עכשיו , הבעיה היא שאני מחבר את הכבל , ונורת הLink לא נדלקת , לא בסוויט'ש ולא בכרטיס הרשת , עכשיו , כאשר אני מחבר את הכבל 20מטר לאלקטל אז גם האלקטל לא מדליק נורת Link אבל כרטיס הרשת במחשב של אבא שלי כן , זה עדיין לא אומר כלום , כי גם אם אני מגדיר את הרשת כאשר האלקטל והמחשב של אבא שלי מחוברים ישירות אין אינטרנט במחשב של אבא שלי , אני נוטה לבעיה בכבל , יש הצעות? , כל החיבורים בסדר גמור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים